ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Τερίμ ενεργοποιεί (και) τη second unit στην τελική "επίθεση" του τριφυλλιού

Ο Σπόραρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη
Ο Σπόραρ πανηγυρίζει το γκολ που πέτυχε κόντρα στον Άρη INTIME SPORTS

Το απαιτούμενο "2Χ2 με τη Λαμία, η διαχείριση και το διαφορετικό μοίρασμα του χρόνου εσωτερικά στον Παναθηναϊκό ενόψει των τελικών με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και η αξιοποίηση του βάθους του ρόστερ στον "μαραθώνιο".

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της περασμένης Κυριακής (7/4) με τον Άρη στο "Βικελίδης", ο Φατίχ Τερίμ είχε φροντίσει να δείξει με απόλυτο τρόπο την εμπιστοσύνη του σε όλο το ρόστερ του Παναθηναϊκού. Ότι κι αν λέει, γράφει ή πιστεύει ο καθένας. "Όλοι κάνουν θυσίες για τον σύλλογο κι αν θέλουμε να γίνουμε πρωταθλητές θα πρέπει να λειτουργούμε κατ’ αυτόν τον τρόπο. Από τον πρόεδρο και όλους. Θέλω να χρησιμοποιώ τον κάθε παίκτη μου.

Τους αγαπώ και τους σέβομαι όλους. Μόνο έτσι μπορούμε να φτάσουμε στον στόχο μας", είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ο Τούρκος τεχνικός, συμπληρώνοντας ακολούθως σε μία αποστροφή του λόγου του πως "...εμπιστεύομαι τους παίκτες μου και χρειάζομαι τον καθένα. Στον Μαντσίνι θέλω να δώσω περισσότερες ευκαιρίες γιατί όλοι δουλεύουν σκληρά κι έχουν ποιότητα. Όλοι μαζί στην ομάδα, όσο είμαστε ενωμένοι, θα πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Είναι αλήθεια πως σ’ αυτή την πρώτη σειρά των τεσσάρων αγώνων που έχει δώσει ως τώρα ο Παναθηναϊκός στα playoffs, ο Τερίμ καταστάλαξε κι επικεντρώθηκε σε έναν "κορμό" 14 ποδοσφαιριστών οι οποίοι πήραν πάνω τους το μεγαλύτερο βάρος (Αράο, Ιωαννίδης, Τσέριν, Μπακασέτας, Μπερνάρ, Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Ακαϊντίν, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Χουάνκαρ, Παλάσιος, Ρουμπέν, Βαγιαννίδης κατά σειρά λεπτών συμμετοχής) και τους οποίους διαχειριζόταν και "πάντρευε" σε ροή αγώνα με άλλους 9 "πράσινους" (Σπόραρ, Λοντίγκιν, Βέρμπιτς, Μαντσίνι, Τζούριτσιτς κι ελάχιστα τους Ούγκο, Λημνιό, Γερεμέγεφ και Βιλένα).

Δίχως ψήγμα υποτίμησης της Λαμίας -κάθε άλλο απ’ την στιγμή που η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου έκανε ήδη τη "ζημιά" της στον Παναθηναϊκό την 23η αγωνιστική και είναι δεδομένο πως θα πάει για... μάχη την Κυριακή στη Λεωφόρο- ο προπονητής του "τριφυλλιού" θέλει να ενεργοποιήσει ακόμη περισσότερο στα δύο επόμενα ματς τη "second unit" των "πράσινων".

Με πολύ προσεκτική διαχείριση

Σίγουρα όχι με μαζικές αλλαγές κι ένα εκτεταμένο rotation που θα επηρεάσει τη συνοχή και την ισορροπία που έχει βρει το "τριφύλλι" στα τελευταία ματς, αλλά με διαφορετική διαχείριση των παικτών που έχουν πάρει πάνω τους πολλές μονάδες αγωνιστικής επιβάρυνσης όπως ο Μπακασέτας, ο Μπερνάρ, ο Ιωαννίδης κι ο Αράο. Και περισσότερο χρόνο σε ποδοσφαιριστές όπως ο Μαντσίνι (τον οποίο κι ο Τερίμ ανέφερε ως παράδειγμα), ο Τζούριτσιτς, ο Ρουμπέν, ο Σπόραρ, ακόμη κι ο Βιλένα.

Με μικρές προσθαφαιρέσεις στην ενδεκάδα, αλλά διαφορετική διαχείριση στο χρόνο όλης της ομάδας εσωτερικά (ανάλογα και με τη ροή του κάθε αγώνα) προκειμένου να αποφορτιστούν πιο εύκολα κι εκείνοι που έχουν επιβαρυνθεί πιο πολύ τους τελευταίους δύο μήνες.

Κι αυτό είναι ξεκάθαρο και βεβαίως απαραίτητο, διότι δεν μπορεί να προχωρήσει ο Παναθηναϊκός ως το τέλος σεζόν και να πραγματοποιήσει την τελική επίθεσή του για τον τίτλο μόνο με 14-15 παίκτες. Σ’ αυτή τη συνθήκη βρισκόταν πέρσι τέτοιον καιρό, όταν είχε ένα πολύ κλειστό rotation με πολύ λίγες επιλογές και μεγάλο κόστος όποτε απουσίαζε λόγω καρτών ή τιμωρίας κάποιος απ’ τους βασικούς. Και το πλήρωσε...

Γι’ αυτό άλλωστε έδωσε "βάθος"

Κι αυτός άλλωστε, ήταν κι ο λόγος που έγινε μία τόσο μεγάλη επένδυση τόσο το περασμένο καλοκαίρι, όσο και τον Ιανουάριο, προκειμένου να "γεμίσει" από επιλογές και λύσεις το ρόστερ του Παναθηναϊκού (και) γι’ αυτό το φίνις της σεζόν. Εκεί όπου θα μετρήσει το βάθος κάθε ομάδας, οι αντοχές και η ανταπόκριση στην πίεση του στόχου.

Κι αυτό το "βάθος" θα χρειαστεί να το αξιοποιήσει κι ο Φατίχ Τερίμ στην τελική "πράσινη" επίθεση του Παναθηναϊκού για τον τίτλο. Δίνοντας (με διαφορετικό τρόπο) χρόνο ξεκούρασης προς τους καταπονημένους και προσφέροντας παράλληλα περισσότερο ρυθμό στα πόδια των υπολοίπων ενόψει των "τελικών" με την ΑΕΚ στην OPAP Arena και με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, υπό την προϋπόθεση βεβαίως πως θα έχει κάνει τη... δουλειά στους δύο προσεχείς αγώνες με τη Λαμία.

Διότι σ’ αυτή την τελική ευθεία θα χρειαστούν οι πάντες. Κι ο πρώτος που το γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους είναι ο ίδιος ο Τερίμ...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ