ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Οι Τούρκοι βάζουν τον Μαρκάο δυνατά στη λίστα του Τερίμ

Ο Μαρκάο της Σεβίλλης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο για τη La Liga 2022-2023 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2023
Ο Μαρκάο της Σεβίλλης σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης κόντρα στη Ράγιο Βαγεκάνο για τη La Liga 2022-2023 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2023 © 2023/JOSE LUIS CONTRERAS NAVARRO/AP IMAGES

Οι πληροφορίες των Τούρκων δημοσιογράφων φέρνουν σε πρώτο πλάνο τον 27χρονο αριστεροπόδαρο Βραζιλιάνο στόπερ της Σεβίλλης, τον οποίο ο Τερίμ γνωρίζει πολύ καλά απ’ τη Γαλατασαράι και φέρεται να εξετάζει την πιθανότητα του δανεισμού του.

Ανεξάρτητα από το αν η συνολική, μεταγραφική στόχευση του Παναθηναϊκού ενόψει Ιανουαρίου τροποποιήθηκε μετά τη μεγάλη αλλαγή στον πάγκο του -όχι τόσο με τη μεταγραφή του Δημήτρη Λημνιού που ήταν δρομολογημένη εδώ και δύο εβδομάδες, όσο με τις σοβαρές επαφές που γίνονται για την απόκτηση του Τάσου Μπακασέτα- η Νο1 προτεραιότητα για τους "πράσινους" παραμένει η μεταγραφή ενός εν δυνάμει βασικού στόπερ.

Κάτι που επιβεβαίωσε εν πολλοίς κι ο ίδιος ο Φατίχ Τερίμ κατά την παρουσίασή του την Παρασκευή (29/12), επικαλούμενος τα σοβαρά προβλήματα που έχει το "τριφύλλι" στο κέντρο της άμυνάς του με τους τραυματισμούς των Χόρντουρ Μάγκνουσον και Έρικ Πάλμερ-Μπράουν.

Σαφώς κι ο Παναθηναϊκός έχει πλέον "μάτια" παντού στην αγορά, όμως το θέμα του κεντρικού αμυντικού παραμένει σε πρώτο πλάνο και είναι αυτό που πρέπει να επιλυθεί άμεσα. Οι 4-5 πολύ καλές περιπτώσεις απ' το εξωτερικό που ήδη είχαν ξεχωρίσει στο "τριφύλλι" έχουν ήδη τεθεί υπόψη του νέου προπονητή της ομάδας, ο οποίος θα αξιολογήσει το κατά πόσο ταιριάζουν στα δικά του "θέλω".

Την ίδια ώρα πάντως, πληροφορίες Τούρκων δημοσιογράφων φέρνουν σε πρώτο πλάνο και την περίπτωση του αριστεροπόδαρου Βραζιλιάνου στόπερ Μαρκάο, ο οποίος αγωνίζεται στη Σεβίλλη απ’ το 2022 και είναι ένας παίκτης τον οποίο γνωρίζει άριστα ο Τερίμ.

Ο Τούρκος τεχνικός άλλωστε, ήταν εκείνος που τον είχε ξεχωρίσει τον θηριώδη στόπερ το 2019 και με εισήγησή του αποκτήθηκε από τη Γαλατασαράι εκείνον τον Ιανουάριο απ’ την πορτογαλική Σάβες για 4.000.000 ευρώ. Υπό τις οδηγίες του Τερίμ ο Μαρκάο έκανε τρομερές σεζόν με τη φανέλα της "Γαλατά" κατακτώντας ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο κι ένα Süper Kopa Τουρκίας.

Πριν από ενάμιση χρόνο πήρε μεταγραφή 13.000.000 στη Σεβίλλη με την οποία κατέκτησε πέρσι το Europa League, μολονότι δεν είχε θέση βασικού, λόγω της πληθώρας των επιλογών που είχε η ισπανική ομάδα στο κέντρο της άμυνάς της, αλλά και διάφορων μικροτραυματισμών του.

Φέτος ο 27χρονος Βραζιλιάνος κεντρικός αμυντικός έχασε μεγάλο μέρος του α' μισού της σεζόν εξαιτίας μιας βαριάς θλάσης, όμως εδώ κι αρκετές εβδομάδες έχει επανέλθει πλήρως και στις 19 Δεκεμβρίου μπήκε ως αλλαγή στην εκτός έδρας νίκη επί της Γρανάδα.

Στην Τουρκία υπήρξε η πληροφόρηση πως ο Τερίμ "βλέπει" με πολύ έντονο ενδιαφέρον την περίπτωσή του για τον Παναθηναϊκό, προκειμένου να καλύψει το κενό που υπάρχει στα μετόπισθεν αρχικά για έξι μήνες με έναν ενδεχόμενο δανεισμό του απ' την ισπανική ομάδα, θεωρώντας πως μαζί του θα μπορέσει να ξαναβρεί τα πατήματά του και να κερδίσει τον χρόνο και το έδαφος που έχασε τους τελευταίους μήνες στη Σεβίλλη.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ