ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Κλείνει αριστερό μπακ μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έχει ήδη κάνει την πρώτη σταχυολόγηση των κεντρικών επιλογών του για τη θέση του αριστερού μπακ και θέλει να ολοκληρώσει τη μεταγραφή έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας

Το επερχόμενο ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, την προσεχή Κυριακή (16/01, 19:30, COSMOTE SPORT 1 HD και Live από το SPORT24) στο "Απόστολος Νικολαΐδης", έχει απορροφήσει την προσοχή και την ενέργεια όλων εντός του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πράσινων, ως ένα ξεχωριστό ματς που κουβαλάει πάντα τις δικές του ιδιαιτερότητες, αλλά κι ως ένα απ’ τα παιχνίδια που μπορούν να αλλάξουν τη δυναμική και τη στόχευση την εφετινή σεζόν.

Την ίδια ώρα ωστόσο, το τμήμα σκάουτινγκ και οι μεταγραφικοί μηχανισμοί του "τριφυλλιού" δουλεύουν πλέον στο φουλ προκειμένου να βρεθούν οι παίκτες που χρειάζεται ο Παναθηναϊκός, να καλυφθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες τα διαπιστωμένα κενά στο "πράσινο" ρόστερ και να αυξηθούν οι ποιοτικές επιλογές της ομάδας, όσο πλησιάζουμε στην τελική ευθεία της κανονικής περιόδου της Super League Interwetten, αλλά και τα καθοριστικά παιχνίδια του Κυπέλλου.

Η απόλυτη μεταγραφική προτεραιότητα των ανθρώπων του Παναθηναϊκού είναι η απόκτηση αριστερού μπακ. Όχι με τη μεταγραφή παίκτη που θα αποτελέσει "συμπληρωματική" επιλογή, αλλά με μία κίνηση που θα έχει αγωνιστικά χαρακτηριστικά μόνιμης λύσης "πρώτης γραμμής", προκειμένου να διεκδικήσει στα... ίσα τη φανέλα του βασικού με τον Χουάνκαρ, να αυξήσει τον ανταγωνισμό (που δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή) στο αριστερό άκρο της άμυνας και να προσφέρει την απαιτούμενη "ασφάλεια" στους Πράσινους αν μέσα στους επόμενους μήνες δεν υπάρξει συμφωνία με τον Ισπανό για την επέκταση του συμβολαίου του που λήγει στις 30 Ιουνίου.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού έχουν μελετήσει με μεγάλη προσοχή τόσο την ευρωπαϊκή, όσο και τη λατινοαμερικανική αγορά και τις επιλογές που υπάρχουν σε αριστερούς ακραίους αμυντικούς, έχουν ήδη προχωρήσει σε μία πρώτη, πολύ προσεκτική σταχυολόγηση κι αυτή τη στιγμή έχουν στη λίστα τους 4-5 περιπτώσεις μπακ υψηλότερων προδιαγραφών, οι οποίες δουλεύονται μακριά απ’ τα φώτα της δημοσιότητας. Ένας εξ αυτών είναι κι ο 27χρονος Δανός Κρίστιαν Πέντερσεν της Μπέρμιγχαμ, ο οποίος μένει ελεύθερος σε έξι μήνες και μπορεί να καλύψει με την ίδια άνεση και τη θέση του αριστερού στόπερ.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ξεκινήσουν και οι πρώτες (πολύ πιο επίσημες) συζητήσεις με τους παίκτες που έχουν προκριθεί και η πρόθεση που υπάρχει απ’ την πλευρά των ανθρώπων του "τριφυλλιού" είναι να έχουν κλείσει το θέμα του αριστερού μπακ έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Προκειμένου να μπει γρήγορα στην ομάδα και να κλείσει σύντομα το κενό που υπάρχει στ’ αριστερά, ενόψει των σερί αγώνων που ακολουθούν σε πρωτάθλημα και Κύπελλο έως την πρώτη εβδομάδα του Μαρτίου.

Από εκεί και πέρα, στο "τριφύλλι" εξετάζουν (και) περιπτώσεις κεντρικών χαφ και δη ποδοσφαιριστές που θα μπορέσουν να καλύψουν (κυρίως) το "8" και το "6", έχοντας ήδη τσεκάρει παίκτες από πρωταθλήματα της Ευρώπης και της Λατινικής Αμερικής. Με διάθεση να δώσουν ένα καλό συμβόλαιο, σε παίκτη που θα έρθει για να κάνει απ’ την πρώτη στιγμή τη διαφορά, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο (μαζί με τους υπάρχοντες κεντρικούς χαφ) το ποιοτικό επίπεδο της μεσαίας γραμμής του Παναθηναϊκού...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ