ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Στα πράσινα ο Τρουιγέ, ανακοινώθηκε η μεταγραφή του

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Στα πράσινα ο Τρουιγέ, ανακοινώθηκε η μεταγραφή του
PANATHINAIKOS FC

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ενημέρωσε επισήμως για την απόκτηση του 21χρονου Γάλλου χαφ Αλεξίς Τρουιγέ από τη Νις, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο έως το καλοκαίρι 2025.

Ο Αλεξίς Τρουιγέ είναι ο ένας εκ των δύο χαφ που απέκτησε ο Παναθηναϊκός λίγο πριν από τη λήξη της διορίας για τους ποδοσφαιριστές που δεσμεύονταν με συμβόλαιο.

Ο 21χρονος Γάλλος χαφ, που ανήκε στη Νις, υπέγραψε το συμβόλαιό έως το καλοκαίρι 2025, όπως είχαμε αναφέρει νωρίτερα, και ανακοινώθηκε από τους Πράσινους αργά το βράδυ της Πέμπτης (15/9).

Το κόστος της μεταγραφής του νεαρού ποδοσφαιριστή από το γαλλικό κλαμπ ξεπέρασε το 1 εκατομμύριο ευρώ.

Ο Τρουιγέ εντάχθηκε στη Νις το καλοκαίρι του 2020, προερχόμενος από τις φημισμένες ακαδημίες της Ρεν. Στο πρώτο εξάμηνό του στο κλαμπ της Κυανής Ακτής είχε παίξει σε οκτώ αγώνες, όμως στη συνέχεια δεν βρήκε μόνιμη θέση με αποτέλεσμα πέρυσι (2021-22) να φύγει δανεικός για την Οσέρ.

Με την τελευταία ο Τρουιγέ είχε μια γεμάτη σεζόν. Αγωνίστηκε 28 φορές και πέτυχε ένα γκολ, βοηθώντας κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας και στο δημιουργικό κομμάτι με τις τελικές πάσες του. Ήταν, δηλαδή, από τους συντελεστές της επανόδου στη Ligue 1 που εξασφαλίστηκε μέσω της διαδικασίας των μπαράζ με αντίπαλο τη Σεντ Ετιέν. Ο 21χρονος άσος υπήρξε διεθνής με την Κ18 της Γαλλίας.

Δείτε τον Τρουιγέ εν δράσει με τη φανέλα της Οσέρ:

Το σχετικό κείμενο που αναρτήθηκε από την ΠΑΕ ανέφερε:

"Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την απόκτηση με μετεγγραφή από τη γαλλική Νις, του Γάλλου μέσου, Αλέξις Τρουιγιέ, ο οποίος θα ανήκει στο δυναμικό της ομάδας μας έως τον Ιούνιο του 2025.

Ο Αλέξις Τρουιγιέ γεννήθηκε στις 23 Δεκεμβρίου 2000 στην πόλη Σεν Πριστ Αν Γιαρέζ της κεντρικής Γαλλίας. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στην ακαδημία της Ρεν όπου και παρέμεινε έως τα 19 του χρόνια. Τον Ιανουάριο του 2020 τον απέκτησε η Νις, όπου αρχικά αγωνίζονταν στη δεύτερη ομάδα.

Το καλοκαίρι του 2020 κέρδισε θέση στην πρώτη ομάδα, πήρε συμμετοχές και μάλιστα αγωνίστηκε και σε δύο παιχνίδια των ομίλων του Europa League. Το καλοκαίρι του 2021 δόθηκε δανεικός στην Οσέρ με την οποία αγωνίστηκε στη δεύτερη κατηγορία Γαλλίας και κέρδισε την άνοδο στη Ligue 1, προτού επιστρέψει το καλοκαίρι του 2022 στη Νις. Είναι διεθνής με την Κ18 της Γαλλίας.

Καλωσορίζουμε τον Αλέξις στον Παναθηναϊκό!".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ