ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Ματέους Βιτάλ ρίχνει "γέφυρες" επιστροφής στο τριφύλλι

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Ο Ματέους Βιτάλ ρίχνει "γέφυρες" επιστροφής στο τριφύλλι
ΙΝΤΙΜΕ

Ο Ματέους Βιτάλ έχει ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με τον Παναθηναϊκό για το ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ελλάδα, ωστόσο στην παρούσα φάση είναι δύσκολο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Την ώρα που έχει αρχίσει να χάνει... πόντους η περίπτωση του Βιτίνιο -παρά την προφορική συμφωνία που υπάρχει από την περασμένη Παρασκευή μεταξύ του Παναθηναϊκού με της βραζιλιάνικης Φλαμένγκο- ένας άλλος Βραζιλιάνος (και πρώην πράσινος) ρίχνει... γέφυρες επανασύνδεσης προς το τριφύλλι.

Ο λόγος για τον Ματέους Βιτάλ, ο οποίος έχει τεθεί εδώ κι αρκετές εβδομάδες εκτός πλάνων του Βίτορ Περέιρα στην Κορίνθιανς και προσπαθεί να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Το κλαμπ από το Σάο Πάουλο γνωρίζοντας πως δεν θα μπορέσει να βρει πλέον στην αγορά τα λεφτά που ζητούσε πριν από ένα χρόνο για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό (4 εκατ. ευρώ για το 50% των δικαιωμάτων του ήταν η οψιόν αγοράς που είχε βάλει στη συμφωνία με το τριφύλλι) είναι πλέον θετικό στην προοπτική να παραχωρήσει τον Βιτάλ σε κάποια άλλη ομάδα, μόνο με ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης.

Προκειμένου να γλιτώσει τουλάχιστον το συμβόλαιό του (περίπου 550.000 ευρώ) και πατώντας πάνω σ' αυτή την εξέλιξη η πλευρά του παίκτη έχει (ξανα)χτυπήσει εδώ κι αρκετές μέρες και την πόρτα του Παναθηναϊκού.

Γιατί είναι λίγες οι πιθανότητες

Σ' αυτή τη φάση δύσκολα θα άνοιγε εκ νέου η "πράσινη" πόρτα για τον 24χρονο μεσοεπιθετικό, καθότι στον Παναθηναϊκό έχουν επικεντρωθεί σε άλλες περιπτώσεις για την ενίσχυσή του ρόστερ και δη την τελευταία ανοικτή θέση στους εξτρέμ.

Από την άλλη, ωστόσο, ισχύει πάντα και το... ποτέ, μη λες ποτέ, απ’ την στιγμή που τα οικονομικά δεδομένα γύρω απ’ τον Βιτάλ φαίνεται πως είναι πλέον πολύ πιο χαμηλά, ενώ κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς εξακολουθεί να έχει καλή άποψη για τον Βραζιλιάνο, παρά το γεγονός ότι στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν οι εμφανίσεις του και η απόδοσή του κινήθηκαν σε "ρηχά νερά".

Ο 60χρονος τεχνικός εκτιμάει πολύ τον Βιτάλ τόσο ως παίκτη όσο και ως χαρακτήρα, όπως είχε επισημάνει και στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Nova στο φινάλε της περσινής σεζόν στους Ντέμη Νικολαΐδη και Γιάννη Πάγκο, δηλώνοντας στεναχωρημένος που δεν μπόρεσε να "βγάλει" περισσότερα πράγματα στο γήπεδο απ' τον Βραζιλιάνο.

Υπογράφει ο Τορό

Εν τω μεταξύ, μέσα στην ημέρα και προς το απόγευμα έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα η άφιξη του εξτέμ Ζόνας Τορό.

Ο 23χρονος Βραζιλιάνος έρχεται στην Αθήνα για να υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας τριών ετών ως ελεύθερος από τη Σάο Πάουλο, η οποία πάντως κράτησε το 25% σε περίπτωση μεταπώλησης από το Τριφύλλι σε τρίτη ομάδα.

Ο ποδοσφαιριστής θα περάσει από το μικροσκόπιο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς για να φανεί αν θ' αποτελέσει μέρος της πρώτης ομάδας ή θα βρεθεί άλλος τρόπος αξιοποίησής του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ