ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Με Λούντκβιστ αντί Βιγιαφάνιες θέλει να διώξει τους "δαίμονες" και του Αστέρα

Παναθηναϊκός: Με Λούντκβιστ αντί Βιγιαφάνιες θέλει να διώξει τους "δαίμονες" και του Αστέρα
Ο Ραμόν Λούντκβιστ σε στιγμιότυπο από το καλοκαιρινό φιλικό του Παναθηναϊκού με τη Λαμία INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός αναζητά την πρώτη νίκη του επί του Αστέρα Τρίπολης μετά από 26 μήνες και 6 ανεπιτυχή αποτελέσματα, για να διασφαλίσει τη θέση του στα ευρωπαϊκά εισιτήρια και να μειώσει την απόσταση από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ, πριν από τη "διαβολοβδομάδα".

Μαζεύτηκαν πολλά "ανάποδα" αποτελέσματα τα τελευταία δύο χρόνια και κάτι για τον Παναθηναϊκό κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης. Και στη χρονιά των "εξορκισμών", όλων των ομάδων που του έβγαλαν το λάδι τα τελευταία 2-3 χρόνια (Λαμία, ΠΑΣ Γιάννινα), το "τριφύλλι" θέλει σήμερα (29/01, 15:00 COSMOTESPORTS 1HD, Live SPORT24) να τερματίσει το αρνητικό σερί του των 6 αγώνων χωρίς νίκη κόντρα (και) στην αρκαδική ομάδα, που ξεκίνησε μετά το 1-0 της 1ης Δεκεμβρίου 2019. Τότε με πέναλτι του Χατζηγιοβάνη από το 8’, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αστέρα στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής εκείνης της σεζόν, όμως στη συνέχεια δεν χαμογέλασε ξανά.

Συνολικά 4 ισοπαλίες (οι δύο εντός έδρας) και 2 ήττες στην Τρίπολη έχουν "γράψει" τα τελευταία ανταμώματά τους κι ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλει να μπει ένα τέλος σήμερα στη Λεωφόρο. Και για να έχει αξία κι αντίκρισμα το διπλό της περασμένης εβδομάδας στη Νεάπολη, και για να μην πάρουν... θάρρος οι ομάδες που τον ακολουθούν, αλλά και για να διασφαλίσει ακόμη πιο "γερά" την παρουσία του στην τετράδα και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, ψαλιδίζοντας τη διαφορά από την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Πριν βγει στη... διαβολοβδομάδα με τις εκτός έδρας αποστολές σε Ηράκλειο (02/02, ΟΦΗ) και Τούμπα (06/02, ΠΑΟΚ).

Το πλάνο νίκης του Γιοβάνοβιτς

Ο Σέρβος τεχνικός ολοκλήρωσε την Παρασκευή (28/01) μία αρκετά δύσκολη προετοιμασία, με τρεις χαμένες προπονήσεις -από Δευτέρα έως Τετάρτη- ελέω "Ελπίδας" και προετοιμάζει το πλάνο του δίχως τον τιμωρημένο Λούκας Βιγιαφάνιες, που δηλώθηκε να εκτίσει την ποινή του στο συγκεκριμένο ματς.

Τη θέση του Αργεντινού μέσου στον άξονα της μεσαίας γραμμής του "τριφυλλιού" θα πάρει ο Ραμόν Πασκάλ Λούντκβιστ που επιστρέφει στην ενδεκάδα μετά από τρία ματς, ενώ δεν αναμένονται άλλες αλλαγές σε σχέση με την ενδεκάδα του περασμένου Σαββάτου (21/01) με τον Ιωνικό στη Νεάπολη. Ο Ματέους Βιτάλ θα διατηρήσει τη θέση του στο βασικό σχήμα και στο αριστερό "φτερό" της επίθεσης (αντί του "Τούκου" Παλάσιος), με τον Αϊτόρ δεξιά και τον Καρλίτος στην κορυφή.

Στα χαφ οι Ρούμπεν Πέρεθ και Μαουρίσιο Σιλβέιρα θα συμπληρώσουν την τριάδα, ενώ η αμυντική τετράδα μπροστά από τον Μπρινιόλι, θα αποτελείται ξανά από τους Κώτσιρα, Σένκεφελντ, Βέλεθ, Χουάνκαρ.

Ο Γιοβάνοβιτς πήρε αυτή τη φορά μαζί του αποστολή 21 παικτών, αντί για 24 που είχε επιλέξει -αρχικά- στον αγώνα της περασμένης εβδομάδας, αφήνοντας για άλλη μία φορά εκτός αγώνα τον Τάσο Χατζηγιοβάνη, ο οποίος είναι ξεκάθαρο πως έχει τεθεί πλέον εκτός πλάνων. Εκτός έμειναν ακόμη ο Γενί Ενγκμπακοτό, που βρίσκεται σε συζητήσεις με ομάδες της Γαλλίας για να επιστρέψει πίσω, ο τιμωρημένος Βιγιαφάνιες κι ο Αχιλλέας Πούγγουρας.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού για τον σημερινό αγώνα με το Αστέρα συγκροτούν οι Διούδης, Μπρινιόλι, Χριστογεώργος, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος, Ιωαννίδης, Αγιούμπ, Μακέντα, Καρλίτος, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Λούντκβιστ, Ρούμπεν, Αϊτόρ, Κώτσιρας, Σάρλια, Παλάσιος, Μαουρίσιο και Βιτάλ.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ