ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κλείνει τον Ακαϊντίν και πάει για μία δεύτερη μεγάλη μεταγραφή στους στόπερ

Ο Σαμέτ Ακαϊντίν με τη φανέλα της Τουρκίας στο Euro 2024
Ο Σαμέτ Ακαϊντίν με τη φανέλα της Τουρκίας στο Euro 2024 © 2023 RUI VIEIRA / AP PHOTO

Ο Παναθηναϊκος θα ολοκληρώσει μέσα στις επόμενες ώρες τον δανεισμό του Σαμέτ Ακαϊντίν από τη Φενερμπαχτσέ και πάει για άλλη μία δυνατή κίνηση στα μετόπισθεν. Επιμένουν τα τουρκικά ΜΜΕ για τον Σογιουντσού της Ατλέτικο Μαδρίτης

Ο Παναθηναϊκός είναι πλέον ένα βήμα απ’ την ολοκλήρωση της δεύτερης χειμερινής μεταγραφής του μετά τον Δημήτρη Λημνιό, με τον διεθνή Τούρκο στόπερ, Σαμέτ Ακαϊντίν να ετοιμάζεται για να μετακομίσει στο "τριφύλλι" για τους επόμενους 6 μήνες ως δανεικός απ’ τη Φενερμπαχτσέ και τους "πράσινους" να ψάχνονται και για δεύτερη κίνηση στα μετόπισθεν με κάτι πολύ "δυνατό".

Τα πρωινά δημοσιεύματα της Τρίτης (9/1) από τον τουρκικό Τύπο είχαν και... καπνό και φωτιά, καθώς ο Ακαϊντίν είναι ο παίκτης για τον οποίο έδωσε το "πράσινο φως" ο Φατίχ Τερίμ και είναι πλέον στην τελική ευθεία για να έρθει στην Ελλάδα και να κλείσει για το επόμενο εξάμηνο στον Παναθηναϊκό.

Κάτι που ήθελε κι ο ίδιος ο παίκτης, έχοντας χάσει πλέον τη θέση του και το ρόλο του στην Φενέρμπαχτσε, πολύ περισσότερο δε, μετά (και) την απόκτηση του Λεονάρντο Μπονούτσι στην τουρκική ομάδα. Ο Ακαϊντίν ήθελε να βρει μία ομάδα που θα του έδινε περισσότερο χρόνο για να διεκδικήσει την παρουσία του στην αποστολή της εθνικής Τουρκίας στο επερχόμενο Euro 2024 και η πρόταση του Παναθηναϊκού ήρθε στο κατάλληλο timing και για τον ίδιο.

Οι συζητήσεις των πράσινων με τη διοίκηση της Φενέρμπαχτσε είναι πια στο τελικό στάδιο, ο παίκτης έχει συμφωνήσει σε όλα με τον Παναθηναϊκό και είναι πια θέμα... ωρών να ολοκληρωθεί ο δανεισμός του, για να ξεκινήσει προπονήσεις με το "τριφύλλι" και να τεθεί στη διάθεση του Τερίμ ως μία έξτρα επιλογή στα μετόπισθεν, για το κυριακάτικο (10/1) μεγάλο ματς με την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Από εκεί και πέρα στον Παναθηναϊκό κινούνται παράλληλα και για άλλον έναν στόπερ, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως προσπαθούν να κάνουν μία δυνατή κίνηση με έναν κεντρικό αμυντικό "πρώτης γραμμής". Έναν παίκτη, ο οποίος θα κουβαλάει μεγάλη εμπειρία και θα προσθέσει δύναμη και ποιότητα και θα αποτελέσει ηγετική φυσιογνωμία για τα μετόπισθεν της ομάδας.

Κανένα "θέμα" με Κόρντομπα

Και η δεύτερη μεταγραφή στόπερ φαίνεται πως πηγαίνει καλά και δεν θα αργήσει να κλείσει κι αυτή η κίνηση. Κίνηση που δεν έχει να κάνει με τον διεθνή Παναμέζο αμυντικό Χοσέ Κόρντομπα. Παρά το γεγονός πως το ταξίδι του στόπερ της Λέφσκι Σόφιας "συνδέθηκε" με τον Παναθηναϊκό, για τους "πράσινους" δεν φαίνεται να υπάρχει θέμα.

Επιμένουν για τον Σογιουντσού

Στον αντίποδα, πληροφορίες από τουρκικά ΜΜΕ ανέφεραν το βράδυ της Τρίτης (9/1) πως ο Τερίμ δεν έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για να πείσει τον 27χρονο Τσανγκλάρ Σογιουντσού να τον ακολουθήσει στην Ελλάδα.

Ένα σενάριο που "έπαιξε" προ ημερών στα τουρκικά ΜΜΕ, με τον θηριώδη, διεθνή Τούρκο στόπερ της Ατλέτικο Μαδρίτης να ψάχνεται για μία κίνηση που θα δώσει περισσότερο χώρο και χρόνο ενόψει του Euro, απ’ την στιγμή που δεν έχει το ρόλο που θα ήθελε στους "ροχιμπλάνκος". Πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά όχι κι... ακατόρθωτη λόγω της παρουσίας του Τερίμ στον "πράσινο" πάγκο.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ