ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Μακέντα βλέπει τους δύο ημιτελικούς Κυπέλλου με τη Λαμία

Ο Μακέντα πανηγυρίζει γκολ του στο Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός
Ο Μακέντα πανηγυρίζει γκολ του στο Παναθηναϊκός - Παναιτωλικός EUROKINISSI

Ο Φεντερίκο Μακέντα, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τους τελευταίους μήνες, βαδίζει με σταθερά βήματα στον δρόμο της επιστροφής και κοιτάζει τους δύο ημιτελικούς του Κυπέλλου κόντρα στη Λαμία.

Ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα τους τελευταίους δέκα μήνες. Χρειάστηκε πολλές φορές να σφίξει τα δόντια για να παίξει με ενέσεις, έβλεπε την απόδοσή του να είναι τις περισσότερες φορές υπό του μετρίου, έχασε τη θέση του στην ενδεκάδα.

Ο Φεντερίκο Μακέντα (περί ου ο λόγος) του 90% των αγώνων του Παναθηναϊκού στην πρώτη τριετία του στο κλαμπ, πέρασε μεγάλο βάσανο με τον αστράγαλο του δεξιού ποδιού του κι αναγκάστηκε στις 16 του περασμένου Φλεβάρη να περάσει την πόρτα του χειρουργείου σε κλινική της πατρίδας του Ιταλίας, εξειδικευμένη σε θέματα τέτοιων τραυματισμών, προκειμένου να ξεπεράσει μια και καλή το πρόβλημα στον αστράγαλο.

Πλέον βαδίζει με πολύ σταθερά βήματα στο δρόμο της μεγάλης επιστροφής του. Τόσο που οι αρχικές (σοβαρές) επιφυλάξεις ως προς τον ακριβή χρόνο επανόδου του, έχουν δώσει πλέον τη θέση τους στην απόλυτη αισιοδοξία πως θα προλάβει να δώσει το "παρών" στο φίνις της εφετινής σεζόν. Όταν τα ματς θα "καίνε" πλέον σε playoffs και Κύπελλο Ελλάδας.

Ο 31χρονος επιθετικός έχει ξεκινήσει εδώ και δύο εβδομάδες τρέξιμο, ενώ ακολούθως πρόσθεσε στο ασκησεολόγιό του και πρόγραμμα με μπάλα. Κι ακόμη και στα ρεπό της ομάδας (όπως το σημερινό), δουλεύει ατομικά με personal trainer για να επιστρέψει πιο δυνατός.

Τις επόμενες μέρες μάλιστα ο "Κίκο" ετοιμάζεται να "μπει" (και) σε κομμάτια της προπόνησης της υπόλοιπης ομάδας, μετρώντας πλέον κι επίσημα... αντίστροφα για την επάνοδό του σε φουλ δράση. Το πιο σημαντικό δε είναι πως πλέον δεν πονάει στον αστράγαλό του, βγάζει καθημερινά μεγαλύτερη ένταση στα προγράμματά του και προχωράει με υπομονή, αλλά και μεγάλη θέληση.

Ιατρικά είναι στο απαιτούμενο μετεγχειρητικό επίπεδο μετά την επέμβαση που έκανε και πλέον το ζητούμενο είναι να καλύψει το χαμένο έδαφος από πλευράς φυσικής κατάστασης και ρυθμού.

Σημάδι έχουν μπει οι δύο ημιτελικοί

Σε πρώτη φάση, στο... σημάδι έχουν μπει οι δύο ημιτελικοί Κυπέλλου με τη Λαμία, που αναμένεται να οριστούν τις επόμενες μέρες από την ΕΠΟ ανάμεσα στο Πάσχα, ήτοι την Μ. Τετάρτη (20/4) και την Τετάρτη του Πάσχα (27/4). Τότε υπολογίζεται να γίνει το μεγάλο come back του Μακέντα στις "πράσινες" αποστολές, χωρίς να αποκλείεται και η... έκπληξη λίγο νωρίτερα. Αν κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι πάντα πολύ προσεκτικός σε θέματα επανένταξης των παικτών που έρχονται από τραυματισμούς ή επεμβάσεις.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, ο Ιταλός είναι πολύ καλά και ψυχολογικά και θέλει να προλάβει για να είναι διαθέσιμος στο β’ γύρο των playoffs και -εφόσον ο Παναθηναϊκός περάσει τη Λαμία- να είναι "παρών" στον τελικό του Κυπέλλου της 21ης Μαΐου. Ειδικά αυτό το ματς δεν θα ήθελε να το χάσει με τίποτα στον κόσμο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ