ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με πάθος, πίστη και ξεκάθαρο πλάνο ψάχνει στην Τούμπα το πρώτο βήμα για τον τελικό

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKONISSI

Με ενδεκάδα κοντά σ’ αυτή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και πλάνο για να χτυπήσει κάθε αδυναμία του ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός κυνηγάει την Τετάρτη (19:30, COSMOTESPORTS 3HD, MATCHCENTER SPORT24) στην Τούμπα το μονοπάτι προς τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.

Πέρασαν μόλις 17 μέρες απ’ την προηγούμενη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Τούμπα για την 20ή αγωνιστική του πρωταθλήματος και την ήττα που έριξε τους πράσινους στην 3η θέση της βαθμολογίας για πρώτη φορά τον τελευταίο ενάμιση χρόνο.

Τα δεδομένα τούτη τη φορά, ωστόσο, είναι πολύ διαφορετικά κυρίως για το "τριφύλλι": Οι περισσότεροι απ’ τους τραυματίες έχουν επανέλθει, αυξάνοντας τις επιλογές στα χέρια του Φατίχ Τερίμ (πλην Ιωαννίδη, Τζούριτσιτς που είναι πια σε διαδικασία επιστροφής), η ψυχολογία όλων είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο μετά τις τρεις σερί και πολύ σημαντικές νίκες στα κομβικά παιχνίδια με Ατρόμητο, Ολυμπιακό, Πανσερραϊκό κι ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει με πάθος, πίστη και ξεκάθαρο πλάνο στον πρώτο ημιτελικό (14/2, 19:30, COSMOTE SPORT 3 HD και LIVE SPORT24) στην έδρα του ΠΑΟΚ, το πρώτο βήμα για τον τελικό της 18ης Μαΐου.

Σε μία κατάμεστη Τούμπα μετά τη λήξη των δίμηνων μέτρων της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της βίας, ο Παναθηναϊκός θέλει να παρουσιάσει ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με τον προ δυόμισι εβδομάδων αγώνα των δύο ομάδων, αναζητώντας ένα μεγάλο διπλό, που θα του προσφέρει πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (21/2, 19:00) στη Λεωφόρο και θα δώσει "απαντήσεις" σε όσους εξακολουθούν να αμφισβητούν το κατά πόσο μπορεί να διεκδικήσει τις δύο κορυφές εντός συνόρων.

Με "φρέσκια" ενδεκάδα

Στο αγωνιστικό σκέλος, η διαχείριση που έκανε τις τελευταίες ημέρες ο Τερίμ του επιτρέπει να έχει μία "φρέσκια" ενδεκάδα, με παίκτες που δεν καταπονήθηκαν στον τελευταίο αγώνα και πήραν τις απαιτούμενες "ανάσες".

Κι αυτή ακριβώς η διαχείριση που αφορά και τη συνέχεια, άφησε τούτη τη φορά εκτός τους Ούγκο, Ακαϊντίν, Λημνιό, Αϊτόρ και Βέρμπιτς, ενώ την ίδια ώρα επανέρχονται οι Αράο, Γεντβάι και Τσέριν που δεν ταξίδεψαν την περασμένη Κυριακή (11/2) στις Σέρρες, αλλά και οι Μπακασέτας, Ρουμπέν που δεν χρειάστηκε να παίξουν καθόλου.

Η δε ενδεκάδα των πράσινων θα έχει πολλές ομοιότητες με αυτή που χρησιμοποίησε ο τεχνικός του Παναθηναϊκού πριν από 10 μέρες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Με τους Κώτσιρα, Γεντβάι, Αράο και Μλαντένοβιτς (έχει προβάδισμα αντί του Χουάνκαρ που έπαιξε και στα δύο τελευταία ματς) μπροστά απ’ τον Ντραγκόφσκι και τους Ρουμπέν Πέρεθ και Τσέριν (που τα πήγαν εξαιρετικά στο Περιστέρι και στο clasico) ως δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής.

Ο Τάσος Μπακασέτας αναμένεται να πάρει θέση μπροστά τους ως "10άρι", ενώ σε ότι αφορά τα "φτερά" της επίθεσης τον πρώτο λόγο για να ξεκινήσει αριστερά έχει ο Μπερνάρ, ενώ δεξιά είναι φαβορί ο Παλάσιος, χωρίς να αποκλείεται κι η παρουσία του Ντάνιελ Μαντσίνι.

Στη δε κορυφή της επίθεσης είναι και το πιο μεγάλο δίλημμα για τον Τερίμ, όμως δείχνει πιο πιθανό να ξεκινήσει για δεύτερο σερί ματς ο Αντράζ Σπόραρ, με τον Άλεξ Γερεμέγεφ να έρχεται ως αλλαγή απ’ τον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα…

Υπάρχει επίσης μία σκέψη και για μικρή τροποποίηση του πλάνου με τον Κώτσιρα στα χαφ δίπλα στον Πέρεθ και τον Βαγιαννίδη δεξιά.

Σ’ αυτή την περίπτωση -κι εφόσον ο Τούρκος τεχνικός προχωρήσει σ’ αυτή την επιλογή- ο Τσέριν θα μείνει εκτός, αν και η διαχείριση που έγινε τις τελευταίες ημέρες δεν "δείχνει" κάτι τέτοιο.

Έχει αναλύσει το πού θα τον "χτυπήσει"

Ο Τερίμ ανέλυσε πολύ με τους συνεργάτες του τον ΠΑΟΚ τις τελευταίες δύο μέρες, έχει την εμπειρία του προ δυόμισι εβδομάδων αγώνα πρωταθλήματος κι έχει ήδη ξεχωρίσει συγκεκριμένα κομμάτια του παιχνιδιού, θέλοντας να "χτυπήσει" όλες τις αδυναμίες του αντιπάλου του.

Ιδίως, εάν επιβεβαιωθεί η πρόθεση απ’ την πλευρά του ΠΑΟΚ να πάει σε ένα αρκετά εκτεταμένο rotation, ο Τούρκος τεχνικός και το τιμ του έχουν επικεντρωθεί στα σημεία που θα προσπαθήσουν να πλήξουν τον αποψινό αντίπαλό του, ετοιμάζοντας εκπλήξεις ως προς την προσέγγιση του αγώνα.

Από εκεί και πέρα, λόγω του κανονισμού του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson, ο Τερίμ -όπως κι όλοι οι προπονητές- έπρεπε να συμπεριλάβει (και) σ’ αυτή την αποστολή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ δύο παίκτες κάτω των 20 (Φικάι, Κυριόπουλο) με αποτέλεσμα να περιοριστεί το εύρος των βασικών επιλογών του.

Κι απ’ τη στιγμή που είχε αποφασίσει να πορευτεί στα μετόπισθεν για άλλο ένα "μεγάλο" ματς με δίδυμο τους Αράο, Γεντβάι, ο προπονητής του Παναθηναϊκού επέλεξε να αφήσει εκτός τους Ούγκο κι Ακαϊντίν, παίρνοντας στην 22άδα τον Σένκεφελντ, ο οποίος βεβαίως κάθε άλλο παρά "τελειωμένος" δεν θεωρείται στα μάτια του και στις επιλογές του.

Αναλυτικά την 22μελή αποστολή των "πράσινων" για τον αποψινό (14/2) ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ζέκα, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Κώτσιρας, Γερεμέγεφ, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο και οι νεαροί Φικάι και Κυριόπουλος.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ BETSSON
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ