ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, μεταγραφές: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ συνολικά το επικείμενο deal για τον Μαντσίνι

SUPERLEAGUE 2022-2023 /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / - ( / EUROKINISSI) ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI

Σε μια μεταγραφή που θυμίζει άλλες εποχές, ο Παναθηναϊκός αναμένεται στα επόμενα 24ώρα να ολοκληρώσει το deal της απόκτησης του Ντανιέλ Μαντσίνι από τον Άρη, το οποίο θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ.

Είναι απ’ τις μεταγραφικές κινήσεις που θυμίζουν άλλες εποχές. Εκεί όπου ο Παναθηναϊκός κονταροχτυπιόταν στα ίσα με τους άλλους "μεγάλους" του ελληνικού ποδοσφαίρου κι έπαιρνε τον παίκτη.

Τελευταία φορά που έγινε κάτι (ας το πούμε παρεμφερές) ήταν το καλοκαίρι του 2009 στη μεταγραφή του Σεμπαστιάν Λέτο, όπου ο Παναθηναϊκός κινήθηκε αστραπιαία κι αγόρασε τον Αργεντινό από τη Λίβερπουλ, αν και την αμέσως προηγούμενη σεζόν είχε αγωνιστεί ως δανεικός στον Ολυμπιακό. Πιο πριν ήταν η μεταγραφή του Νίκου Σπυρόπουλου απ’ τον Πανιώνιο τον Ιανουάριο του 2008.

Η επικείμενη απόκτηση του Ντάνιελ Μαντσίνι απ’ τον Άρη, έναν παίκτη που ήθελε κι ο Ολυμπιακός, αλλά κι ένα κλαμπ απ’ τα Η.Α.Ε., φέρνει στον Παναθηναϊκό έναν παίκτη που τον είχε άμεση ανάγκη.

Και γιατί ξέρει που βρίσκεται και που παίζει και η προσαρμογή του στο "τριφύλλι" έπειτα από 3,5 χρόνια στους "κιτρινόμαυρους" θα είναι πολύ γρήγορη. Και γιατί είναι ένας απ’ τους κορυφαίους εξτρέμ του πρωταθλήματος και θα προσδώσει έξτρα ποιότητα και δυναμική που έλειπε απ’ το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.

Η μεταγραφή είναι πλέον σχεδόν "κλειδωμένη" και δεν αποκλείεται να ολοκληρωθεί ακόμη κι εντός της Τετάρτης (25/1), απ’ την στιγμή που έχει μπει πια στ’ αυλάκι... Μεγάλο ρόλο σ’ όλο αυτό έπαιξε και η απευθείας επικοινωνία που είχε τα τελευταία 24ωρα ο ίδιος ο Γιάννης Αλαφούζος με τον πρόεδρο του Άρη Θόδωρο Καρυπίδη με τη συμμετοχή και τρίτου προσώπου, όπου ξεπεράστηκαν τα όποια κενά υπήρχαν.

Το ποσοστό μεταπώλησης 20% της Μπορντό

Ο Παναθηναϊκός έχει προτείνει ένα ποσό 2,1 εκατ. ευρώ στον Άρη για την απόκτηση του Μαντσίνι, με τον Άρη να αξιώνει απ’ την πλευρά του 2,5 εκατ. ευρώ. Αυτή η "διαφορά" των 400.000 ευρώ δεν είναι αρκετή για να χαλάσει τη συμφωνία. Κι επί της ουσίας αφορά το ποσοστό μεταπώλησης 20% που έχει διατηρήσει η πρώην ομάδα του Αργεντινού εξτρέμ, Μπορντό, απ’ την πώλησή του στον Άρη το καλοκαίρι του 2019 (500.000 ευρώ έδωσαν τότε οι Θεσσαλονικείς).

Εκεί πάνω έχει επικεντρωθεί το τελευταίο κομμάτι της διαπραγμάτευσης. Δηλαδή το ποιος θα πληρώσει και πώς θα πληρωθεί το ποσοστό μεταπώλησης στους Γιρονδίνους, όμως εντός της Τετάρτης (25/1) αναμένεται να βρεθεί η φόρμουλα για να τελειώσει η μεταγραφή.

Από εκεί και πέρα, η πλευρά του παίκτη είναι ήδη "ΟΚ" με αυτά που προσφέρει ο Παναθηναϊκός. Ήτοι συμβόλαιο 3,5 ετών, με ετήσιες αποδοχές που φτάνουν (με τα μπόνους) τις 700.000 ευρώ.

Κοντολογίς, το ποσό που θα "καρπωθεί" ο Μαντσίνι εφόσον ολοκληρωθεί πλέον η μετακίνησή του, στο σύνολο των 3,5 ετών θα αγγίξει τα 2,5 εκατ. ευρώ (2.450.000) σε "καθαρές" αποδοχές. Με τη δε εφορία, το όλο ποσό ανεβαίνει πάνω απ’ τα 3,1 εκατ. ευρώ, ενώ με τα χρήματα που θα πληρωθούν στον Άρη το σύνολο της μεταγραφής του Μαντσίνι θα ξεπεράσει τα 5 εκατ. ευρώ!

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ