STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - Ιωνικός 4-1: Τεσσάρα με υπογραφή Καρλίτος

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το 1-0 του Καρλίτος κόντρα στον Ιωνικό | 16 Οκτωβρίου 2021
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν το 1-0 του Καρλίτος κόντρα στον Ιωνικό | 16 Οκτωβρίου 2021 EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και φιλοδώρησε με τέσσερα γκολ τον Ιωνικό, 4-1, έχοντας ως απόλυτο πρωταγωνιστή τον Καρλίτος που πέτυχε χατ τρικ μετά από 3,5 χρόνια.

Ο Παναθηναϊκός ήταν απολαυστικός σε ένα ακόμη εντός έδρας παιχνίδι. Πέτυχε και πάλι τέσσερα γκολ επί του Ιωνικού τον οποίο κέρδισε με 4-1 ενώ έφτασε τα 13 γκολ σε τρεις αγώνες εντός έδρας καθώς οι πράσινοι είχαν ρίξει τέσσερα τέρματα και κόντρα στον Απόλλωνα Σμύρνης και πέντε κόντρα στο Βόλο.

Το τριφύλλι έδειξε πως στη Λεωφόρο, όπου έχει το απόλυτο, με τον κόσμο στο πλευρό του μπορεί να συνδυάσει γκολ και θέαμα. Πήρε την τρίτη συνεχόμενη νίκη του με τον Καρλίτος απόλυτο πρωταγωνιστή καθώς πέτυχε χατ τρικ μετά από 3,5 χρόνια και συγκεκριμένα μετά το 2018 ενώ ο Ισπανός φορ έγινε ο πρώτος παίκτης μετά τον Μπεργκ το 2017 που πέτυχε τρία γκολ σε αγώνα του Παναθηναϊκού.

Το τρικ του Γιοβάνοβιτς

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου με την ίδια ενδεκάδα όπως στο Φάληρο με τον Γιοβάνοβιτς όμως να κάνει ένα τρικ. Χρησιμοποίησε τον Παλάσιος στην κορυφή της επίθεσης και άφησε τον Καρλίτος να κινείται από πίσω του και αριστερά με στόχο να μπερδέψει την άμυνα του Ιωνικού.

Και έτσι ακριβώς χτύπησαν οι πράσινοι. Στο 6' ο Ισπανός πήρε τη μπάλα στα αριστερά, έκανε την ενέργεια και το σουτ μέσα από την περιοχή νικώντας τον Χουτεσιώτη για το 1-0 των γηπεδούχων στην πρώτη τελική του Παναθηναϊκού.

Οι πράσινοι θα μπορούσαν να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ λίγο αργότερα καθώς μετά το γρήγορο τέρμα που πέτυχαν συνέχισαν να πιέζουν αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Ο Ιωνικός αντέδρασε και κατάφερε να σκοράρει με τον Σάντσες στο 11' με μια κεφαλιά όπου ο Μπρινιόλι άργησε να αντιδράσει και ο Πούγγουρας δεν μπόρεσε να απομακρύνει παρά την προσπάθεια του.

Οδηγίες και γκολ για το 2-1

Το γκολ του Ιωνικού έριξε το ρυθμό των πράσινων που ναι μεν είχαν κάποιες ενέργειες και σουτ με πρωταγωνιστή τον Χατζηγιοβάνη που απείλησε με απευθείας εκτέλεση φάουλ αλλά και τον Βιτάλ που σούταρε άστοχα από καλή θέση.

Λίγο μετά το 35' ο Γιοβάνοβιτς φώναξε δίπλα του τον Καρλίτος, του έδωσε κάποιες οδηγίες και τρία λεπτά αργότερα ο Ισπανός πήρε τη μπάλα μετά την πανέμορφη κάθετη πάσα του Αλεξανδρόπουλου και έκανε το σουτ για να γράψει το 2-1 για τον Παναθηναϊκό σε ένα καίριο σημείο.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Το τελείωσε στο 53'

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο μέρος χωρίς αλλαγές με τον Παναθηναϊκό με το υπέρ του σκορ από το πρώτο 45λέπτο να πατάει καλύτερα στο γήπεδο και να τελειώνει το ματς στο 53' και πάλι με τον Καρλίτος.

Ο Βαφέας προσπάθησε να γυρίσει τη μπάλα προς τα πίσω από το χώρο του κέντρου δεν το έκανε καλά με τον Ισπανό φορ να παίρνει τη μπάλα να βγαίνει τετ α τετ και να νικάει τον Χουτεσιώτη για το 3-1 του Παναθηναϊκού. Αυτό ήταν το έβδομο φετινό τέρμα του Καρλίτος στο πρωτάθλημα.

Το πρώτο του Παλάσιος

Ούτε δύο λεπτά αργότερα ο Παλάσιος μπήκε στην περιοχή και ανατράπηκε από τον Κωνσταντινίδη. Ο Αργεντινός ζήτησε από τον Καρλίτος να εκτελέσει αυτός το πέναλτι για να πετύχει το πρώτο του γκολ. Ο Ισπανός τον άφησε και έτσι ο Παλάσιος ευστόχησε για το 4-1 στο 56' λεπτό της αναμέτρησης.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ουσιαστικά για τον Παναθηναϊκό ήταν μια εύκολη διατήρηση των κεκτημένων με τους πράσινους να έχουν ευκαιρίες και για άλλα τέρματα με πρωταγωνιστή τον Χατζηγιοβάνη ενώ την ίδια ώρα δεν κινδύνεψαν σχεδόν ποτέ από τον Ιωνικό μέχρι τη λήξη του αγώνα.

Μάλιστα ο Γιοβάνοβιτς βρήκε την ευκαιρία να ρίξει στο ματς και τον Ιωαννίδη που ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε αλλά και τον Μπουζούκη στην πρώτη του φετινή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα.

Τα στατιστικά του αγώνα

Τα σημαντικά γεγονότα

Η βαθμολογία της Super League Interwetten

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ