ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ στα χέρια του "Μέσι των γονάτων", του κορυφαίου χειρουργού-ορθοπεδικού, Ραμόν Κουγάτ

Ο Αϊτόρ
Ο Αϊτόρ EUROKINISSI SPORTS

Ο Αϊτόρ ζήτησε από τον Παναθηναϊκό να χειρουργηθεί στο λαβωμένο του γόνατο από τον κορυφαίο χειρουργό-ορθοπεδικό, Ραμόν Κουγάτ. Διαβάστε τις λεπτομέρειες για τον άνθρωπου που κέρδισε το παρατσούκλι "Μέσι των γονάτων".

Μετά το αρχικό "σοκ" με την επιβεβαίωση της ολικής ρήξης στον πρόσθιο χιαστό του αριστερού γονάτου του που υπέστη στον αγώνα με τον Άρη (επιβεβαίωση που ήρθε έπειτα από τον δεύτερο κύκλο εξετάσεων το πρωί της Δευτέρας, 24/10), ο Αϊτόρ έπρεπε να βάλει σε μία σειρά τις σκέψεις του, προκειμένου να δει πως θα αντιμετωπίσει τον πιο σοβαρό τραυματισμό της έως τώρα καριέρας του.

Ο Καταλανός μεσοεπιθετικός ήθελε εξαρχής να γινει η επέμβαση στην πατρίδα του και δη στη Βαρκελώνη, σε έναν εκ των κορυφαίων χειρουργών-ορθοπεδικών του κόσμου, τον Dr. Ραμόν Κουγάτ.

Κάτι που συζήτησε με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού, οι οποίοι ήταν απ' την πρώτη στιγμή δίπλα του και συμφώνησαν να γίνει το χειρουργείο αποκατάστασης της "ζημιάς" στο γόνατό του εκεί, όπου κι ο ίδιος θα αισθανόταν μεγαλύτερη "ασφάλεια". Πράγμα πολύ βασικό και για την ψυχολογία του ίδιου του ποδοσφαιριστή, σ’ αυτή την πολύ δύσκολη στιγμή του.

Πόσω μάλλον δε, απ’ την στιγμή που η επέμβαση θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα στο "Instituto Cugat" της Βαρκελώνης, από έναν εκ των κορυφαίων ορθοπεδικών του πλανήτη και specialist σε τραυματισμούς που αφορούν γόνατα κι αστραγάλους ποδοσφαιριστών, στον οποίο έχουν απευθυνθεί ορισμένα απ’ τα μεγαλύτερα ονόματα παγκοσμίως.

Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ στα χέρια του "Μέσι των γονάτων", του κορυφαίου χειρουργού-ορθοπεδικού, Ραμόν Κουγάτ

Ήδη από χθες (25/10) έχουν ξεκινήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες (με αποστολή των εξετάσεων) με την κλινική του Ραμόν Κουγάτ, ούτως ώστε μέσα στην επόμενη εβδομάδα, όταν πλέον θα έχει ξεπρηστεί το γόνατο του Αϊτόρ να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη για να υποβληθεί στην επέμβαση.

Ποιος είναι ο "Μέσι των γονάτων"

Ο 72χρονος Κουγάτ ειδικεύεται στην ορθοπεδική χειρουργική, την ορθοπεδική αθλητική ιατρική και την αρθροσκόπηση. Η πρώτη "επαφή" του ως γιατρός με τον αθλητισμό ήταν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στη Βαρκελώνη, ως μέλος της ομάδας ορθοπεδικών χειρουργών.

Έκτοτε, άρχισε να συνεργάζεται στενά με την Μπαρτσελόνα, ενώ παράλληλα έκανε επεμβάσεις σε χιλιάδες παίκτες από όλες τις κατηγορίες. Ανέλαβε σ’ αυτά τα τελευταία 30 χρόνια, πολλά απ’ τα μεγάλα αστέρια των Καταλανών, όπως οι Πεπ Γκουαρδιόλα, Τσάβι, Σαμουέλ Ετό, Ινιέστα, Πουγιόλ, Νταβίντ Βίγια, Λουίς Σουάρες, αποκτώντας την τελευταία δεκαετία το προσωνύμιο "Μέσι των γονάτων".

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον θεωρεί τον καλύτερο χειρουργό-ορθοπεδικό σε όλο τον πλανήτη και με δική του οδηγία, απ’ την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία της Μάντσεστερ Σίτι, είναι ο χειρουργός που εμπιστεύονται απόλυτα οι "πολίτες" κι όλες οι ομάδες του City Group, πραγματοποιώντας επεμβάσεις στα γόνατα και στους αστραγάλους των Γκιντογκάν, Νταβίντ Σίλβα, Κέβιν Ντε Μπρόινε, Σέρχιο Αγουέρο, Βενσάν Κομπανί και Εμερίκ Λαπόρτ.

Η αφιέρωση του Γκουαρδιόλα και ο... βασιλιάς

Στο γραφείο του Dr Ραμόν Κουγάτ στην κλινική του στη Βαρκελώνη, οι τοίχοι του είναι γεμάτοι με υπογεγραμμένα αναμνηστικά από τους ασθενείς του. Ένα εξ αυτών έχει την υπογραφή του Γκουαρδιόλα, με μία φωτογραφία του στην οποία οι παίκτες της "Μπάρτσα" τον πετούν στον αέρα πανηγυρίζοντας την κατάκτηση του Champions League του 2009 στο "Stadio Olimpico" της Ρώμης.

"Στον πιο γενναιόδωρο άνθρωπο στον κόσμο. Ευχαριστώ την οικογένειά σου που πάντα με βοηθάει τόσο πολύ", έγραφε το σημείωμα προς τον Κουγάτ, ο οποίος μάλιστα το 1965 ήταν ποδοσφαιριστής στις Ακαδημίες της "Μπάρτσα"!

Ο σημερινός προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι ήταν κι ο πρώτος ασθενής του Κουγάτ πάνω στην επαναστατική τεχνική των "παραγόντων ανάπτυξης", που έκανε τους τραυματισμούς να επουλώνονται πολύ πιο γρήγορα, απ’ ότι γινόταν στις επεμβάσεις άλλων γιατρών. Προσφέροντας επιπλέον χρόνια καριέρας στον Γκουαρδιόλα, μετά τον σοβαρό τραυματισμό που είχε το 1998.

Τον ίδιο τοίχο του γραφείου του, κοσμούν ακόμη αφιερώσεις ακόμη κι απ’ τον βασιλιά της Ισπανίας, Φίλιππο ΣΤ', αλλά και... ποδοσφαιρικών "βασιλιάδων" όπως ο Τσάβι, ο Αντρές Ινιέστα, ο Σέρχιο Αγουέρο και ο Βενσάν Κομπανί.

Σήμερα είναι συνδιευθυντής του Τμήματος Ορθοπεδικής Χειρουργικής και Τραυματολογίας του Νοσοκομείου Quiron Barcelona, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του Ιδρύματος Garcia Cugat για Βιοϊατρική Έρευνα, Πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου στην Καταλανική Αμοιβαία Ασφάλιση Ποδοσφαίρου υπό την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ισπανίας κι Αναπληρωτής Καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης.

Παρά τη μεγάλη ατυχία του, η αισιοδοξία του 26χρονου άσου φάνηκε αμέσως κι απ’ το μήνυμα που ανέβασε χθες το μεσημέρι στο Instagram, το πρώτο μετά τον τραυματισμό του.

"Οι εξετάσεις που έγιναν χθες το βράδυ επιβεβαίωσαν ότι έχω υποστεί ρήξη πρόσθιου χιαστού συνδέσμου στο αριστερό γόνατο. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι θα επιστρέψω καλύτερος και πιο δυνατός. Αυτό είναι απλά ένα εμπόδιο στο δρόμο. Ευχαριστώ πολύ για όλα τα μηνύματα και την στήριξή σας! Τα λέμε σύντομα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ