ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Παναθηναϊκός: Η εξήγηση για το "ως το τέλος του 2024" της ΠΑΕ για τον Βοτανικό και η δημοπράτηση που ξεκινά τέλος Μαΐου

Η παρουσίαση του προγράμματος της διπλής ανάπλασης για τον Βοτανικό
Η παρουσίαση του προγράμματος της διπλής ανάπλασης για τον Βοτανικό INTIME

Η "μετάφραση" για την ημερομηνία ολοκλήρωσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου στον Βοτανικό που έβαλε ως στόχο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός στο τέλος της ανακοίνωσής της την Πέμπτη (31/3) και η έναρξη της δημοπράτησης σε περίπου 7 εβδομάδες.

Το τελευταίο δεκαήμερο όπου απολύτως λογικά (σχεδόν) τα πάντα στον Παναθηναϊκό περιστράφηκαν γύρω από το γηπεδικό πρότζεκτ της Διπλής Ανάπλασης στον Βοτανικό, με αποκορύφωμα βεβαίως την ιστορική ψηφοφορία του Ερασιτέχνη και το "ναι" της περασμένης Τετάρτης (30/3), γεννήθηκαν κι ορισμένα ζητήματα που αφορούν το "μετά".

Το πρώτο έχει να κάνει με την πρώτη επίσημη τοποθέτηση της πράσινης ΠΑΕ την επομένη της ψηφοφορίας και το επιμύθιο της ανακοίνωσής της, που ανέφερε πως "...η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα κάνει τα πάντα ώστε να τηρηθούν οι διαδικασίες το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να είναι έτοιμο το γήπεδο ακόμα και στο τέλος του 2024".

Αυτό το "ακόμη και στο τέλος του 2024" ακούστηκε αρκετά υπερβολικό και μοιάζει ως άπιαστος, ευσεβής πόθος, αλλά δεν μπήκε. τυχαία στο φινάλε της "πράσινης" ανακοίνωσης.

Η μετάφραση των συγκεκριμένων πέντε λέξεων, δείχνει τη διάθεση της διοίκησης του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού, να ασκήσει μία σχετική, δημιουργική πίεση προς την πλευρά του Δήμου Αθηναίων, προκειμένου να μην καθυστερήσει ούτε μέρα το γηπεδικό πρότζεκτ.

Και εφόσον είναι δυνατόν, να ολοκληρωθεί πιο γρήγορα απ’ το εξάμηνο Ιούλιος-Δεκέμβριος του 2026, τις ημερομηνίες δηλαδή που αναγράφονται στις (προς υπογραφή) συμβάσεις ως περίοδος ολοκλήρωσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Η δε λογική της παραπάνω θέσης του Παναθηναϊκού ακουμπάει και στην προ μηνών τοποθέτηση του ίδιου του κ. Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είχε αναφέρει ως ποθούμενη χρονολογία ολοκλήρωσης του ποδοσφαιρικού γηπέδου το τέλος του 2024.

Σε κάθε περίπτωση, το ζητούμενο για την ηγεσία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι πλέον, η όσο το δυνατόν γρηγορότερη ολοκλήρωση των έργων γύρω από το ποδοσφαιρικό γήπεδο. Απ’ τη στιγμή που έχει μπει πια στ’ αυλάκι το νερό κι έχουν επιλυθεί όλα τα άλλα, πολύ βασικά ζητήματα με τη χρηματοδότηση όλου του πρότζεκτ και τις εγκρίσεις.

Πάνω απ’ όλα σαν μία "επιβράβευση" για τον απλό κόσμο του Παναθηναϊκού, ο οποίος βγήκε μπροστά στην κρίσιμη ψηφοφορία, τάχθηκε υπέρ του πρότζεκτ (και) με την ψήφο του στην πιο ιστορική απόφαση της Ιστορίας του συλλόγου και δικαιούται να δει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα γίνεται, την υλοποίηση ενός ονείρου πολλών δεκαετιών και γενιών...

Πάει για τέλη Μαΐου η δημοπράτηση

Το δεύτερο θέμα που αφορά το "μετά" είναι το κομμάτι της δημοπράτησης του νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου του Παναθηναϊκού στην περιοχή του Βοτανικού.

Μολονότι απ’ το Δήμο Αθηναίων, αλλά κι από κυβερνητικά στελέχη έβγαινε μία σταθερή αισιοδοξία πως η δημοπράτηση του γηπέδου μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι να ξεκινήσει η όλη διαδικασία προς το τελευταίο δεκαήμερο του Μαΐου. Κρατώντας συνολικά 9 μήνες, ήτοι έως τον Φεβρουάριο του 2023, μέχρι την τελική μειοδότηση, διότι υπάρχουν ακόμη αρκετά θέματα που πρέπει να διευθετηθούν.

Οι μελέτες του γηπέδου, έχουν συνταχθεί από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι έχουν παραδοθεί στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και βάσει αυτών συντάσσονται ήδη τα τεύχη δημοπράτησης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 50 του Ν. 4412/2016.

Η εκπόνηση μελέτης κυκλοφοριακών επιπτώσεων για την ανέγερση του γηπέδου έχει ολοκληρωθεί κι έχει υποβληθεί προς το αρμόδιο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥΠΟΜΕΔΙ) για έγκριση. Η μελέτη αυτή θα συνοδεύει την περιβαλλοντική αδειοδότηση του γηπέδου από το συναρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Και με δεδομένο ότι το γήπεδο έχει ήδη εδώ και χρόνια οικοδομική άδεια, με την έγκριση περιβαλλοντικών όρων θα "ανοίξει" ο δρόμος για τη δημοπράτησή του...

TAGS ΓΗΠΕΔΟ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ