ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με τριάδα "φωτιά" μπροστά πάει για την επιστροφή του σε νοκ άουτ φάση μετά από 14 χρόνια

Παναθηναϊκός: Με τριάδα "φωτιά" μπροστά πάει για την επιστροφή του σε νοκ άουτ φάση μετά από 14 χρόνια
ΚΑΜΣΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ / INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Μακάμπι και θέλει να εξασφαλίσει την παρουσία του σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Πέρασαν πολλά χρόνια -υπερβολικά πολλά για ένα κλαμπ κι έναν οργανισμό με το μέγεθος και το ιστορικό "βάρος" του Παναθηναϊκού - απ’ την τελευταία φορά που οι "πράσινοι" συμμετείχαν σε νοκ-άουτ φάσεις των Κυπέλλων Ευρώπης.

Ήταν το Φλεβάρη και τον Μάρτη του 2010, λίγους μήνες πριν απ’ την κατάκτηση του τελευταίου πρωταθλήματός τους (το οποίο έγινε νταμπλ στη συνέχεια), όταν ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τη Ρόμα σε ένα ιστορικό ζευγάρι αγώνων με δύο νίκες 3-2 κι ένα ανεπανάληπτο σόου απ’ τους Τζιμπρίλ Σισέ και Σωτήρη Νίνη, για να αποκλειστεί ακολούθως στους "16" του Europa League από την Σταντάρ Λιέγης με δύο ήττες (1-3 και 0-1).

Από τότε το "τριφύλλι" πέρασε πολλά, πάρα πολλά, άντεξε, αναγεννήθηκε απ’ τις στάχτες του, μπήκε σε πορεία "επιστροφής". Κι αυτήν ακριβώς τη διαδικασία "επιστροφής" θέλει να επιβεβαιώσει απόψε ((14/12, 19.45, COSMOTE SPORT 3 HD, MatchCenter SPORT24) στο full house "Απόστολος Νικολαΐδης" στον δικό του "τελικό" με τη Μακάμπι Χάιφα, στην 6η και τελευταία αγωνιστική των εφετινών ομίλων του Europa League, με έπαθλο το εισιτήριο για τα playoffs εισόδου στους "16" του Europa Conference League. Διεκδικώντας την επάνοδό του σε νοκ-άουτ ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.

Βάσει των όσων έχουν προηγηθεί στον όμιλο το "τριφύλλι" βολεύεται ακόμη και με την ισοπαλία για να πάρει την 3η θέση και να μπει ξανά στην κληρωτίδα της προσεχούς Δευτέρας (18/12) στο House of European Football, την έδρα της UEFA στη Νιόν.

Η προσέγγιση όλου του Παναθηναϊκού, εντούτοις, είναι πολύ διαφορετική και το ζητούμενο είναι μόνο η νίκη. "Δεν μπήκαμε ποτέ με το σκεπτικό ότι μπορούμε να προφυλάξουμε το σκορ ή να παίξουμε για ένα αποτέλεσμα που να μας βολεύει. Δεν είναι στο στυλ μας, δεν είναι στο δικό μου στυλ και τον τρόπο επικοινωνίας με τους παίκτες. Πρέπει να έχουμε απαιτήσεις από τον εαυτό μας. Οι ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό έχουν σαν φυσιολογικό αποτέλεσμα τη νίκη" είπε ξεκάθαρα κι ορθά-κοφτά για τις σκέψεις του αναφορικά με το αποψινό ματς ο Ιβάν Γιοβάνοβιτw.

"Δεν πάμε για δύο αποτελέσματα, αλλά για ένα. Πρέπει να τιμάμε το τριφύλλι που φοράμε. Σε όλα τα παιχνίδια μπαίνουμε μόνο για τη νίκη κι όχι για την ισοπαλία. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα" υπογράμμισε λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Βαγιαννίδης, αποσπώντας το επαινετικό σχόλιο του προπονητή του.

Ακριβώς στο "πνεύμα" που θα πρέπει να έχει όλος ο Παναθηναϊκός στον αποψινό (14/12) αγώνα, απέναντι σε έναν πολύ σκληροτράχηλο και πολύ πιο έμπειρο τα τελευταία χρόνια στην Ευρώπη αντίπαλο, που ήρθε στην Αθήνα για να πουλήσει ακριβά το... τομάρι του και να διεκδικήσει με υπομονή απ’ την πλευρά του τη νίκη και την πρόκριση.

Μία θέση "παίζεται" στην ενδεκάδα

Ο Γιοβάνοβιτς δεν θα έχει διαθέσιμο στον αποψινό αγώνα, πέραν των μόνιμων απόντων Χόρντουρ Μάγκνουσον κι Έρικ Πάλμερ-Μπράουν) και τον Φίλιπ Τζούριτσιτς, ο οποίος ταλαιπωρείται από ένα οίδημα στη γάμπα κι έμεινε εκτός αποστολής.

Δείχνει να έχει καταλήξει σε μεγάλο βαθμό όσον αφορά την ενδεκάδα, με μοναδική "ανοικτή" θέση το "8άρι" δίπλα στον Γουίλιαν Αράο, την οποία διεκδικούν ο Άνταμ Τσέριν κι ο Τόνι Βιλένα, με φαβορί τον Σλοβένο. Κάτω απ’ τα γκολπόστ αναμένεται να επανέλθει ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες μέρες από μία μικρή ενόχληση, αλλά εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα πάρει φανέλα βασικού. Την αμυντική τετράδα θα συνθέσουν οι Γιώργος Βαγιαννίδης και Χουάνκαρ (που επιστρέφει στην ενδεκάδα) στα άκρα και οι Μπαρτ Σένκεφελντ και Τιν Γεντβάι στις θέσεις των στόπερ.

Στο "10" μπροστά απ’ το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής θα ξεκινήσει ο Μπερνάρ Ντουάρτε, ενώ στην επιθετική τριάδα θα πάρουν θέση οι φορμαρισμένοι Σεμπαστιάν Παλάσιος και Αϊτόρ στα "φτερά" κι ο Φώτης Ιωαννίδης στην κορυφή.

Από εκεί και πέρα την αποστολή του Παναθηναϊκού για το αποψινό (14/12) ματς με τη Μακάμπι Χάιφα συμπληρώνουν οι Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Σιδεράς, Ρουμπέν, Μαντσίνι, Σπόραρ, Μπιλάλ και Προδρομίτης.

Διαιτητής του αγώνα ορίστηκε απ’ την UEFA ο 37χρονος Βούλγαρος Γκεόργκι Καμπάκοφ. Βοηθοί του θα είναι οι συμπατριώτες του Μαρτίν Μαργκαρίτοφ, Ντιγιάν Βαλκόφ, 4ος ο Ράντοσλαβ Γκιτζένοφ και στο VAR οι Νταγκομίρ Ντραγκάνοφ, Ιβάιλο Στογιάνοφ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ EUROPA LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ