ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Οι "πράσινοι" βρίσκονται σε συζητήσεις με τον Αλεσάντρο Σεπφ

Ο Αλεσάντρο Σεπφ
Ο Αλεσάντρο Σεπφ © 2020 ALEXANDRU DOBRE/AP IMAGES

Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ κοντά στο να αποκτήσει τον Αλεσάντρο Σεπφ, ο οποίος ανήκει στην Αρμίνια Μπίλεφελντ. Αυτός είναι ο εκλεκτός του Γιοβάνοβιτς για τη μία από τις δύο θέσεις δημιουργικών μέσεων.

Στην τελική ευθεία για να κλείσει τη μία απ’ τις δύο θέσεις των δημιουργικών μέσων που αναζητά απ’ τις αρχές του καλοκαιριού είναι ο Παναθηναϊκός έχοντας σε πρώτο πλάνο την περίπτωση του διεθνούς Αυστριακού μέσου, Αλεσάντρο Σεπφ, ο οποίος αγωνίστηκε την περσινή σεζόν στην Αρμίνια Μπίλεφελντ.

Ο 28χρονος μέσος -32 φορές διεθνής με την Εθνική Αυστρίας και μόνιμο μέλος της την τελευταία εξαετία- έχει ένα "παραθυράκι" στο συμβόλαιό του με την Αρμίνια που του επιτρέπει να μείνει ελεύθερος μετά τον υποβιβασμό της απ’ την Bundesliga και το όνομά του τσεκάρεται εδώ και καιρό από τους "πράσινους" και τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Στο "τριφύλλι" μάλιστα έχουν περάσει ήδη στο επόμενο στάδιο, καθώς έχει γίνει ήδη ένας πρώτος κύκλος συζητήσεων, τόσο με τον ατζέντη του όσο και με τον ίδιο τον παίκτη, εξετάζοντας την προοπτική της μετακόμισής του στην Ελλάδα.

Οι πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως κι ο ίδιος ο Σεπφ έχει κάνει τη δική του... έρευνα για τον Παναθηναϊκό συγκεντρώνοντας πληροφορίες από παίκτη που αγωνίζεται στην ελληνική Super League Interwetten και δείχνει "ψημένος" στην προοπτική των "πράσινων", απ’ την στιγμή που θα έχει την ευκαιρία να αγωνιστεί και στην Ευρώπη.

Το κασέ και η ψαγμένη επιλογή

Το δε κασέ του είναι πολύ προσιτό, καθώς οι καθαρές αποδοχές του πέρσι στην Αρμίνια ήταν 400.000 ευρώ. Είναι ένας παίκτης που θυμίζει πάρα πολύ σε στυλ και τρόπο παιχνιδιού τον Γκατσίνοβιτς, αλλά είναι πολύ πιο καθαρό "8άρι" και λιγότερο (έως καθόλου) "10άρι". Γενικά, δείχνει μία πολύ "ψαγμένη" επιλογή, όντας ένας καθαρός box-to-box μέσος στο 4-3-3, ενώ μπορεί να "υποστηρίξει" το ρόλο του "8αριού" δίπλα σε έναν καθαρό κόφτη στο 4-2-3-1.

Στα ουκ ολίγα χρόνια που αγωνίστηκε στην Bundesliga, έχει υπηρετήσει με συνέπεια και τη δεξιά πλευρά σε σύστημα 3-5-2, ενώ είναι παίκτης του... προπονητή, με τρομερά θετική κι άκρως επιδραστική παρουσία στα αποδυτήρια.

Το όνομά του παίζει πλέον πολύ "γερά" για τον Παναθηναϊκό κι αυτή τη στιγμή δείχνει να βρίσκεται στις περιπτώσεις που είναι στην... pole position για τη θέση του ενός δημιουργικού χαφ.

Το ποδοσφαιρικό παρελθόν του

Προέρχεται από τις ακαδημίες της Μπάγερν Μονάχου και παρά το γεγονός ότι δεν έπαιξε στην πρώτη ομάδα των... μόνιμων πρωταθλητών Γερμανίας, είχε μία πολύ καλή πορεία στα τμήματα υποδομής της (21 ματς 5 γκολ στην U17, 31 ματς, 6 γκολ, 2 ασίστ στην U19) και στη Β’ ομάδα των Βαυαρών (65 ματς, 22 γκολ, 12 ασίστ).

Στη συνέχεια μετακόμισε στη Νυρεμβέργη για μία διετία (2014-2016) όπου κατέγραψε 11 γκολ και 13 ασίστ σε 55 αγώνες, 55 ματς, ενώ στη συνέχεια έπαιξε για μία πενταετία στη Σάλκε μετρώντας 142 ματς, με 16 γκολ και 10 ασίστ. Εκεί έκανε τη... διαφορά σε αρκετά ματς, όμως ο σοβαρός τραυματισμός που είχε (ρήξη χιαστού) τον πήγε πίσω για αρκετούς μήνες και δεν του έδωσε την ευκαιρία να διεκδικήσει ακόμη υψηλότερο επίπεδο.

Μετά τον υποβιβασμό των "βασιλικών μπλε" πήγε το περασμένο καλοκαίρι στην Αρμίνια Μπίλεφελντ όπου είχε 1 γκολ και 3 ασίστ σε 33 αγώνες.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ