ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Αλεξανδρόπουλος αλλάζει το πλάνο του Μπόλονι

Ο Αλεξανδρόπουλος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για το πρωτάθλημα της Super League Interwetten.
Ο Αλεξανδρόπουλος στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα EUROKINISSI SPORTS

Οι ενοχλήσεις του Αλεξανδρόπουλου στον προσαγωγό επηρεάζουν την ενδεκάδα και τη διάταξη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Τούμπας. Το εναλλακτικό σχέδιο του Μπόλονι, η δοκιμή με 4-2-3-1, βασικό τον Αϊτόρ και "δεκάρι" τον Βιγιαφάνιες και το αριστερό άκρο.

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες ο Λάζλο Μπόλονι βρήκε "σταθερές" στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού, τόσο από πλευράς συστήματος, όσο κι από πλευράς προσώπων, εδραιώνοντας το 4-3-3, με ταυτόχρονη παρουσία στον άξονα της μεσαίας γραμμής των Κουρμπέλη, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλου.

Κίνηση που "απέδωσε" τα μέγιστα μέσα στο γήπεδο, με τους "πράσινους" να γίνονται πολύ πιο ορθολογικοί στο παιχνίδι τους, να "χτίζουν" ένα μικρό σερί νικών κόντρα σε Παναιτωλικό, ΑΕΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και κυρίως να "φτιάχνουν" την (εύθραυστη στην εκκίνηση της σεζόν) ψυχολογία τους και τη βαθμολογική τους θέση.

Το σύστημα και η ενδεκάδα εντούτοις, ενδέχεται να τροποποιηθούν ελέω... Αλεξανδρόπουλου, ενόψει του αυριανού (20/12, 19:30) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη, στο τελευταίο ματς του Παναθηναϊκού για το 2020. Ο 19χρονος μέσος δεν είναι ακόμη 100% έτοιμος για τη "μάχη" της Τούμπας, λόγω ενοχλήσεων στον προσαγωγό. Πρόβλημα σύνηθες σ’ αυτές τις ηλικίες, που άρχισε να βγάζει στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα του περασμένου Σαββάτου (12/12) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο, απ’ την επιβάρυνση των συνεχόμενων αγώνων πιο υψηλής έντασης. Και γι’ αυτό κι έγινε αλλαγή στο δεύτερο 45λεπτο.

Οι ενοχλήσεις του "Αλεξανδρό" επηρεάζουν όλο το πλάνο του 67χρονου τεχνικού, ο οποίος έκανε δοκιμή στην προπόνηση της Παρασκευής (18/12) πάνω στο 4-2-3-1 (διάταξη που χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα), με τους Κουρμπέλη-Μαουρίσιο στα χαφ, τον Βιγιαφάνιες "δεκάρι" και τους Χατζηγιοβάνη-Αϊτόρ στις πτέρυγες. Κι όπως όλα δείχνουν αυτό θα είναι το εναλλακτικό "σχέδιό" του, εφόσον κριθεί πως ο 19χρονος μέσος δεν είναι σε θέση να παίξει απ’ την αρχή στο ντέρμπι της Τούμπας.

Η έτερη πιθανή αλλαγή στην ενδεκάδα έχει να κάνει με το αριστερό άκρο της άμυνας, όπου ο Μπόλονι χρησιμοποίησε στη "δοκιμή" των βασικών των Χουάνκαρ, αντί του Ζαγαρίτη, με τον "μικρό" να αλλάζει προς το τέλος του οικογενειακού "διπλού" ρόλους με τον Ισπανό μπακ. Κίνηση που ίσως δείχνει ένα μέρος των σκέψεων του Μπόλονι για την αριστερή πλευρά τόσο για το ματς με τον ΠΑΟΚ, όσο και για το... μέλλον.

Αντίθετα, παρά την ανησυχία που δημιούργησαν οι ενοχλήσεις που έβγαλε -πολύ πιο έντονα- το τελευταίο διάστημα ο Σωκράτης Διούδης στη μέση (έκανε αποφόρτιση τις δύο τελευταίες ημέρες), επί του παρόντος δεν τίθεται θέμα απουσία του από τον αγώνα της Τούμπας. Κι αν χρειαστεί θα παίξει ακόμη και με ένεση, όπως έκανε στις 31 Οκτωβρίου πριν από το εκτός έδρας ματς με τη Λαμία.

Αυτό που προκαλεί πάντως... εντύπωση είναι το γεγονός πως με βάσει τα όσα έδειξε το τελευταίο διήμερο ο Μπόλονι, δεν προτίθεται να πάρει στην αποστολή (που θα αναχωρήσει το απόγευμα για τη Θεσσαλονίκη με πτήση τσάρτερ για τη Θεσσαλονίκη) τον Δημήτρη Σερπέζη ο οποίος προπονήθηκε την Παρασκευή με το "γκρουπ εξέλιξης". Παρά το γεγονός ότι έχει ενοχλήσεις ο Αλεξανδρόπουλος και δεν υπολογίζεται πια ο Αγιούμπ και οι επιλογές του στα χαφ θα είναι πολύ, πολύ περιορισμένες.

Στην προπόνηση της Παρασκευής (18/12), ο Ρουμάνος τεχνικός έδινε διαρκώς οδηγίες στους ακραίους για τις καλύψεις και την τακτική τους συμπεριφορά, καθώς θεωρεί πως εκεί επικεντρώνεται η δύναμη πυρός του ΠΑΟΚ με τους Τζόλη και Αντρίγια Ζίφκοβιτς. Κάτι που επισήμανε και στην ανάλυση που έκανε προς τους ποδοσφαιριστές του την Πέμπτη (17/12) και την Παρασκευή σε βίντεο με στιγμιότυπα από εφετινά (κυρίως εντός έδρας) ματς του δικεφάλου του Βορρά στη Super League Interwetten και στο Europa League.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ