ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ασταμάτητος ο Ιωαννίδης που έχει πετύχει ήδη όσα γκολ μετρούσε την προηγούμενη τετραετία

Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό
Ο Ιωαννίδης πανηγυρίζει το γκολ του κόντρα στον Ολυμπιακό INTIME SPORTS

Ο Φώτης Ιωαννίδης έχει πετύχει στα 2/3 της φετινή σεζόν 20 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, όσα είχε σημειώσει τις προηγούμενες τέσσερις χρονιές που αγωνίστηκε σε επίπεδο Super League με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και του Λεβαδειακού, σπάζοντας κάθε ρεκόρ παραγωγικότητας.

Ο Φώτης Ιωαννίδης πραγματοποιεί φέτος την καλύτερη του σεζόν, όχι μόνο στον Παναθηναϊκό αλλά εν γένει από τη στιγμή που άρχισε να παίρνει επαγγελματικά λεπτά στο ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα του Λεβαδειακού αλλά και στη συνέχεια του τριφυλλιού. Όσα κάνει στους αγωνιστικούς χώρους δεν έχουν προηγούμενο με τον Έλληνα σέντερ φορ να έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία και να πετυχαίνει το ένα γκολ μετά το άλλο.

Με τα δύο τέρματα που πέτυχε το βράδυ της Κυριακής (10/3) στο "Γ. Καραϊσκάκης" στη νίκη του τριφυλλιού με 3-1 επί του Ολυμπιακού ο 24χρονος επιθετικός έφτασε τα 20 τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ιωαννίδη να έχει 12 στη Stoiximan Super League, 1 στο Κύπελλο Ελλάδας Betsson και 7 στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Στα 2/3 της φετινής χρονιάς ο Φώτης Ιωαννίδης έφτασε όσα γκολ είχε σημειώσει στις τέσσερις προηγούμενες σεζόν που έπαιξε στη Super League με τις φανέλες των Λεβαδειακού και Παναθηναϊκού σε όλες τις διοργανώσεις.

Στους Βοιωτούς είχε πετύχει τρία τέρματα την περίοδο 2018-19 και εν συνεχεία από τη στιγμή που πήρε μεταγραφή στο τριφύλλι πέτυχε 4, 6 και 7 γκολ αντίστοιχα μέχρι φέτος όπου ήδη έχει βρει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα 20 φορές και κανείς δεν ξέρει που μπορεί να σταματήσει.

Μάλιστα με τη φετινή του επίδοση ο διεθνής στράικερ έγινε ο πρώτος Έλληνας επιθετικός του Παναθηναϊκού μετά τον Δημήτρη Παπαδόπουλο τη σεζόν 2003-'04 που φτάνει τα 20 γκολ σε μια χρόνια ενώ έχουν περάσει επτά χρόνια από την τελευταία φορά που σέντερ φορ των πράσινων ξεπέρασε τα 20 τέρματα, με τελευταίο όλων των Μάρκους Μπεργκ.

Τα γκολ του Ιωαννίδη ανά σεζόν στη Stoiximan Super League:

ΣΕΖΟΝ ΟΜΑΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΓΚΟΛ
2017-18 Λεβαδειακός 9 -
2018-19 Λεβαδειακός 20 3
2020-21 Παναθηναϊκός 24 4
2021-22 Παναθηναϊκός 33 6
2022-23 Παναθηναϊκός 42 7
2023-24 Παναθηναϊκός 36 20

*Τη χρονιά 2019-'20 ο Φώτης Ιωαννίδης αγωνίστηκε στη Super League 2 με τον Λεβαδειακό

Έφτασε τα 27 τέρματα σε 106 εμφανίσεις με το τριφύλλι

Πλέον ο Φώτης Ιωαννίδης έχει φτάσει τα 27 γκολ στο πρωτάθλημα στις τέσσερις σεζόν που βρίσκεται στον Παναθηναϊκό και έχει ανέβει στην 33η θέση σε σύνολο 311 σκόρερ σε επίπεδο Α' Εθνικής ενώ θέλει δύο ακόμη γκολ για να βρεθεί στην πρώτη 30άδα των σκόρερ του τριφυλλιού.

Ο Έλληνας στράικερ έχει αφήσει πίσω του παίκτες που έχουν γράψει το όνομα τους με χρυσά γράμματα όπως ο Ολιζαντέμπε, ο Φραντζέσκος, ο Μπορέλι, ο Γκέκας, ο Βερόν και άλλοι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές των πράσινων.

Παράλληλα την Κυριακή ο Ιωαννίδης έκανε την 106η συμμετοχή του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα και ανέβηκε στην 70η θέση σε σύνολο 536 ποδοσφαιριστών που έχουν αγωνιστεί από καταβολής Α' Εθνικής μέχρι σήμερα στο τριφύλλι.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ