ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Ακαϊντίν που έρχεται για να ξαναδώσει σκληρό προφίλ στην άμυνα και τα δεδομένα για Βίκτορ Ούγκο

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν
Ο Σαμέτ Ακαϊντίν PHOTO CREDITS: EMRAH YORULMAZ/ANADOLU AGENCY/ANADOLU VIA AFP

Οι αγωνιστικοί λόγοι που ο Φατίχ Τερίμ επέλεξε τον Σαμέτ Ακαϊντίν, τα στοιχεία που ήθελε να προσθέσει στην άμυνα του Παναθηναϊκού και τα κίνητρα του 29χρονου Τούρκου στόπερ. Tι ισχύει με την περίπτωση του Βίκτορ Ούγκο.

Δεν είναι "Πικέ" ή "Σέρχιο Ράμος", αλλά σίγουρα δεν είναι κι... Ενακαρίρε ή Κρίστοφερ Σαμπά που ήρθε στο φινάλε της καριέρας του και πήγαινε... μονοκόμματα. Ο Σαμέτ Ακαϊντίν που προσγειώνεται το μεσημέρι του Σαββάτου (13/1) στην Αθήνα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού (έχοντας ήδη γράψει... Ιστορία στους τύπους, καθώς θα γίνει ο πρώτος Τούρκος ποδοσφαιριστής του "τριφυλλιού"), είναι μια συνειδητή και προσωπική επιλογή του Φατίχ Τερίμ.

Ειδικά απ’ την στιγμή που αποφασίστηκε πως ο Παναθηναϊκός θα πήγαινε εντέλει για δύο κεντρικούς αμυντικούς στο χειμερινό, μεταγραφικό "παράθυρο" καθότι θα αργήσει πολύ ακόμη η αγωνιστική επανένταξη του Έρικ Πάλμερ-Μπράουν, ο Τούρκος τεχνικός -μετά τα όσα είχε ήδη δει στο ρόστερ της ομάδας- έψαχνε μία δεύτερη λύση που θα ξαναέδινε "σκληρό" προφίλ στην "πράσινη" άμυνα η οποία παραήταν soft σε αρκετές περιστάσεις. Ιδίως στα μεγαλύτερα παιχνίδια.

Ο Ακαϊντίν είναι ένας παίκτης που δούλεψε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια για να φτάσει από τα πολύ χαμηλά, στο κορυφαίο επίπεδο με τις φανέλες της Φενερμπαχτσέ και της εθνικής Τουρκίας. Και είναι μία επιλογή αρχικά 6 μηνών (έχοντας και σχετική οψιόν αγοράς το καλοκαίρι), προκειμένου να μεγαλώσει το εύρος των λύσεων στα μετόπισθεν και να βάλει ο Παναθηναϊκός περισσότερη δύναμη, ένταση και σκληράδα στην αμυντική γραμμή του, αναλαμβάνοντας πολλές φορές "αποστολές" man-to-man πάνω στο αντίπαλο "9άρι".

Δεν είναι ο αντικαταστάτης του τραυματία και μεγάλου άτυχου Χόρντουρ Μάγκνουσον -ο οποίος ακόμη... αναζητείται με τον Βραζιλιάνο Βίτορ Ούγκο να είναι στις πρώτες επιλογές της λίστας και την υπόθεσή του να φαίνεται πως βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο για να υπάρξει deal με την Μπαΐα- αλλά πιο πολύ ο αντικαταστάτης του Ζβόνιμιρ Σάρλια (ως προς τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και το ποδοσφαιρικό του στυλ), τον οποίο ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να βρει στο τελευταίο εξάμηνο, απ’ την στιγμή που ο Πάλμερ-Μπράουν (που αποκτήθηκε ως τέτοια επιλογή) πρόλαβε να τον βοηθήσει μόλις σε τρία παιχνίδια.

Τα δύο μεγάλα κίνητρα του Τούρκου

Ο Τούρκος στόπερ έρχεται στην Ελλάδα με πολύ μεγάλα κίνητρα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό στην παρούσα φάση για τον Παναθηναϊκό. Πρώτον διότι θέλει κι ο ίδιος μέσω του Παναθηναϊκού και του μεγαλύτερου χρόνου συμμετοχής που θα έχει στο "τριφύλλι" σε σχέση με τη "Φενέρ" (ειδικά μετά την απόκτηση του Μπονούτσι) να κερδίσει μία θέση στην 26άδα της εθνικής Τουρκίας για τα τελικά του Euro 2024.

Δεύτερον, διότι αποτελεί προσωπική επιλογή του Φατίχ Τερίμ, όντας ο πρώτος παίκτης που είχε στο μυαλό του ο 70χρονος τεχνικός, όταν διαπίστωσε τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά που έλειπαν σ’ αυτή τη φάση απ’ την άμυνα του "τριφυλλιού". Και για τους Τούρκους ποδοσφαιριστές το να είναι κάποιος προσωπική επιλογή του Τερίμ αποτελεί μεγάλη τιμή και είναι κάτι που δίνει έξτρα κίνητρα για να δικαιώσουν αυτή την απόφαση. Παίζει μεγάλο ρόλο πολλές φορές κι αυτό, το οποίο μπορεί να μην είναι εύκολα κατανοητό απ’ τους απ’ έξω, αλλά για τους Τούρκους είναι ένας "διαφορετικός" δεσμός.

Σε κάθε περίπτωση, όπως όλες οι μεταγραφές, έτσι κι αυτή θα κριθεί στο γήπεδο και μόνο σε αυτό, με τον Ακαϊντιν να μπαίνει μεμιάς στο rotation του Παναθηναϊκού, ερχόμενος στην Ελλάδα σαν ένας στόπερ που αναλαμβάνει μία εδική "αποστολή".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ