ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Γιοβάνοβιτς στους παίκτες: "Να παίξουμε ο ένας για τον άλλο, στα δύσκολα χρειάζεται προσωπικότητα"

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς INTIME

Οι δύο ομιλίες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και η επιστροφή των ασθενών στο υπόλοιπο γκρουπ του Παναθηναϊκού.

Ο Παναθηναϊκός όχι μόνο άντεξε μετά απ’ όλη αυτή τη "διαβολοβδομάδα" προετοιμασίας πριν από τον αγώνα με τον Άρη στο "Βικελίδης" την επιδημία επιθετικής ίωσης που "σάρωσε" τα αποδυτήριά τους και τους συνολικά 12 απόντες του στο κομβικό ματς της 2ης αγωνιστικής των playoffs, αλλά με λίγο μεγαλύτερη ευστοχία στις τρεις σημαντικές φάσεις που δημιούργησε θα μπορούσε να έχει φύγει ακόμη και με το διπλό.

Η ουσία, πάντως είναι πως οι "πράσινοι" έβγαλαν για πρώτη φορά εφέτος σε τόσο μεγάλο βαθμό τρομερό πνεύμα συσπείρωσης, δεν λύγισαν από τα προβλήματά τους, αλλά έζησαν και προσαρμόστηκαν με αυτά φεύγοντας αλώβητοι από ένα παιχνίδι που αν το έχαναν, πιθανότατα θα... χαιρετούσαν από νωρίς το κυνήγι της 4ης θέσης.

Πριν από τον αγώνα με τον Άρη, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε ν' ανεβάσει την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών του και παράλληλα να κάνει ακόμη πιο έντονο το συναίσθημα της ευθύνης, αλλά της συσπείρωσης προς όλους όσοι ήταν διαθέσιμοι για τη συγκεκριμένη "μάχη". Και το έπραξε με δύο ομιλίες.

Η μία ομιλία του έγινε στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης στο οποίο κατέλυσε η ομάδα το πρωί της Κυριακής (20/3), λίγο μετά την άφιξή της στη συμπρωτεύουσα, στη διάρκεια της οποίας ο Σέρβος τεχνικός έκανε μία συνολική ανάλυση της τακτικής και της αλλαγής του συστήματος σε 3-4-3.

Κατά την ανάλυσή του δε, ο Γιοβάνοβιτς επισήμανε πως "όταν υπάρχουν δυσκολίες, εκεί είναι που χρειάζεται να δείχνουμε όλοι προσωπικότητα, να σηκώνουμε το βάρος της ευθύνης μας και να βγαίνουμε μπροστά. Έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην προσπάθεια που κάνουμε για να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και πρέπει να παίξουμε με καρδιά και ψυχή. Να παίξουμε ο ένας για τον άλλο κι όλοι μαζί για την ομάδα. Και να αποδείξουμε ότι το αξίζουμε να είμαστε εμείς εκείνοι που θα πάρουν τη μία θέση στα Κύπελλα Ευρώπης".

Λίγες ώρες αργότερα, ελάχιστα λεπτά προτού οι παίκτες του Παναθηναϊκού βγουν στο γήπεδο για να ξεκινήσουν την προθέρμανσή τους για τον αγώνα με τον Άρη, ο Γιοβάνοβιτς τους είπε: "Πάμε να δώσουμε ένα ματς που είναι "κλειδί" για όλη την προσπάθειά μας. Και είναι η ευκαιρία μας για να δείξουμε ότι μπορούμε. Εγώ το πιστεύω ότι μπορούμε γιατί είμαστε ο Παναθηναϊκός. Πάμε να νικήσουμε!".

Η αποστολή του Παναθηναϊκού επέστρεψε στην Αθήνα αργά το βράδυ της Κυριακής (20/3) και την επομένη (Δευτέρα 21/3) οι ποδοσφαιριστές πήγαν ξανά στο "Γ. Καλαφάτης" για να προπόνηση. Το ευχάριστο για τον 59χρονο τεχνικό, είναι πως -με εξαίρεση τον Χουάνκαρ που παρέμεινε κλινήρης- όλοι οι υπόλοιποι παίκτες που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση τις προηγούμενες ημέρες έδωσαν το "παρών" στο προπονητικό κέντρο.

Οι Βιτάλ, Χατζηγιοβάνης προπονήθηκαν κανονικά, οι Κουρμπέλης, Ρούμπεν, Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης έκαναν ατομικό, ενώ ο Γκατσίνοβιτς έβγαλε το μεγαλύτερο μέρος του προγράμματος.

Κανονικά προπονήθηκε κι ο Ιωαννίδης, που εκτός από τον τραυματισμό του στη γάμπα, είχε κι αυτός "θέμα" με τη γρίπη, ενώ ο Βέλεθ που έκανε ατομικό, αναμένεται να ενταχθεί σε φουλ προπονητικό πρόγραμμα προς το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ