ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Δεν "φωνάζει" ότι πουλάει παίκτες

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΤΑΜΠΙΖΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Νίκος Νταμπίζας περνάει το μήνυμα ότι δεν έχει τοποθετήσει κανέναν στη "βιτρίνα" και θα συζητήσει μία προσφορά μόνο εφόσον ανταποκρίνεται στα "θέλω" του Παναθηναϊκού. Διαβάστε το ρεπορτάζ του Sport24.gr.

Η δήλωση του Γιώργου Δώνη για την αναγκαιότητα πώλησης ενός ποδοσφαιριστή σήκωσε πολλή "σκόνη" στην επικαιρότητα. Όχι πως δεν το γνώριζαν οι πάντες, αλλά έχει μεγαλύτερη βαρύτητα όταν το παραδέχεται ο προπονητής του Παναθηναϊκού, σε σχέση με τα ρεπορτάζ των δημοσιογράφων. Πάντως, τα λεγόμενα του Δώνη ναι μεν αναδεικνύουν τη σκληρή πραγματικότητα, αλλά δεν επηρεάζουν την πολιτική που θα ακολουθήσει ο Νίκος Νταμπίζας στο ζήτημα.

Το γεγονός ότι η ΠΑΕ χρειάζεται μία προσοδοφόρα πώληση για να αυξήσει τα έσοδα της, δεν συνεπάγεται ότι θα την εκβιάσει. Η συνεννόηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Γιάννη Αλαφούζο είναι ξεκάθαρη: ένας ποδοσφαιριστής θα πουληθεί μόνο με ευνοϊκούς όρους για τον Παναθηναϊκό. Κανένας παίκτης δεν πρόκειται να ξεπουληθεί, εφόσον ο Νταμπίζας κρίνει ότι το αντίτιμο είναι μικρό. Αυτό ισχύει για όλους: από τον Κουρμπέλη μέχρι τον πιο μικρό σε ηλικία.

Με τους συνομιλητές του ο Νταμπίζας είναι σαφής ότι δεν έχει τοποθετήσει τους παίκτες στη "βιτρίνα". Ο Παναθηναϊκός δεν "φωνάζει" ότι πουλάει, με σκοπό να προσελκύσει ενδιαφερόμενους. Αντίθετα, ο τεχνικός διευθυντής θα συνεχίσει την εφαρμογή του τριετούς πλάνου σαν μην συμβαίνει τίποτα και εφόσον προκύψουν προτάσεις, θα τις αξιολογήσει. Αν τον ικανοποιούν, τότε θα συναινέσει στο κλείσιμο της μεταγραφής, αλλιώς θα τις απορρίψει χωρίς δεύτερη σκέψη.

Αυτό που τόνισε ο Δώνης στην "Αθλητική Κυριακή" ήταν ακριβές: καθένας έχει την τιμή του. Μόνο που πλέον, την ορίζει ο Παναθηναϊκός και δεν έχει λόγο να συζητήσει μία προσφορά που δεν τον συμφέρει. Αυτή είναι η βασική διαφορά του "σήμερα", σε σύγκριση με την χρονιά που οι επικεφαλής στο ποδοσφαιρικό τμήμα ήταν ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Ντίνος Διαμαντόπουλος. Εκείνη την εποχή ο Παναθηναϊκός ξεπουλούσε με ευθύνη του ιδιοκτήτη του, ενώ τώρα έχει τη δύναμη να επιβάλλει τις απαιτήσεις του.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Δώνης: "Για να γίνουμε καλύτεροι πρέπει να πουληθεί παίκτης"
Παναθηναϊκός: Ο Ινσούα κοιμάται σαν πουλάκι στην Αθήνα
TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ