ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Η προσφορά στον Αϊτόρ για νέο συμβόλαιο θα έχει αύξηση πολύ πάνω από 50%

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει γκολ του στην αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός σύντομα θα έχει πρώτη επαφή με τον Αϊτόρ, με τους πράσινους να προσφέρουν στον 26χρονο Ισπανό νέο συμβόλαιο με αύξηση πάνω από 50%.

Είναι το πρόσωπο των ημερών στον Παναθηναϊκό. Απολύτως δικαιολογημένα, καθώς η εκκίνησή του στη σεζόν είναι αντίστοιχη με αυτή των "πράσινων": Εκρηκτική!

Είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας (πέντε γκολ), έχει μοιράσει ήδη δύο ασίστ, έχει συμμετοχή στα οκτώ απ’ τα εννέα γκολ του "τριφυλλιού" στην εφετινή Super League (από δική του τρομακτική μπαλιά 30 μέτρων, έφυγε στο χώρο ο Γκάνεα στο πέναλτι που κέρδισε με την ΑΕΚ), είναι ο πλέον καταλυτικός παίκτης της ομάδας κι ο "σιωπηλός ηγέτης" της.

Ο Αϊτόρ Κανταλαπιέδρα (περί ου ο λόγος και η μακροσκελέστατη εισαγωγή) τα κάνει όλα και... συμφέρει στον εφετινό Παναθηναϊκό και οι "πράσινοι" θέλουν όλο αυτό να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια. Και μετά το προσεχές καλοκαίρι οπότε και λήγει το τριετές συμβόλαιο το οποίο υπέγραψε στις 24 Ιουνίου 2020, εν μέσω του πρώτου κύματος Covid, ερχόμενος στην Ελλάδα με την αύρα του εξτρέμ που τα είχε "σπάσει" επί μία διετία στα ολλανδικά γήπεδα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Η πολύ πιο επίσημη κουβέντα με την πλευρά του Αϊτόρ για την επέκταση του συμβολαίου του (μίνιμουμ) έως το 2025 θα αρχίσει πολύ σύντομα. Ήταν κάτι προγραμματισμένο για να γίνει αμέσως μετά το κλείσιμο του μεταγραφικού "παραθύρου", καθώς επί εβδομάδες όλη η ενέργεια των μελών του ποδοσφαιρικού τμήματος του Παναθηναϊκού είχε επικεντρωθεί στις τελικές επιλογές στελέχωσης του ρόστερ.

Ο άνθρωποι του Καταλανού μεσοεπιθετικού, ωστόσο, είχαν ήδη μία πρώτη (προκαταρκτική) ενημέρωση από την πλευρά των "πράσινων" για τις προθέσεις του κλαμπ. Και τη διάθεσή του να του προσφερθεί ένα νέο, πολυετές συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές που θα τον "δέσει" στο "Γ. Καλαφάτης" για καιρό.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είχε γίνει η πρώτη συζήτηση, δίχως όμως οι δύο πλευρές να μπουν σε ποσά ή να εκκινήσει διαπραγμάτευση επί αποδοχών, μπόνους κλπ.

Σύντομα η πρώτη επίσημη επαφή

Αυτά θα μπουν σε μία σειρά όταν γίνει τις επόμενες ημέρες η πρώτη (επίσημη) επικοινωνία ανάμεσα στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού και τον ατζέντη του Αϊτόρ, ο οποίος πιθανότατα θα έρθει και στην Αθήνα για εκ του σύνεγγυς επαφές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η πρόθεση του Παναθηναϊκού, πέρα από το μίνιμουμ τριετές συμβόλαιο, είναι να προσφέρει προς τον Αϊτόρ μία πολύ σημαντική αύξηση, πολύ πάνω από το 50% των τωρινών αποδοχών του.

Στον τρίτο και τελευταίο χρόνο του "τρέχοντος" συμβολαίου του ο 26χρονος μεσοεπιθετικός προβλέπεται να λάβει ένα ποσό κοντά στις 400.000 ευρώ χωρίς τα μπόνους. Οι "πράσινοι" σκοπεύουν να του προτείνουν μία γενναία αναπροσαρμογή, με ένα συμβόλαιο +600.000 ευρώ, προσεγγίζοντας σε μεγάλο βαθμό τα χρήματα που έπαιρνε πέρσι ο Λούκας Βιγιαφάνιες.

Και είναι λογικό να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία για έναν ποδοσφαιριστή που είναι μόλις στα 26, αποτελεί ήδη κομβικό μέλος της ομάδας και με τις εμφανίσεις του στο γήπεδο αξίζει να μπει στις πιο υψηλές κλίμακες αποδοχών της ομάδας.

Στο τέλος της ημέρας, ο Αϊτόρ είναι ένας παίκτης που εφόσον συνεχίσει σ’ αυτά τα επίπεδα (ή ακόμα υψηλότερα) μπορεί μετά από ένα σημείο να φέρει στον Παναθηναϊκό, πραγματικά πολύ καλά λεφτά απ’ την αγορά.

Ο ίδιος είναι πάρα πολύ θετικός

Κι ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο για να τον "δέσει" για χρόνια, πόσω μάλλον δε, απ’ την στιγμή που και ο παίκτης είναι απόλυτα θετικός στην προοπτική της παραμονής του στο "τριφύλλι". Έχοντας "ξορκίσει" πια κάθε κακή... ανάμνηση που δημιουργήθηκε απ’ την πρώτη σεζόν του στην ομάδα και τα παρεπόμενα της λαίλαπας Μπόλονι.

Με ξεκάθαρο πρωταγωνιστικό και ηγετικό ρόλο πλέον στον Παναθηναϊκό, έναν προπονητή που τον εμπιστεύεται και ποντάρει πάνω του πάρα πολύ και με ένα περιβάλλον "υγείας" και υποστήριξης που δύσκολα θα βρει αλλού, σ’ αυτή τη φάση της καριέρας του.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ