ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός, η επόμενη μέρα: Ο Γκατσίνοβιτς, ο Χουάνκαρ, ο Βιγιαφάνιες και οι σίγουρες αποχωρήσεις

Βέλεθ και Βιγιαφάνιες πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι
Βέλεθ και Βιγιαφάνιες πανηγυρίζουν αγκαλιασμένοι EUROKINISSI

Ο Κώστας Γουλής αναλύει όλο το πλάνο διοίκησης και Γιοβάνοβιτς για τον κυπελλούχο και ευρωπαίο Παναθηναϊκό της επόμενης σεζόν. Ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν και ποιες αποφάσεις ορίζουν το μέλλον.

Το ονειρεμένο φινάλε του Παναθηναϊκού στη σεζόν 2021/22, που ολοκληρώθηκε με την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας Λουξ και την επιστροφή στους τίτλους έπειτα από μία "στείρα" οκταετία. Οι πανηγυρισμοί και το ειλικρινές "ξέσπασμα" χαράς όλου του οργανισμού του "τριφυλλιού", δίνουν πλέον τη θέση τους στην "επόμενη μέρα".

Και μολονότι οι επόμενες εβδομάδες είναι μια περίοδος "αποφόρτισης" για το ποδοσφαιρικό τμήμα στο frond office του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού έρχεται πολλή δουλειά, πάνω σε τέσσερις βασικούς άξονες: ανανεώσεις, αποχωρήσεις/αποδεσμεύσεις, μεταγραφές και καλοκαιρινή προετοιμασία, με φόντο την παρουσία του Παναθηναϊκού στα προκριματικά του Europa Conference League.

Το σίγουρο είναι πως -ειδικά φέτος- όλα θα "τρέξουν" πολύ πιο γρήγορα, με τον Παναθηναϊκό να ξεκινάει βεβαίως από πολύ, πολύ καλύτερη βάση σε όλα τα επίπεδα σε σχέση με το πώς ήταν πέρσι τέτοιες μέρες. Έχοντας ήδη έναν εξαιρετικό βασικό κορμό, πάνω στον οποίο θα γίνουν οι απαιτούμενες προσθαφαιρέσεις για να αναβαθμιστεί ποιοτικά το ρόστερ του. Κι έχοντας τελειώσει βεβαίως το θέμα της παραμονής του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έως το 2024 πριν καν την ολοκλήρωση της εφετινής σεζόν. Ας δούμε λοιπόν τι... ακολουθεί απ’ αύριο (23/5) κιόλας...

1. Προετοιμασία ομάδας

Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας κι έγιναν και οι σχετικές "καραμπόλες" στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, "κέρδισε" έναν ευρωπαϊκό γύρο και θα ξεκινήσει το ευρωπαϊκό του ταξίδι απ’ τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League.

Κάτι που σημαίνει πως θα δώσει τα πρώτα παιχνίδια του 4 και 11 Αυγούστου και θα έχει μεγαλύτερο περιθώριο για να προετοιμάσει την ομάδα των προκριματικών και της επόμενης σεζόν. Η έναρξη της προετοιμασίας όπως όλα δείχνουν θα πάει πλέον μία εβδομάδα πιο πίσω και να ξεκινήσει στις 20-21 Ιουνίου, με την ομάδα να αναχωρεί λίγες μέρες πιο μετά για το Χορστ της Ολλανδίας. Τα πάντα, με κάθε λεπτομέρεια, θα συζητηθούν στην τελευταία σύσκεψη της σεζόν που θα έχει αύριο (Δευτέρα 23/5) ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς με το επιτελείο του.

2. Οι ανανεώσεις

Κι εδώ το τοπίο, αν κι έχει αρκετές περιπτώσεις, αναμένεται να ξεκαθαρίσει άμεσα. Οι δανεικοί Βιτάλ και Λούντκβιστ θα επιστρέψουν στις ομάδες τους, την Κορίνθιανς και την Γκρόνιγκεν αντίστοιχα, αφού δεν θα ενεργοποιηθούν οι οψιόν αγοράς τους.

Ο Χουάνκαρ, όπως έχει επισημάνει εδώ και μέρες το SPORT24, όπως όλα δείχνουν θα επεκτείνει το συμβόλαιό του για άλλα δύο χρόνια, ενώ άμεσα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις και με τον Βιγιαφάνιες για να συζητηθεί το οικονομικό πλαίσιο, με το οποίο θα μπορούσαν να ανανεώσουν την κοινή πορεία τους. Ο Παναθηναϊκός θέλει να τον κρατήσει αν δεχθεί μείωση στο "700άρι" συμβόλαιό του και το θέμα λογικά δεν τραβήξει πολύ.

"Κλειδί" για τον σχεδιασμό της επόμενης σεζόν είναι το θέμα του Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς. Ο Παναθηναϊκός θέλει να κρατήσει τον Σέρβο μεσοεπιθετικό και την επόμενη σεζόν, ο Σέρβος θέλει να μείνει, όπως τόνισε και στο SPORT24 και οι άνθρωποι του "τριφυλλιού" θα ξεκινήσουν άμεσα συζητήσεις με τη Χοφενχάιμ, έχοντας διάθεση να διαπραγματευτούν τα πάντα: Από επέκταση του δανεισμού του για άλλον ένα χρόνο, μέχρι και την αγορά του!

3. Αποδεσμεύσεις/αποχωρήσεις

Ο Χατζηγιοβάνης αποχωρεί ως ελεύθερος έπειτα από 12 χρόνια στον σύλλογο, ενώ και ο Μαουρίσιο θα φύγει σαν φίλος, όντας απόλυτο παράδειγμα επαγγελματία. Ο Μπεκ έχει ήδη χαιρετίσει, ενώ ο Αγιούμπ (που μιλάει ήδη με δύο ομάδες) θα έχει άμεσα συζητήσεις για να βρεθεί φόρμουλα και να "σπάσει" το συμβόλαιό του.

Από εκεί και πέρα, δύσκολα θα παραμείνουν οι δανεικοί που επιστρέφουν (Καμπετσής, Σαβιέρ), ενώ υπάρχει ένα γκρουπ παικτών που ενδέχεται να μην συνεχίσει στην ομάδα. Σ’ αυτούς περιλαμβάνονται οι Διούδης (θα προσπαθήσει να φέρει πρόταση για να πάει κάπου που θα έχει μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Μακέντα, Καρλίτος και πιθανότατα κι ο Σάρλια (αντίστοιχα θέλει να βρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής).

4. Μεταγραφές

Οι "πράσινοι" έχουν βγει εδώ και καιρό στην αγορά, γνωρίζοντας πολύ καλά τι θέλει και τι ψάχνουν… Ήδη δουλεύονται αρκετές περιπτώσεις για την ενίσχυση, αλλά και το βάθος του ρόστερ με τον Πραξιτέλη Βούρο του ΟΦΗ να είναι στα ονόματα που παίζουν για άμεση κίνηση.

Στις προτεραιότητες είναι η απόκτηση βασικού επιθετικού-γκολτζή, ενός εξτρέμ κι ενός αριστερού μπακ. Με ανοικτά τα ενδεχόμενα για την απόκτηση δεύτερου εξτρέμ (θα υπάρξει κενό δύο θέσεων με τις αποχωρήσεις των Βιτάλ, Χατζηγιοβάνη), ενός δημιουργικού χαφ (ανάλογα των εξελίξεων στις υποθέσεις των Γκατσίνοβιτς-Βιγιαφάνιες) κι ενός ακόμη στόπερ, εφόσον φύγει κι ο Σάρλια.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ