ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Βίνι Σόουζα οδεύει προς Σέφιλντ και το τριφύλλι προχωράει στο plan B για το "6"

Ο Βινίσιους Σόουζα
Ο Βινίσιους Σόουζα @ 2022 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ πληρώνει 12 εκατ. ευρώ στη City Group για τον Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό κι ο Παναθηναϊκός στρέφεται στο plan B, έχοντας ήδη ξεχωρίσει τον επόμενο στόχο του.

Η "αποστολή" του Παναθηναϊκού στην υπόθεση του Βίνι Σόουζα ήταν εξαρχής εξαιρετικά δύσκολη, απ’ την στιγμή που στη μεταγραφή είχαν "μπει" κι ομάδες από πρωταθλήματα, πολύ μεγαλύτερων "ταχυτήτων" και με πολύ μεγαλύτερα "πορτοφόλια", με τον 24χρονο Βραζιλιάνο μεσοαμυντικό να οδεύει πλέον προς την Premier League και τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Οι "πράσινοι" κινήθηκαν επί μέρες "αθόρυβα" στις επαφές τους με τη City Group (στην οποία κι ανήκει ο Βίνι Σόουζα) έχοντας ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τους επικεφαλής της απ’ τη μεταγραφή του Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Για τον Βραζιλιάνο αμυντικό μέσο, ωστόσο, υπήρχε εδώ και μέρες πολύ έντονο ενδιαφέρον κι από κλαμπ της LaLiga (Τζιρόνα) και της Premier League (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι). Και η νεοφώτιστη στη "μεγάλη" κατηγορία της Αγγλίας Σέφιλντ φαίνεται πως είναι εκείνη που κερδίζει τη μάχη για την απόκτησή του, προσφέροντας 12 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα του θηριώδους χαφ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα sportwitness.co.uk "...η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ είναι πολύ κοντά στην υπογραφή του Βίνι Σόουζα από τη Λόμελ, εφόσον επιβεβαιωθούν οι τελευταίες πληροφορίες από τη Βραζιλία. Όπως αναφέρει ο Βένε Κασαγκράντε, οι ‘λεπίδες’ είναι κοντά στην ολοκλήρωση του αμυντικού μέσου που ανήκει στη City Group. Τονίζεται πως η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ θα ξοδέψει 12 εκατ. ευρώ για να πάρει τον 24χρονο στην Αγγλία για την 4η σεζόν του στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Έχοντας αποκτηθεί με 2,5 εκατ. ευρώ από τη Φλαμένγκο, ο Βραζιλιάνος πέρασε τις τελευταίες σεζόν του δανεικός, πρώτα στη Μαλίν κι εν συνεχεία στην Εσπανιόλ, όπου αγωνίστηκε την αγωνιστική περίοδο 2022/23.

Η παρουσία του εκεί ήταν αρκετή για να πείσει τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, πως ήταν ο παίκτης που έψαχνε για την ενίσχυση της μεσαίας γραμμής της και να αποφασίσει να ξοδέψει πολλά λεφτά για να τον αποκτήσει.

Η Φλαμένγκο έχει διατηρήσει το 40% των δικαιωμάτων του παίκτη στην αρχική συμφωνία της κι ως εκ τούτου θα λάβει περίπου 4,8 εκατ. ευρώ".

Άλλα δημοσιεύματα από τη Βραζιλία ανέφεραν πως ο Βίνι Σόουζα θα ταξιδέψει μέσα στο επόμενο διήμερο στο "νησί" για να περάσει ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει 4ετές συμβόλαιο.

Μετά την παραπάνω εξέλιξη κι εφόσον επιβεβαιωθούν τις επόμενες ώρες τα ποσά και οι επίσημες κινήσεις απ’ την πλευρά της αγγλικής ομάδας, ο Παναθηναϊκός στρέφεται εκ των πραγμάτων στην επόμενη επιλογή του και στο "plan B" που έχει για τη θέση στο "6".

Στην "πράσινη" λίστα υπάρχει κι άλλη μία -πολύ αξιόλογη- περίπτωση αμυντικού μέσου, με aggressive χαρακτηριστικά και ισορροπία στο παιχνίδι του, πάνω στο αγωνιστικό προφίλ που αναζητούν στο "τριφύλλι". Και στο περιθώριο των δύο αγώνων με τη Μαρσέιγ θα ξεκινήσουν πολύ πιο συντονισμένα πλέον οι επαφές, με τον υποψήφιο στόχο και την ομάδα του, για να "τρέξει" η όλη διαδικασία της επόμενης μεταγραφής του Παναθηναϊκού.

Παράλληλα, σε πρώτο πλάνο παραμένει και το θέμα του δεξιού μπακ, όπου έχουν ξεχωρίσει αντίστοιχα αρκετές περιπτώσεις όπως Βάιγκαντ της Μπόκα Τζούνιορς και Μπρένετ της Τβέντε.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ