ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Στη Σπόρτινγκ ο Αλεξανδρόπουλος με 4,5 εκατ. ευρώ και 30% μεταπώληση

Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε φιλικό με την Φόλενταμ | 28 Ιουλίου 2022
Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού σε φιλικό με την Φόλενταμ | 28 Ιουλίου 2022 INTIME

Ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία με την Σπόρτινγκ για την πώληση του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου με τους πράσινους να βάζουν στο ταμείο του 4,5 εκατομμύρια ευρώ και να κρατούν 30% ως ποσοστό μεταπώλησης.

Η επιμονή του Παναθηναϊκού να διατηρήσει ένα υψηλό ποσοστό μεταπώλησης στον Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο επιβραβεύτηκε κι αργά το βράδυ της Πέμπτης (25/8) οι "πράσινοι" ήρθαν σε οριστική συμφωνία με την Σπόρτινγκ για την πώληση του 20χρονου κεντρικού μέσου, ο οποίος θα "μετακομίσει" στη Λισαβόνα αντί 4,5 εκατ. ευρώ και 30% μεταπώληση.

Έπειτα από... μαραθώνιες διαπραγματεύσεις οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια σε ένα σύνθετο deal λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (26/8), για ένα ποσό που θα φτάνει τα 4,5 εκατ. ευρώ, δεν θα έχει μπόνους συμμετοχών (όπως υπήρχε στη δεύτερη πρόταση της Σπόρτινγκ), αλλά θα δώσει στο "τριφύλλι" την πολυτέλεια να διατηρήσει ποσοστό 30% επί των δικαιωμάτων μεταπώλησης του διεθνούς Έλληνα μέσου.

Το τελευταίο κομμάτι ήταν και το πιο σημαντικό για τον Παναθηναϊκό, καθώς είχε απορρίψει την αρχική πρόταση της πορτογαλικής ομάδας που αφορούσε ποσοστό μεταπώλησης μόλις 10%.

Επέμενε να παραμείνει σε υψηλότερο νούμερο η όλη διαδικασία, προκειμένου να συναινέσει στην παραχώρηση του νεαρού μέσου και προτίμησε να καρπωθεί τώρα λιγότερα χρήματα (από 500.000 ευρώ έως 1 εκατ. ευρώ) όσον αφορά τα μπόνους συμμετοχών του, για να κρατήσει ένα πιο υψηλό ποσοστό μεταπώλησης, που θα μπορούσε να του προσφέρει ένα πολύ υψηλό ποσό μελλοντικά.

Κοινώς, ολοκλήρωσε μία πολύ σημαντική πώληση με τους όρους που ήθελε και τους αριθμούς που είχε θέσει ως "όρια" εξαρχής...

Ο Αλεξανδρόπουλος αναμένεται να ταξιδέψει έως το Σάββατο (27/8) στη Λισαβόνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τα "λιοντάρια".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ