ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Δανός δημιουργικός μέσος, Βίκτορ Γένσεν, βρίσκεται στο μικροσκόπιο

Παναθηναϊκός: Ο Δανός δημιουργικός μέσος, Βίκτορ Γένσεν, βρίσκεται στο μικροσκόπιο
PRINT SCREEN

Ο Παναθηναϊκός έχει ανοιχτές τις κεραίες για την ενίσχυσή του και σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, μία από τις περιπτώσεις που εξετάζονται είναι ο Δανός μέσος, Βίκτορ Γένσεν, δανεικός από τον Άγιαξ στην Ρόζενμποργκ το τελευταίο οκτάμηνο.

Στον Παναθηναϊκό έχουν ανοικτές κεραίες παντού, σε όλη την αγορά, ενόψει της μεταγραφικής περιόδου του Ιανουαρίου όπου αναζητούν:

  • έναν δημιουργικό μέσο που θα μπορεί να παίζει στο "8" και στο "10"
  • τουλάχιστον έναν εξτρέμ "πρώτης γραμμής" για να καλυφθεί το κενό του λαβωμένου Αϊτόρ και
  • πιθανότατα ακόμη έναν εξτρέμ ως back-up πίσω από τον Παλάσιος.

Για την ώρα δεν έχουν ξεκινήσει επαφές με κάποιον στόχο. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως οι πράσινοι έχουν προχωρήσει σημαντικά τη διαδικασία εντοπισμού παικτών με τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που ψάχνουν και ακόμη πιο ενδελεχούς τσεκαρίσματός τους.

Κάποιοι απ' τους παίκτες που προτάθηκαν το τελευταίο δίμηνο έχουν ήδη "κοπεί", κάποιοι όμως έχουν περάσει ήδη το πρώτο φιλτράρισμα και είναι υπό σταθερή παρακολούθηση.

Οι πληροφορίες του SPORT24 από τη Δανία αναφέρουν πως μία απ' τις περιπτώσεις που έχουν προταθεί κι εξετάζονται από τους πράσινους είναι ο Δανός δημιουργικός μέσος, Βίκτορ Γένσεν (διεθνής με την U21 κι όλες τις "μικρές" Εθνικές), ο οποίος ανήκει στον Άγιαξ και το τελευταίο οκτάμηνο αγωνίστηκε ως δανεικός στη νορβηγική Ρόζενμποργκ.

Άφησε καλές εντυπώσεις στη Ρόζενμποργκ

Ο 23χρονος μέσος έκανε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα στη Νορβηγία μετρώντας 5 γκολ και 5 ασίστ σε 30 επίσημα ματς στη νορβηγική Eliteserien και το Κύπελλο.

Γεννημένος στις 8 Φεβρουαρίου 2000 στην Κοπεγχάγη, ο Γένσεν έχει τον ίδιο ατζέντη με τον μεσοαμυντικό της Νόρτζελαντ, Γιάκομπ Κρίστενσεν και προτάθηκε πριν από λίγες εβδομάδες στον Παναθηναϊκό, μπαίνοντας στο "μικροσκόπιο" του τεχνικού τιμ.

Με τον Άγιαξ δεσμεύεται έως το 2024, έχοντας αποκτηθεί το καλοκαίρι του 2017 από την Κοπεγχάγη, αντί 3,5 εκατ. ευρώ. Επί μία τριετία ήταν μόνιμο μέλος της U21 του Αίαντα παίζοντας μόλις 3 φορές με την πρώτη ομάδα, ενώ τον Φλεβάρη του 2021 δόθηκε δανεικός για 6 μήνες στην Νόρτζελαντ με την οποία μέτρησε 3 γκολ και 3 ασίστ σε 18 ματς.

Η πολύ καλή σεζόν που έκανε ο Γένσεν στη Ρόζενμποργκ, οδήγησε τους ανθρώπους της νορβηγικής ομάδας σε σκέψεις για κατάθεση πρότασης αγοράς του ή επέκτασης του δανεισμού του Δανού δημιουργικού μέσου.

Το επιβεβαίωσε σε δηλώσεις που έκανε στις 11 Νοεμβρίου στη δανέζικη ιστοσελίδα "Tipsbladet.dk" ο προπονητής της Ρόζενμποργκ, Κιέτιλ Ρέκνταλ. "Αν θέλει να μείνει μαζί μας θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να τον κρατήσουμε. Δεν είναι όμως εύκολο. Δεν ανήκει σε εμάς, έχει υψηλό συμβόλαιο στον Άγιαξ για τις δικές μας δυνατότητες και σίγουρα θα χρειαστεί ένα σημαντικό ποσό για να μείνει" ήταν τα λόγια του Ρέκνταλ.

Ο Γένσεν πάντως από την πλευρά του δεν θέλησε να δεσμευτεί. "Είναι δύσκολο να απαντήσω τι θα γίνει. Η Ρόζενμποργκ δεν είναι η μόνη επιλογή, υπάρχουν κι άλλα σενάρια. Θα δούμε...".

Η διοίκηση του Άγιαξ πάντως έχει ήδη ενημερώσει τον ατζέντη του Δανού άσου, πως ο πελάτης του θα είναι διαθέσιμος για νέο δανεισμό από την 1η Ιανουαρίου με οψιόν αγοράς και μ’ αυτό το status προτάθηκε προ εβδομάδων και στον Παναθηναϊκό.

Ο Βίκτορ Γένσεν εν δράσει

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ