ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Επίσημα στη Σπόρτινγκ ο Αλεξανδρόπουλος

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Επίσημα στη Σπόρτινγκ ο Αλεξανδρόπουλος
PRINT SCREEN

Παίκτης της Σπόρτινγκ είναι και επίσημα ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος, με την πορτογαλική ομάδα να ανακοινώνει την απόκτηση του 21χρονου μέσου από τον Παναθηναϊκό τη Δευτέρα (29/8) για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Η Σπόρτινγκ ανακοίνωσε τη Δευτέρα (29/8) την απόκτηση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου από τον Παναθηναϊκό. Ο Έλληνας μέσος που έφτασε στη Λισαβόνα το βράδυ του Σαββάτου (27/8) πέρασε με επιτυχία τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και εν συνεχεία έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας πέντε ετών.

Τα λιοντάρια ετοίμασαν ένα υπέροχο βίντεο με τον Έλληνα διεθνή να παίζει μπάλα στους δρόμους, να περνάει μέσα από μια κουζίνα και εν συνεχεία να φτάνει στα γραφεία του συλλόγου.

"Δεν λέμε αντίο αλλά εις το επανιδείν"

Την ίδια ώρα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αποχαιρέτησε και αυτή τον Αλεξανδρόπουλο με μια ανακοίνωση στην οποία σημείωσε πως δεν λέει αντίο στον 21χρονο μέσο αλλά εις το επανιδείν:

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου στην πορτογαλική ομάδα της Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Σωτήρης αποτελεί μία ξεχωριστή περίπτωση. Συμπλήρωσε 10 χρόνια παρουσίας στον Παναθηναϊκό, ξεκινώντας από τα πιο μικρά ηλικιακά στρώματα της ακαδημίας. Το ταλέντο του έγινε φανερό πολύ πριν φτάσει στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας και προτού καν συμπληρώσει τα 18 του χρόνια έκανε ντεμπούτο στη Super League με το Τριφύλλι. Ο Σωτήρης κατέγραψε 77 συμμετοχές και δύο γκολ με τον Παναθηναϊκό σε όλες τις διοργανώσεις, πανηγυρίζοντας τον περασμένο Μάιο την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Πέρα από το αγωνιστικό μέρος, ο Σωτήρης ξεχώρισε για το ήθος, την ευγένεια και τη θετική του ενέργεια, στοιχεία που τον έκαναν αγαπητό στις τάξεις του συλλόγου στη δεκαετία που φόρεσε τη φανέλα με το Τριφύλλι.

Ο Σωτήρης ουδέποτε έκρυψε τη μεγάλη αγάπη του για τον Παναθηναϊκό και αυτός ο δεσμός δεν «σπάει», ακόμα και τώρα που θα συνεχίσει σε άλλο σύλλογο!

Δεν λέμε «αντίο» αλλά «εις το επανιδείν»! Σωτήρη, καλή συνέχεια στην καριέρα σου!

Από τη μεταγραφή οι πράσινοι θα βάλουν στο ταμείο τους 4,5 εκατομμύρια ευρώ, ενώ θα κρατήσουν το 30% ως ποσοστό μεταπώλησης.

Σύμφωνα με πηγές των Πορτογάλων, οι αποδοχές του Αλεξανδρόπουλου θα φτάσουν σε ετήσια βάση τις 500.000 ευρώ, μαζί με τα μπόνους συμμετοχών και στόχων. Με απλά λόγια στην τετραετία οι αποδοχές του (έως το 2026) μπορεί να αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ.

Αν προστεθούν στα παραπάνω οι φόροι συμβολαίου και οι προμήθειες σε ατζέντηδες κλπ, το κόστος της συμφωνίας του Αλεξανδρόπουλου με τη Σπόρτινγκ θα φτάσει τα 3 εκατ. ευρώ και το σύνολο της μεταγραφής θα προσεγγίσει τα 7,5 εκατ. ευρώ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ