FOOTBALL ANALYSIS

Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ που έβαζε τα πάντα και το ασύλληπτο 23/23 του "μαέστρου" Πέρεθ

Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει γκολ του στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Ο Αϊτόρ πανηγυρίζει γκολ του στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός ήταν επιβλητικός απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Αϊτόρ να σκοράρει χατ-τρικ και να είναι η μόνιμη πηγή κινδύνου για τους Ηπειρώτες και τον αλάνθαστο Ρούμπεν Πέρεθ να είναι ο απόλυτος οργανωτής των πρασίνων.

Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το ιδανικό ξεκίνημα στη Super League. Πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις εθνικές ομάδες στρογγυλοκάθεται στην κορυφή της βαθμολογίας με το 5/5, έπειτα και από τη νίκη του κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα στη Λεωφόρο με 3-0.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πήρε ένα επιβλητικό τρίποντο. Κάτι που δεν αποτυπώνεται μόνο στο σκορ, αλλά και στην εμφάνιση των πρασίνων συνολικά, καθώς κυριάρχησαν απόλυτα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ δεν απειλήθηκαν από τους Ηπειρώτες, οι οποίοι είχαν 0.2xG.

Παναθηναϊκός: Ο Αϊτόρ που έβαζε τα πάντα και το ασύλληπτο 23/23 του "μαέστρου" Πέρεθ

Ο κύριος πρωταγωνιστής για το τριφύλλι σε ακόμη ένα παιχνίδι ήταν ο Αϊτόρ. Ο Ισπανός εξτρέμ πέτυχε το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του σκοράροντας μάλιστα δύο φορές με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ το τρίτο ήταν η αποθέωση του ταλέντου του, καθώς πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του για να νικήσει ξανά τον Αθανασίου.

Ο Αϊτόρ κινήθηκε ψηλά σαν φορ

Ο Αϊτόρ στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΣ κινήθηκε ψηλά στο γήπεδο, κάτι που αποδεικνύεται από τον χώρο δράσης των παικτών των πρασίνων παρακάτω.

Ο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ
Ο χώρος δράσης και το δίκτυο μεταβιβάσεων του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ στο πρώτο μέρος OPTA

Όπως μπορείτε να δείτε, ο Ισπανός εξτρέμ (22) κινήθηκε πιο ψηλά από όλους στον αγωνιστικό χώρο, εάν εξαιρέσουμε τον Σπόραρ (9), ο οποίος αποχώρησε τραυματίας από νωρίς. Ήταν ο "στόχος" των συμπαικτών του και άπαντες ήθελαν να τον τροφοδοτήσουν. Κάλυψε ουσιαστικά το κενό που άφησε ο Σλοβένος, με τον Ιωαννίδη να αγωνίζεται πιο πίσω.

Ως εκ τούτου, ο Αϊτόρ ήταν η μόνιμη πηγή κινδύνου για την άμυνα του ΠΑΣ Γιάννινα. Κυριάρχησε απόλυτα στην αριστερή πλευρά, όπου δραστηριοποιήθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού (μετακινήθηκε δεξιά στην είσοδο του Βέρμπιτς στο 73'), όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω γράφημα της Opta.

Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Αϊτόρ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Οι ενέργειες και τα στατιστικά του Αϊτόρ στο Παναθηναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα OPTA

O Αϊτόρ είχε 51 ενέργειες με την μπάλα και οι επτά εξ αυτών ήταν στην αντίπαλη περιοχή, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη των πρασίνων. Οι περισσότερες ενέργειές του ήταν στα αριστερά, αλλά αρκετές ήταν οι φορές που συνέκλινε.

Συνολικά είχε πέντε τελικές, περισσότερες από τον καθένα στα πρώτα πέντε φετινά παιχνίδια του Παναθηναϊκού. Από αυτές οι τρεις βρήκαν στόχο και κατέληξαν στα δίχτυα. Επιπλέον είχε 25 στις 32 πετυχημένες πάσες, ενώ δύο από τις μεταβιβάσεις του δημιούργησαν ευκαιρία.

Ο μαέστρος στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού

Εκτός από τον Αϊτόρ ένας από τους xfactors της απόλυτης κυριαρχίας του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα ήταν ο Ρούμπεν Πέρεθ. O Ισπανός μέσος κρατούσε την μπαγκέτα του μαέστρο και οργάνωνε τα πάντα, όπως φαίνεται και παρακάτω.

Οι πάσες και τα στατιστικά του Πέρεθ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα
Οι πάσες και τα στατιστικά του Πέρεθ στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα OPTA

Ο Πέρεθ ήταν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του και για του λόγου το αληθές είχε 110 πετυχημένες πάσες στις 112 συνολικά. Με λίγα λόγια είχε έναν εξαιρετικά μεγάλο αριθμό μεταβιβάσεων, από τους υψηλότερους στο φετινό πρωτάθλημα και μόλις δύο από αυτές δεν βρήκαν στόχο.

Σημασία έχει και η ποιότητα αυτών των πασών, καθώς το 60,7% ήταν προωθημένες. Επιπλέον με 23/23 μεταβιβάσεις στην επίθεση έκανε ρεκόρ για τον φετινό Παναθηναϊκό. Κινήθηκε προς την αριστερή πλευρά και είχε συνεχείς συνεργασίες με όλους τους γύρω του συμπαίκτες μοιράζοντας το "πράσινο" παιχνίδι.

Έτσι ολοκλήρωσε το ματς με 119 ενέργειες, τις περισσότερες στα πέντε πρώτα παιχνίδια, ενώ ήταν κομβικός και ανασταλτικά με οκτώ ανακτήσεις και ένα κλέψιμο. Μία ηγετική εμφάνιση που μαρτυρά τη σημασία του Ρούμπεν Πέρεθ στον άξονα των πρασίνων.

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ