ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Η πρόταση των 4,8 εκατ. ευρώ για το 80% του Αντούνα και το "800άρι" συμβόλαιο στον Μεξικανό

Mexico's Uriel Antuna celebrates scoring his side's opening goal during a Concacaf Men's Olympic qualifying championship semi-final soccer match in Guadalajara, Mexico, Sunday, March 28, 2021. (AP Photo/Fernando Llano)
Mexico's Uriel Antuna celebrates scoring his side's opening goal during a Concacaf Men's Olympic qualifying championship semi-final soccer match in Guadalajara, Mexico, Sunday, March 28, 2021. (AP Photo/Fernando Llano) AP

Όλα τα δεδομένα που έχει ρίξει ο Παναθηναϊκός στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Κρουζ Αζούλ για να κάνει δικό του τον διεθνή εξτρέμ από το Μεξικό, Ουριέλ Αντούνα.

Ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει "στροφές" στις διαπραγματεύσεις με την Κρουζ Αζούλ για την απόκτηση του διεθνούς Μεξικανού εξτρέμ Ούριελ Αντούνα και πλέον η όλη διαδικασία μπαίνει στην πιο κρίσιμη καμπή της. Με τον Παναθηναϊκό να πιέζει με όλα τα μέσα, έχοντας "πάρει" μαζί του τον παίκτη, προκειμένου να μην χαθεί χρόνος και να κλείσει ένα απ’ τα μεγαλύτερα deal των τελευταίων ετών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Απ’ όλες τις πλευρές: Από πλευράς οικονομικού "πακέτου", ονόματος και προοπτικής παίκτη (25 ετών, 40 φορές διεθνής -και 10 γκολ- με την Εθνική Μεξικού, μεταπωλητικής αξίας κ.α.) αλλά και βεβαίως ουσίας, με την ενίσχυση του ρόστερ με έναν εξτρέμ "πρώτης γραμμής" που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες και να "φτιάξει" ακόμη περισσότερο την ομάδα και την εξέδρα.

Ναι, ο Αντούνα δεν είναι ο μοναδικός εξτρέμ "πρώτης γραμμής" με τον οποίο μιλούν οι "πράσινοι" εδώ και μέρες (αφού πάντα πρέπει να υπάρχει back-up plan σ’ αυτές τις περιπτώσεις), αλλά σίγουρα είναι ο παίκτης στον οποίο έχει πέσει αυτή την στιγμή το βάρος.

Με τον Παναθηναϊκό να μην επιβεβαιώνει και να μην διαψεύδει τίποτα, διότι δεν θέλει να ανεβάζει τον πήχη και τις... αξιώσεις των Μεξικανών της Κρουζ Αζούλ, οι οποίοι "καίγονται" αντίστοιχα για ρευστό προκειμένου να αποκτήσουν βασικό επιθετικό και αριστερό μπακ, λίγες μέρες πριν από την έναρξη της Clausura στη Liga MX.

Ο Παναθηναϊκός έχει επιστρέψει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους Μεξικανούς, έχοντας ρίξει στην όλη κουβέντα τα εξής δεδομένα:

-Εξάμηνο δανεισμό του Αντούνα με 600.000 ευρώ ενοίκιο, το οποίο θα "καρπωθεί" η Κρουζ Αζούλ, μολονότι έχει το 50% των δικαιωμάτων του παίκτη (το άλλο 50% ανήκει στην πρώην ομάδα του Τσίβας).

-Αγορά του 100% των δικαιωμάτων του Αντούνα το προσεχές καλοκαίρι με υποχρεωτική οψιόν αγοράς για ένα ποσό που μαζί με προμήθειες σε ατζέντηδες (κλπ) θα φτάσει τα 4,2 εκατ. ευρώ (το ποσό θα μοιραστεί ανάμεσα σε Κρουζ Αζούλ και Τσίβας).

-Ποσοστό μεταπώλησης 20% προς την Κρουζ Αζούλ.

-Συμβόλαιο προς τον 25χρονο εξτρέμ με ετήσιες αποδοχές που θα φτάσουν λίγο πάνω απ’ τις 800.000 ευρώ, αυξημένο κατά 50% σε σχέση με αυτά που παίρνει αυτή την στιγμή στην ομάδα του (540.000 ευρώ).

Ο Αντούνα έχει ήδη συμφωνήσει προφορικά μέσω του ατζέντη του με τους "πράσινους" και περιμένει την έκβαση της διαπραγμάτευσης ανάμεσα στα δύο κλαμπ, προκειμένου να επιστρέψει μετά από 2,5 χρόνια στα ευρωπαϊκά γήπεδα και να έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη "γηραιά ήπειρο", έχοντας μπει πλέον στην καλύτερη περίοδο της καριέρας του.

Σημαντική παράμετρος στην όλη κουβέντα: Η προφορική συμφωνία ανάμεσα στην Κρουζ Αζούλ και τον Αντούνα τον Ιανουάριο του 2022, πως θα μπορούσε να φύγει έναντι ενός λογικού ποσού μετά από ένα χρόνο, εφόσον ερχόταν πρόταση από ευρωπαϊκό κλαμπ.

Το θέμα δείχνει πλέον να πατάει πάνω σε σταθερή βάση και το επόμενο 48ωρο θα είναι καθοριστικό, με τον Παναθηναϊκό να παίζει πλέον με πολύ καλές πιθανότητες για να ολοκληρώσει το deal, καθότι έχει διάθεση να κάνει μία τεράστια οικονομική υπέρβαση...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ