ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Έτσι έκλεισε τον Φατίχ Τερίμ ο Αλαφούζος

Ο Φατίχ Τερίμ
Ο Φατίχ Τερίμ AP

Ο Γιάννης Αλαφούζος έκλεισε τη συμφωνία του με τον Φατίχ Τερίμ, ταξιδεύοντας στην Κωνσταντινούπολη την ημέρα των Χριστουγέννων.

Οι εξελίξεις στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό ήταν συγκλονιστικές τις τελευταίες ώρες, μετά την απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να προχωρήσει στη λύση της συνεργασίας του με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπειτα από 2,5 χρόνια κοινής πορείας, επιλέγοντας τον Φατίχ Τερίμ για διάδοχό του στον "πράσινο" πάγκο.

Με τον Τούρκο τεχνικό να επιβεβαιώνει τη συμφωνία στα τουρκικά ΜΜΕ, τονίζοντας πως "...ναι, τα νέα είναι αλήθεια. Ήρθαν χθες (σ.σ. 25/12) και συμφωνήσαμε. Πηγαίνω αύριο το πρωί (27/12) στην Αθήνα. Θα είμαι στην προπόνηση το απόγευμα".

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μία εντελώς απρόβλεπτη και τρομερού ρίσκου απόφαση απ’ τον ιδιοκτήτη του Παναθηναϊκού, ο οποίος φέρεται να ήταν δυσαρεστημένος εδώ και λίγες εβδομάδες μετά τον ευρώ-αποκλεισμό των πράσινων από την Ευρώπη, έπειτα απ’ την εντός έδρας ήττα απ’ τη Μακάμπι Χάιφα κι απ’ το γεγονός ότι το "τριφύλλι" απώλεσε μετά τις ήττες από Άρη κι Ατρόμητο το προβάδισμα που είχε στη βαθμολογία της Stoiximan Super League.

Η επιθυμία του Αλαφούζου και η διάρκεια του συμβολαίου

Ο Αλαφούζος είχε ζητήσει εδώ και μέρες να γίνουν "αθόρυβες" αναζητήσεις στην αγορά για προπονητές κι εντέλει επέλεξε να πάει στην επιλογή του Τερίμ, ο οποίος έδειξε εξαρχής ενδιαφέρον για να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης των πράσινων αποφάσισε (προφανώς για να μην διαρρεύσει το παραμικρό) να πραγματοποιήσει ο ίδιος ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη την ημέρα των Χριστουγέννων για να συναντηθεί με τον Τερίμ και να αναλύσουν τα δεδομένα, όπως επιβεβαίωσε κι ο ίδιος ο 70χρονος τεχνικός με την ατάκα του "...ήρθαν και συμφωνήσαμε", αλλά και Τούρκοι δημοσιογράφοι, οι οποίοι έχουν απευθείας "επαφή" με τον άλλοτε προπονητή της Γαλατασαράι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Οι πληροφορίες των Τούρκων, που επικαλούνται τον ίδιο τον Τερίμ αναφέρουν πως αν κι ο Τούρκος τεχνικός ήθελε στην αρχή συμβόλαιο έξι μηνών με στόχο τον τίτλο, έπειτα από επιμονή του ίδιου του Αλαφούζου, το όλο deal θα αφορά συμβόλαιο 1,5 έτους.

Στην Τουρκία έχουν ήδη κυκλοφορήσει και τα πρώτα ονόματα των συνεργατών που θα φέρει μαζί του στην Ελλάδα από την Τετάρτη (27/12) ο Τερίμ, με τους Νεσάτι Ατές (43 ετών) και Μερτ Τσετίν να τον ακολουθούν στην Αθήνα ως άμεσοι βοηθοί του, ενώ φαίνεται πως "παίζει" και η περίπτωση του Σουκρού Χανεντάρ, ο οποίος στη Γαλατασαράι είχε το ρόλο του εκτελεστικού διευθυντή της πρώτης ομάδας.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΦΑΤΙΧ ΤΕΡΙΜ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ