FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Ο Μπρινιόλι είναι ο μάστερ των cleans sheets και κάνει ρεκόρ όταν βλέπει τον Ολυμπιακό

Ο Μπρινιόλι στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό
Ο Μπρινιόλι στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό EUROKINISSI SPORTS

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι πραγματοποίησε μία μεγάλη εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό. Έδωσε ξανά τον καλύτερό του εαυτό και απέδειξε γιατί είναι από τους κορυφαίους της Stoiximan Super League.

Ο Παναθηναϊκός έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Καραϊσκάκης. Οι πράσινοι δέχθηκαν πίεση από τους ερυθρόλευκους, όμως ανταπεξήλθαν και κράτησαν το μηδέν.

Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός
Οι τελικές και τα xGoals στο Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός

Έτσι, μόνο κέρδος αποκόμισαν από το ντέρμπι της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Super League, αφού παραμένουν στην κορυφή και διατήρησαν τη διαφορά πέντε βαθμών από τους Πειραιώτες.

Πρωταγωνιστής του ντέρμπι για τον Παναθηναϊκό ήταν ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι. Ο 31χρονος Ιταλός τερματοφύλακας ουκ ολίγες φορές επενέβη για να αποσοβήσει τον όποιο κίνδυνο. Συνολικά, είχε πέντε αποκρούσεις κόντρα στον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για τη δεύτερη καλύτερή του επίδοση στο πρωτάθλημα. Η κορυφαία του ήταν ξανά απέναντι στους ερυθρόλευκους, αλλά στο παιχνίδι της Λεωφόρου, όταν είχε έξι αποκρούσεις. Με λίγα λόγια απέναντι στον Ολυμπιακό ο Μπρινιόλι κατεβάζει ρολά.

Ο δεύτερος σε ποσοστό αποκρούσεων

Ο Μπρινιόλι είναι από τους ποδοσφαιριστές που ξεχωρίζουν τη φετινή σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε τους δέκα κορυφαίους σε ποσοστό αποκρούσεων στο πρωτάθλημα.

Οι κορυφαίοι τερματοφύλακες σε ποσοστό σε αποκρούσεις
Οι κορυφαίοι τερματοφύλακες σε ποσοστό σε αποκρούσεις

Ο Ιταλός τερματοφύλακας βρίσκεται στη δεύτερη θέση, πίσω από τον Πασχαλάκη, με ποσοστό 78,18%. Συγκεκριμένα, ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έχει αντιμετωπίσει 55 τελικές και έχει καταφέρει να αποκρούσει τις 43.

Κορυφαίος clean sheets

Ο Μπρινιόλι είναι ο master των clean sheets. Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού έχει κρατήσει ανέπαφη την εστία του σε 14 παιχνίδια από τα 24 συνολικά του πρωταθλήματος.

Μάλιστα, δεν υπάρχει άλλος τερματοφύλακας στην Stoiximan Super League, που να έχει τέτοιον αριθμό clean sheets. Ο Ιταλός γκολκίπερ είναι από τους κορυφαίους παίκτες του Παναθηναϊκού φέτος και ένας φύλακας άγγελος στο κυνήγι του τίτλου.

Αρκετά ψηλά σε clean sheets βρίσκεται και ο Γιώργος Αθανασιάδης της ΑΕΚ ο οποίος έχει παίξει σε 17 παιχνίδια και έχει κρατήσει 12 φορές ανέπαφη την εστία του. Σε ποσοστό ο Έλληνας γκολκίπερ δεδομένα έχει καλύτερο από τον Ιταλό αλλά σε λιγότερα παιχνίδια.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ