ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Αίσιο τέλος με Τρουιγέ και Τσοκάι

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Αίσιο τέλος με Τρουιγέ και Τσοκάι
JEAN-PHILIPPE KSIAZEK/AFP

Ο Παναθηναϊκός βρήκε τη φόρμουλα για την απόκτηση τόσο του 21χρονου Γάλλου Αλεξίς Τρουιγέ όσο και του 23χρονου Αλβανού Ένις Τσοκάι και φέρνει αμφότερους στην Αθήνα για να τεθούν στη διάθεση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Συμφωνία για την αγορά των δύο μέσων από τη γαλλική Νις και την κροατική Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ αντίστοιχα.

Παλεύοντας κόντρα στον χρόνο και τη διορία για την απόκτηση ποδοσφαιριστών με συμβόλαιο, ο Παναθηναϊκός κατάφερε να ολοκληρώσει τόσο τη συμφωνία με τη Νις για τον 21χρονο χαφ Αλεξίς Τρουιγέ όσο και αυτήν με τη Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ για τον 23χρονο μέσο Ένις Τσοκάι, προκειμένου να ενισχυθεί στον άξονα που τόσο είχε ανάγκη.

Ο πρώτος είχε συμφωνήσει ήδη με τους Κυπελλούχους Ελλάδας και απέμενε η συναίνεση του γαλλικού κλαμπ, με το οποίο δεσμεύεται έως το καλοκαίρι του 2024, προκειμένου να προχωρήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Οι Πράσινοι πέτυχαν να εξασφαλίσουν τη θετική απάντηση των Αετών στις συζητήσεις που είχαν τις τελευταίες ώρες και να κλείσουν τη μεταγραφή εντός χρονικών ορίων, αποκτώντας έναν κεντρικό μέσο που θ' αυξήσει τις λύσεις και το συναγωνισμό στον άξονα.

Ο δεύτερος ήταν η επιλογή του Παναθηναϊκού μετά το κώλυμα που παρουσιάστηκε στην κουβέντα με τη Ριέκα για τον Λίντον Σελάχι.

Παρά τη χρονική πίεση που υπήρχε, οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν ήθελαν να μπουν σε διαδικασία δανεισμού, καθώς ο Τρουιγέ είχε την απόλυτη έγκριση του Γιοβάνοβιτς και γι' αυτό προχώρησαν στην αγορά του με ένα σημαντικό ποσό και ποσοστό μεταπώλησης που έμεινε στη Νις.

Το ίδιο ισχύει και για τον Τσοκάι, ο οποίος θα αποκτηθεί με μεταγραφή (κι όχι με δανεισμό) από τη Λοκομοτίβα.

Η ανταλλαγή των τελευταίων εγγράφων θα επισημοποιήσει τις δύο μεταγραφές την ύστατη ώρα της θερινής περιόδου.

Η Οσέρ τού έδωσε την ευκαιρία να ξεχωρίσει

Ο Τρουιγέ ανήκε στη Νις από το καλοκαίρι του 2020, προερχόμενος από τις φημισμένες ακαδημίες της Ρεν. Στο πρώτο εξάμηνό του στο κλαμπ της Κυανής Ακτής είχε παίξει σε οκτώ αγώνες, όμως στη συνέχεια δεν βρήκε μόνιμη θέση με αποτέλεσμα πέρυσι (2021-22) να φύγει δανεικός για την Οσέρ.

Με την τελευταία ο Τρουιγέ είχε μια γεμάτη σεζόν. Αγωνίστηκε 28 φορές και πέτυχε ένα γκολ, βοηθώντας κυρίως στην κυκλοφορία της μπάλας και στο δημιουργικό κομμάτι με τις τελικές πάσες του. Ήταν, δηλαδή, από τους συντελεστές της επανόδου στη Ligue 1 που εξασφαλίστηκε μέσω της διαδικασίας των μπαράζ με αντίπαλο τη Σεντ Ετιέν.

Ο 21χρονος άσος υπήρξε διεθνής με την Κ18 της Γαλλίας.

Δείτε τον Τρουιγέ εν δράσει με τη φανέλα της Οσέρ:

Η πορεία του Τσοκάι

Σχετικά με τον Τσοκάι, έχει προλάβει εφέτος να κάνει οκτώ συμμετοχές με τη Λοκομοτίβα, μετρώντας ένα γκολ και μία ασίστ. Ο δύο φορές διεθνής ποδοσφαιριστής άρχισε την επαγγελματική καριέρα του το 2018 στην κροατική ομάδα, ενώ το 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στη Λάτσι για μισή σεζόν.

Πρόκειται για έξτρα λύση στη μεσαία γραμμή, που θα πλαισιώσει τους ήδη υπάρχοντες ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ