ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η συνέχεια και η συνέπεια του τριφυλλιού για τον τίτλο περνάει μόνο με διπλό απ’ το "Βικελίδης"

Ο Μπερνάρ Ντουάρτε
Ο Μπερνάρ Ντουάρτε EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ψάχνει απόψε (7/4, 19:30, Novasports Prime, Live SPORT24) ένα μεγάλο διπλό στο "σπίτι" του Άρη που θα τον κρατήσει στο κόλπο της διεκδίκησης του τίτλου, μία ώρα πριν απ’ τη μάχη της OPAP Arena.

Ο Παναθηναϊκός έχει μάθει φέτος (και πολύ περισσότερο το τελευταίο τρίμηνο) να κερδίζει "τελικούς", όταν βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο. Το έκανε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, όταν νίκησε με 3-1 στην πρεμιέρα των playoffs. Το επανέλαβε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (3/4), νικώντας την ΑΕΚ με 2-1 (και με ανατροπή), τρεις μέρες μετά την εντός έδρας ήττα του απ’ τον ΠΑΟΚ.

Το ζητούμενο όμως για το "τριφύλλι" είναι να δείξει πλέον συνέπεια, συνέχεια και διάρκεια, διότι μόνον έτσι θα μπορέσει να διεκδικήσει τον τίτλο, βάζοντας πλέον ένα τέρμα στα "σκωτσέζικα ντους". Κι όλο αυτό μεταφράζεται μόνο σε σερί νίκες, με το αποψινό (7/4, 19:30, Novasports Prime, Live από το Matchcenter του SPORT24) παιχνίδι με τον Άρη στο "Βικελίδης" να είναι κομβικής σημασίας για την παραμονή του Παναθηναϊκού στο "κόλπο" του πρωταθλήματος.

Μία ώρα πριν απ’ τη σέντρα στο παιχνίδι των δικεφάλων του νότου και του βορρά στην OPAP Arena, οι "πράσινοι" θέλουν να φύγουν με ένα μεγάλο διπλό απ’ την έδρα του Άρη -σ’ ένα ματς που δεν θα έχει καμία... σχέση με τον τελικό της 18ης Μαΐου- για να επωφεληθούν απ’ τη δεδομένη απώλεια του ενός ή και των δύο ομάδων (σε περίπτωση "Χ") που είναι αυτή την στιγμή στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Τα προβλήματα δεν λείπουν για άλλη μία φορά απ’ την καθημερινότητα του Παναθηναϊκού και το αγωνιστικό πλάνο του Φατίχ Τερίμ, καθώς έμεινε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή λόγω αμυγδαλίτιδας και υψηλού πυρετού ο Γιάννης Κώτσιρας, με τον Γιώργο Βαγιαννίδη να παίρνει τη θέση του στο βασικό σχήμα και να καλείται να επιστρέψει στις καλές εμφανίσεις μετά από μία περίοδο αγωνιστικής κάμψης.

Η διαχείριση του Μπερνάρ Ντουάρτε

Από εκεί και πέρα, στο βασικό σχήμα θα πάρει θέση έπειτα από δύο αγώνες (έναν που ήρθε απ’ τον πάγκο κι έναν όπου απουσίασε λόγω της αποβολής του με τον ΠΑΟΚ) κι ο Σεμπαστιάν Παλάσιος ξεκινώντας στο δεξιό άκρο της επίθεσης του "τριφυλλιού".

Η έντονη καταπόνηση του Μπερνάρ Ντουάρτε απ’ τα σερί ματς, οδηγεί τον Τερίμ σε δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο να δώσει "ανάσες" στον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό και να τον φέρει ως έξτρα επιλογή απ’ τον πάγκο. Απ’ την άλλη όμως είναι τόσο επιδραστική η παρουσία του "Μπένι" το τελευταίο τρίμηνο και τόσο σημαντικό το αποψινό ματς, που δεν αφήνει και πολλά περιθώρια.

Αν πάντως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού κρίνει (με βάση και τις μετρήσεις) πως θα πρέπει να διαχειριστεί λίγο διαφορετικά τον Μπερνάρ –κάτι που θα ξεκαθαρίσει λίγο πριν απ’ την έναρξη του αποψινού αγώνα- τότε τη θέση του στο βασικό σχήμα θα πάρει πιθανότατα ο Ντάνιελ Μαντσίνι.

Οι "8" της ανατροπής με την ΑΕΚ

Οι υπόλοιπες θέσεις θα μείνουν ως έχουν, με τον Τερίμ να ποντάρει πολύ στην ομοιογένεια και στο ρυθμό της ομάδας που έκανε τη μεγάλη ανατροπή πριν από τέσσερα βράδια απέναντι στην ΑΕΚ.

Με λίγα λόγια φαβορί για να καλύψουν τις υπόλοιπες θέσεις είναι οι Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι, Σαμέτ Ακαϊντίν, Τιν Γεντβάι, Χουάνκαρ, Γουίλιαν Αράο, Άνταμ Τσέριν, Τάσος Μπακασέτας και Φώτης Ιωαννίδης.

Εκτός αποστολής πλην του Κώτσιρα, έμειναν ακόμη οι Αϊτόρ, Μπαρτ Σένκεφελντ, Άλεξ Γερεμέγεφ και Ζέκα Γκονσάλβες, ενώ επέστρεψε ο Αντράζ Σπόραρ που ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο κεφάλι απ’ τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.

Την 21μελή αποστολή του Παναθηναϊκού που ταξίδεψε το απόγευμα του Σαββάτου (6/4) για τη Θεσσαλονίκη, για τον αγώνα με τον Άρη, συγκροτούν οι Λοντίγκιν, Ντραγκόφσκι, Λίλο, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Ιωαννίδης, Μπακασέτας, Σπόραρ, Μπερνάρ, Λημνιός, Τσέριν, Μαντσίνι, Γεντβάι, Μλαντένοβιτς, Τζούριτσιτς, Παλάσιος, Βιλένα, Αράο, Βέρμπιτς και Ακαϊντίν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ