ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Φινάλε στην Πέγεια με ασκήσεις ανάπτυξης, εκτελέσεις και δίτερμα... φωτιά

Ο Μπερνάρ στη χειμερινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Πέγεια
Ο Μπερνάρ στη χειμερινή προετοιμασία του Παναθηναϊκού στην Πέγεια INTIME SPORTS

Η τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού στο γήπεδο της Πέγειας ολοκληρώθηκε την Τρίτη (6/12) με μία έντονη άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας κι ανάπτυξης που κατέληγε σε τελείωμα.

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το πρωί της Τρίτης (6/12) τις προπονήσεις του και τη χειμερινή προετοιμασία στην Πέγεια της Κύπρου, καθώς την Τετάρτη (7/12, 18:30) θα δώσει το τελευταίο φιλικό του στο "Νησί της Αφροδίτης" με τη Νέα Σαλαμίνα στο γήπεδο της Λάρνακας, προτού πάρει το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

Η τελευταία προπόνηση των πράσινων στο γήπεδο της Πέγειας ολοκληρώθηκε με μία έντονη άσκηση κυκλοφορίας της μπάλας κι ανάπτυξης που κατέληγε σε τελείωμα.

Ο Γιοβάνοβιτς χώρισε τους παίκτες του σε δύο ομάδες στο μισό γήπεδο, σε "επιτιθέμενους" κι "αμυνόμενους" ζητώντας να κυκλοφορεί σωστά και με υπομονή η μπάλα ανάμεσα στις γραμμές των αντιπάλων.

Οι "επιτιθέμενοι" ("πορτοκαλί") ήταν οι Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Μπερνάρ, Συμεωνίδης, Παλάσιος, Σπόραρ, Κρυπαράκος, ενώ οι "αμυνόμενοι" ("μπλε") οι Μπρινιόλι (Λοντίγκιν), Κώτσιρας Σάντσες, Μάγκνουσον, Σάρλια, Σιδεράς, Τσόκαϊ, Σαβιέρ, Καμπετσής, Βέρμπιτς, Κυριόπουλος.

Με τους "πορτοκαλί" σκόραραν στην άσκηση οι Σπόραρ και Κρυπαράκος (2 γκολ), με το τεχνικό τιμ να αλλάζει μετά από δέκα λεπτά τη φορά της άσκησης και να μετατρέπει σε "επιτιθέμενους" τους "μπλε".

Εκεί άρχισε να... μιλάει ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς, ο οποίος πιστοποίησε πως είναι σε ανοδική πορεία έχοντας τέσσερα εύστοχα τελειώματα σε τέσσερις φάσεις, τα δύο εκ των οποίων στο "παραθυράκι". Από ένα γκολ πέτυχαν και οι Κυριόπουλος και Καμπετσής.

Οι ίδιες ομάδες έπαιξαν αμέσως μετά κι ένα πολύ έντονο δίτερμα με περιορισμούς στις πάσες στα 2/3 του γηπέδου, με τον άμεσο συνεργάτη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, Χρήστο Κόντη να δίνει οδηγίες.

"Γρήγορες εναλλαγές της μπάλας παιδιά", "διάβασμα του παιχνιδιού" και "one touch οι πάσες των μπροστινών", ήταν ορισμένες από τις οδηγίες του, συμπληρώνοντας "πάμε παιδιά, με τον γνωστό μας τρόπο, όπως παίζουμε...".

"Παίξτε πιο γρήγορα…"

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχεια ο Γιοβάνοβιτς, ο οποίος φώναζε προς τους ποδοσφαιριστές του "παίξτε πιο γρήγορα", ενώ έδινε οδηγίες στους εξτρέμ να πιέζουν τους αντιπάλους μπακ και αμέσως μετά να συγκλίνουν προς τα μέσα για να "μικραίνει" ο χώρος για τον αντίπαλο κατά την ανάπτυξή του.

Στο δίτερμα, όπου έπεσαν... κορμιά, επικράτησαν οι "μπλε" με 1-0 χάρις σε ένα ωραίο γκολ του νεαρού Κυριόπουλου, με τον Σέρβο τεχνικό να μένει ικανοποιημένος απ’ την ένταση που έβγαζαν οι παίκτες του, επιβραβεύοντας κάθε σωστή εκτέλεση του αγωνιστικού πλάνου της ομάδας.

Μπερνάρ, α λα... Ροναλντίνιο

Μετά το τέλος του προγράμματος, οι Άντραζ Σπόραρ, Μπένιαμιν Βέρμπιτς, Μπερνάρ Ντουάρτε και Αργύρης Καμπετσής έμειναν πάλι πίσω μαζί με τους γκολκίπερς για να δουλέψουν πάνω σε τελειώματα των φάσεων από το ύψος της περιοχής. Για ένα δεκάλεπτο έγινε πραγματική... μάχη, υπό το βλέμμα του Κόντη, ο οποίος παρακινούσε τόσο τους "εκτελεστές", όσο και τους γκολκίπερ.

Στην τελευταία εκτέλεση ο Μπερνάρ νίκησε τον Διούδη και πανηγύρισε με στυλ... Ροναλντίνιο, σηκώνοντας τους αντίχειρες και τα μικρά δάκτυλα των χεριών τους και σχηματίζοντας το γνωστό πανηγυρισμό του άλλοτε συμπαίκτη του στην Ατλέτικο Μινέιρο και την Εθνική Βραζιλίας.

Το πρώτο μέρος του προγράμματος ακολούθησε ο Τσέριν, προτού συνεχίσει με ατομικό. Ατομικό έκαναν οι Κουρμπέλης, Ιωαννίδης.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ