ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Χουάνκαρ βρήκε δίχτυα μετά από 1.324 μέρες και ανοίγει πάλι η κουβέντα για το νέο συμβόλαιό του

Ο Χουάνκαρ πανηγυρίζει γκολ με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ | 3 Απριλίου 2022
Ο Χουάνκαρ πανηγυρίζει γκολ με τον Παναθηναϊκό κόντρα στον ΠΑΟΚ | 3 Απριλίου 2022 INTIME SPORTS

Ο Χουάνκαρ πέτυχε το πρώτο του γκολ με τον Παναθηναϊκό και το πιο εντυπωσιακό από τα 22 συνολικά της καριέρας του, για να ανοίξει όχι μόνο το δρόμο για την επιστροφή των πρασίνων στην Ευρώπη αλλά και την κουβέντα για το νέο συμβόλαιό του.

Στην ποδοσφαιρική νιότη του στη Ρεάλ Μαδρίτης Καστίγια ήταν ένας πολλά υποσχόμενος αριστερός εξτρέμ, που είχε στο αίμα του (και) το γκολ. Τα 11 τέρματα σε 29 ματς τη σεζόν 2009/10 -την τελευταία χρονιά που η σημερινή ομάδα του, ο Παναθηναϊκός, κατέκτησε το πρωτάθλημα (αλλά και το Κύπελλο Ελλάδας)- αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα της ποδοσφαιρικής εκκίνησης του Χουάν Κάρλος Πέρεθ ή κατά κόσμον Χουάνκαρ.

Ένα χρόνο μετά (2010/11) σκόραρε λιγότερο (3 γκολ), αλλά έγινε πολύ πιο ωφέλιμος στη δημιουργία της μικρής ομάδας των "μερένγκες" με 7 ασίστ σε 34 ματς στο δρόμο προς την άνοδό τους στη LaLiga2, έχοντας παίξει κι ένα ματς πρωταθλήματος με τους "μεγάλους" της βασίλισσας. Ακολούθησε η αγορά του απ’ την Μπράγκα αντί 2,5 εκατ. ευρώ κι από εκεί οι δανεισμοί του σε Σαραγόσα (2011/12), Μπέτις (2012/14), Γρανάδα (2014/15) και Μάλαγα (2015/17) προτού η τελευταία τον κάνει δικό της με τριετές συμβόλαιο το καλοκαίρι του 2017.

Ο Γκαμπριέλ Καλδερόν ήταν ο προπονητής που τον γύρισε για πρώτη φορά λίγο πιο πίσω στην αριστερή πλευρά της Μπέτις, χρησιμοποιώντας τον ως αριστερό μπακ στις 2 Φεβρουαρίου 2014 στο νικηφόρο 2-0 επί της Εσπανιόλ, δίνοντάς του ωστόσο την ελευθερία να ανεβοκατεβαίνει όλη την πλευρά. Έκτοτε ο Χουάνκαρ μονιμοποιήθηκε σε αυτό το ρόλο (με μικρές εξαιρέσεις, όπου ανέβαινε ξανά πιο ψηλά για να καλύψει θέση εξτρέμ σε συγκεκριμένα ματς) απ’ όλες τις επόμενες ομάδες του και τους προπονητές με τους οποίους συνεργάστηκε.

Ως αριστερός μπακ η σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα εξασθένησε πλέον. Στη διετία του στην Μπέτις δεν σκόραρε σε κανένα απ’ τα 52 ματς που έπαιξε (είχε 7 ασίστ), το ίδιο και με την Γρανάδα (24 ματς, 1 ασίστ). Μόνο στην πενταετή παρουσία του στη Μάλαγα, την ομάδα που σημάδεψε την καριέρα του παίζοντας 104 ματς σε μία πενταετία (7 ασίστ) ξαναβρήκε δίχτυα (4 γκολ), αν και στα 3 εξ αυτών έπαιξε ως αριστερός εξτρέμ με το "7" στην πλάτη.

Πριν από 3,5 χρόνια το τελευταίο του γκολ

Το τελευταίο τέρμα της καριέρας του -μέχρι το χθεσινό (Κυριακή, 3/4) υπέροχο γκολ που σημείωσε στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, κάνοντας το 2-0 και δίνοντας "μαξιλαράκι" ασφαλείας στους "πράσινους" στο 65ο λεπτό- το είχε πετύχει πριν από 1.324 μέρες. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της 18ης Αυγούστου 2018, στη νικηφόρα εκτός έδρας πρεμιέρα της Μάλαγα στην έδρα της Λούγκο με 2-1.

Με κοντινό πλασέ μετά από ασίστ του Χικάμ Μπουσεφιάν ισοφάρισε στο 86’ το γκολ που είχαν σημειώσει οι γηπεδούχοι με τον Κριστιάν Ερέρα στο 6’, για να ακολουθήσει η ολική ανατροπή από την κεφαλιά του Αλφρέντ Εντιαγιέ στο 89’. Σε ματς που δεν ξεκίνησε μάλιστα βασικός, καθώς μπήκε στο 47’ στη θέση του Τσάβι Οντιβέρος, παίζοντας στο αριστερό φτερό της επίθεσης.

Σχεδόν 3,5 χρόνια μετά ο Χουάνκαρ ξαναχτύπησε και μάλιστα με γκολ επιπέδου φορ πρώτης γραμμής της LaLiga. Εξαιρετικό ζύγισμα της μπάλας μετά την κεφαλιά-απόκρουση του Κούρτιτς, υπέροχη οριζοντίωση του κορμιού του κι αριστερός "κεραυνός" ταχύτητας 84 χλμ/ώρα μέχρι την αριστερή γωνία του Πασχαλάκη!

Το πρώτο τέρμα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και 22ο της γεμάτης καριέρας του (330 επίσημα ματς) έμελλε να είναι και το πιο εντυπωσιακό όλων. Κι ένα απ’ τα πιο σημαντικά του "τριφυλλιού" την εφετινή σεζόν στο δρόμο προς την ευρωπαϊκή επιστροφή του.

Και "ανοίγει" ξανά την κουβέντα γύρω απ’ το συμβόλαιό του που ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Ένα θέμα που μπήκε στο "ψυγείο" για ένα μεγάλο διάστημα, αλλά θα ξανάρθει πολύ σύντομα στο τραπέζι, προκειμένου να βρουν οι δύο πλευρές τη "χρυσή τομή" και να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους έως το 2024...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ