ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Έχει τις λύσεις και το βάθος που του έλειψαν πέρυσι, για να πάει μέχρι τέλους τη μάχη του τίτλου

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός πήρε τις ανάσες που χρειάζονταν στο τελευταίο παράθυρο των εθνικών και ετοιμάζεται για την τελική ευθεία της σεζόν, όπου φέτος μπαίνει πολύ καλύτερα "εξοπλισμένος" συγκριτικά με πέρυσι για να το φτάσει μέχρι τέλους στη μάχη του τίτλου.

Το διάλειμμα με το διεθνές "παράθυρο" του Μαρτίου ολοκληρώθηκε (δυστυχώς) χωρίς να συνοδευτεί από πρόκριση της Εθνικής Ελλάδας στα τελικά του Euro 2024 κι από την Τετάρτη (27/3) οι "μονομάχοι" του εφετινού τίτλου της Super League, επέστρεψαν στην καθημερινότητά τους μπαίνοντας στο τελευταίο κομμάτι της σεζόν, όπου θα κριθούν τα πάντα.

Με τον Παναθηναϊκό να εκμεταλλεύεται σε απόλυτο βαθμό αυτό το "break" των τριών εβδομάδων, για να πάρει τις απαιτούμενες ανάσες έπειτα από ένα τρομερά φορτωμένο διάστημα 2,5 μηνών με 18 ματς (στην πλειοψηφία τους "αίμα κι άμμος") σε πρωτάθλημα και Κύπελλο και να δουλέψει με μεγαλύτερη ηρεμία (έπειτα απ’ το μεγάλο διπλό στο Φάληρο, στην πρεμιέρα των playoffs), πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια της ανασταλτικής λειτουργίας και της ανάπτυξης.

Το ιατρικό δελτίο "άδειασε" πλήρως (πλην των δύο μόνιμων απόντων Μάγκνουσον και Πάλμερ-Μπράουν), οι διεθνείς επέστρεψαν χωρίς "θέματα" –αλλά σίγουρα με σημαντική επιβάρυνση, ιδίως οι Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Τσέριν-, οι Σπόραρ και Βέρμπιτς πήραν αγώνες και ρυθμό στα πόδια τους με την Εθνική Σλοβενίας μετά τους τραυματισμούς τους κι ο Παναθηναϊκός μοιάζει να μπαίνει στην κυριακάτικη (31/3) επανεκκίνηση των playoffs με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες.

Το ψυχολογικό "βάρος" του Τάσου Μπακασέτα (κυρίως), λόγω του χαμένου πέναλτι και της αμέτρητης λάσπης και τοξικότητας που δέχθηκε από κάθε... καρυδιάς, καρύδι του διαδικτύου, αλλά και του Ιωαννίδη δεν προβληματίζουν τον Φατίχ Τερίμ.

Σίγουρα είναι μεγάλη κι ανθρώπινη η στεναχώρια για τη ευκαιρία που χάθηκε στον τελικό με τους Γεωργιανούς, όμως τόσο ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας, όσο κι ο 24χρονος φορ είναι δυνατοί χαρακτήρες κι ο τεχνικός του "τριφυλλιού" θεωρεί πως θα είναι αυτοί που πρέπει στα "μεγάλα" και καθοριστικά ματς που ακολουθούν με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ και θα "απαντήσουν" όπως πρέπει, μέσα στο γήπεδο.

Μπορεί να υπολογίζει σ’ όλο το ρόστερ του

Η προσοχή πλέον όλου του "πράσινου οργανισμού" είναι επικεντρωμένη στη... διαβολοβδομάδα που ακολουθεί με τρία πολύ σημαντικά παιχνίδια (31/3 ΠΑΟΚ εντός, 3/4 ΑΕΚ εντός και 7/4 Άρης στο "Κλεάνθης Βικελίδης", που θα κρίνουν σε πολύ μεγάλο βαθμό την οριστική "επιστροφή" του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση του τίτλου.

Και η ευτυχής συγκυρία για τον Τερίμ είναι πως σ’ αυτό το πολύ κρίσιμο σημείο της σεζόν, είναι σε θέση να υπολογίζει σ’ όλο το ρόστερ του. Εχοντας τις λύσεις και το "βάθος" που χρειάζεται για να αντέξει ο Παναθηναϊκός σ’ αυτή τη ανελέητη μάχη των επόμενων 7 εβδομάδων και να πάει μέχρι τέλος στη διεκδίκηση πρώτα του πρωταθλήματος κι ακολούθως του Κυπέλλου Ελλάδας, στον τελικό της 18ης Μαΐου με τον Άρη.

Αυτό που του έλειψε και του κόστισε πέρσι

Αυτό το "βάθος" που του έλειψε πέρσι και στο τέλος της χρονιάς (μαζί με διάφορες άλλες γνωστές και χιλιοκαταγεγραμμένες καταστάσεις) του κόστισαν αφάνταστα και τον εκτροχίασαν απ’ τη μάχη του τίτλου.

Στο φίνις της περσινής σεζόν, ο Παναθηναϊκός (έχοντας απολέσει την πολύ σημαντική διαφορά που είχε στο φινάλε του α’ γύρου) κλήθηκε να υπερασπιστεί το ισχνό προβάδισμα που είχε απ’ τους ανταγωνιστές του και δη απ’ την ΑΕΚ με ένα πολύ μικρό και σφικτό rotation 14-15 παικτών, συν 2-3 συμπληρωματικές επιλογές όπως ο Τσόκαϊ, ο Πούχατς ή ο Κλεϊνχέισλερ.

Η επιβάρυνση όλων των "βασικών" ήταν πολύ μεγάλη, οι τραυματισμοί αυξήθηκαν, με αποτέλεσμα οι "πράσινοι" να παίξουν ματς-τίτλου, όπως ήταν αυτό των playoffs με τον ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο, με σύνθεση ανάγκης στη μεσαία γραμμή και πολλές ελλείψεις.

Είναι πλέον μία ομάδα των 20+6 επιλογών

Φέτος, τα δεδομένα για το "τριφύλλι" είναι διαφορετικά. Σ’ αυτούς τους τρεις μήνες που έχει τα ηνία του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού ο Φατίχ Τερίμ (μετά και τις 5 μεταγραφές που έγιναν τον Ιανουάριο) έχουν αγωνιστεί συνολικά 27 παίκτες.

Οι 20 εξ αυτών είναι στην πρώτη γραμμή του rotation και οι υπόλοιποι 6 (Σένκεφελντ, Αϊτόρ, Ζέκα, Λημνιός, Βιλένα, Βέρμπιτς) αποτελούν παίκτες οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις κι... ανάσες σ’ ένα non-stop πρόγραμμα (ο Μπρινιόλι είναι εκτός πλάνων απ’ τα 13η Ιανουαρίου). Και το κυριότερο: Άπαντες είναι πλέον υγιείς μετά από ένα δύσκολο διάστημα με αμέτρητους μυϊκούς τραυματισμούς, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έμεινε "όρθιος", παρά τις ανορθογραφίες του με τις ισοπαλίες στο φίνις της κανονικής περιόδου.

Και πλέον είναι αποφασισμένος να κυνηγήσει ένα τεράστιο come back απέναντι σ’ όλο τον ανταγωνισμό του...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ