ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Οδηγός για την Πράγα τι έκανε το δίδυμο Μάγκνουσον - Σάρλια όταν έπαιξαν μαζί στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον
Ο Χόρντουρ Μάγκνουσον EUROKINISSI SPORTS

Μετά το απρόοπτο με τον Μπαρτ Σένκεφελντ ο Ζβόνιμιρ Σάρλια βλέπει ενδεκάδα και το SPORT24 θυμάται τι έκανε όταν αγωνιζόταν μαζί με τον Μάγκνουσον στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Το πρόβλημα ίωσης που κράτησε στην Αθήνα τον Μπαρτ Σένκεφελντ και δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει την αποστολή του Παναθηναϊκού στην Πράγα για το πρώτο ματς με τη Σλάβια -στερώντας του προσώρας την πρώτη ευρωπαϊκή συμμετοχή της καριέρας του- αλλάζει άρδην και το αγωνιστικό πλάνο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για το αυριανό (Πέμπτη 4/8, 20:00, COSMOTE SPORT 2 HD, LIVE από το SPORT24) παιχνίδι στη "Eden Arena".

Και φέρνει εκ των πραγμάτων σε πρώτο πλάνο στα μετόπισθεν του "τριφυλλιού" τον Ζβόνιμιρ Σάρλια, δίπλα στον Χόρντουρ Μάγκνουσον, σε ένα πρώτο remake της συνεργασίας των δύο πανύψηλων κεντρικών αμυντικών στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Από τις 9 Ιουλίου, όταν ο Μάγκνουσον ενσωματώθηκε στην αποστολή του Παναθηναϊκού στο Βάλχζε-Κόζεν της Αυστρίας (όπου το "τριφύλλι" πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του), ο πρώτος παίκτης με τον οποίο "κόλλησε" αμέσως ήταν ο Κροάτης.

Οι δυο τους συνυπήρξαν προ τριετίας, στο δεύτερο χρόνο του Ισλανδού στη Μόσχα, όταν ο Σάρλια πήγε στην ΤΣΣΚΑ ως δανεικός απ’ την κροατική Σλάβεν Μπελούπο, μένοντας μόλις ένα εξάμηνο στη ρωσική Λίγκα (Ιούλιος 2019-Ιανουάριος 2020). Κι αν μη τι άλλο έχει ενδιαφέρον το τι έκανε η ΤΣΣΚΑ στα παιχνίδια που αγωνίστηκαν παρέα στο κέντρο της άμυνάς της.

Σ’ αυτούς τους έξι μήνες, οι δυο στόπερ συνυπήρξαν στην ενδεκάδα της ΤΣΚΚΑ συνολικά σε 7 ματς, με την ομάδα τους να επικρατεί στα 5, ενώ παραχώρησε μία ισοπαλία και ηττήθηκε μία φορά.

Σημαντική υποσημείωση: Και στα 7 παιχνίδια της κοινής παρουσίας τους στην ΤΣΚΚΑ, η ρωσική ομάδα έπαιζε με τριάδα στην άμυνά της, χωρίς ωστόσο να αγωνίζεται πάντα αριστερός στόπερ ο Μάγκνουσον.

Δέχτηκαν μόλις ένα γκολ σε επτά ματς

Στις 28 Ιουλίου 2019, στη νίκη της ΤΣΣΚΑ επί της Λοκομοτίβ με 1-0, ο "Μάγκνια" ήταν βασικός κι ο Σάρλια μπήκε στο 33’ στη θέση του Βασίν. Μία εβδομάδα μετά (4 Αυγούστου) έπαιξαν μαζί βασικοί στο διπλό επί της Ρούμπιν Καζάν (1-0), με τον Ισλανδό να αγωνίζεται ως κεντρικός στόπερ και να πραγματοποιούν μαζί μία πολύ καλή εμφάνιση.

Στις 11 Αυγούστου η ΤΣΣΚΑ έμεινε στο 0-0 με τη Σότσι, ενώ δύο εβδομάδες μετά (25/8) νίκησε εύκολα την Ακχμάτ Γκρόζνι με 3-0, με τον Σάρλια να μπαίνει ξανά αλλαγή στο παιχνίδι -μόλις στο 18’- στη θέση του τραυματία Ναμπαμπκίμ.

Ακολούθησε το διπλό στην Ταμπόφ (2-0), όπου ο Κροάτης μπήκε και πάλι αλλαγή στο 48’, αλλά και το νέο διπλό στην Ουράλ (29 Σεπτεμβρίου 2019, 3-0), όπου μάλιστα σκόραρε ο Μάγκνουσον.

Το τελευταίο ματς στο οποίο έπαιξαν παρέα οι δυο τους με τη ρωσική ομάδα ήταν τις 27 Οκτωβρίου 2019, στην εντός έδρας ήττα απ’ την Ντινάμο Μόσχας (0-1). Αυτό ήταν και το μοναδικό παιχνίδι που δέχθηκε γκολ η ομάδα τους, με τους ίδιους να βρίσκονται εκείνη την στιγμή στην ενδεκάδα.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ CONFERENCE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ