ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Ανατροπή και παραμονή Μακέντα έως το 2023

Παναθηναϊκός: Ανατροπή και παραμονή Μακέντα έως το 2023
TAKIS SAGIAS - [email protected] 6978074300

O Ιταλός επιθετικός συμφώνησε με τους «πράσινους» για επέκταση της συνεργασίας τους. Η... αγκαλιά του Αλαφούζου στα αποδυτήρια μετά το φιλικό με τον ΟΦΗ και η επιθυμία του 29χρονου φορ να μείνει για να προσπαθήσει να οδηγήσει ψηλότερα τον Παναθηναϊκό.

Τον... ζαχάρωναν επί εβδομάδες ο Ερυθρός Αστέρας, μαζί με ομάδες από την Αραβία, όμως εντέλει ο Φεντερίκο Μακέντα δεν πάει... πουθενά και θα παραμείνει «πράσινος» τουλάχιστον έως το καλοκαίρι του 2023!

Η παραμονή του Ιταλού επιθετικού στον Παναθηναϊκό ήταν στον... αέρα για μεγάλο χρονικό διάστημα, με τους ανθρώπους της ομάδας να είναι ανοικτοί σε ενδεχόμενη πώλησή του. Το τελευταίο δεκαήμερο ωστόσο, τα δεδομένα άρχισαν να αλλάζουν, καθότι ο Ντάνι Πογιάτος ζήτησε από τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» να μείνει ο 29χρονος επιθετικός, θεωρώντας πως ήταν πολύ σημαντικός τόσο για το αγωνιστικό πλάνο του, όσο και για την παρουσία του μέσα στα «πράσινα» αποδυτήρια, όπου είναι μία προσωπικότητα που εμπνέει τον σεβασμό όλων.

Προ λίγων ημερών με πρωτοβουλία της διοίκησης και μεσολάβηση του Τσάβι Ρόκα, υπήρξε προσέγγιση προς την πλευρά του Ιταλού για να γίνει μία ευρεία συζήτηση γύρω απ’ την επέκταση του συμβολαίου του.

Κι ο ίδιος άλλωστε, ουδέποτε έκρυψε πως ένιωθε πολύ καλά στον Παναθηναϊκό, καθότι έχει συγκεκριμένο ηγετικό ρόλο μέσα στην ομάδα και ήθελε να παραμείνει μέλος της, για να τη βοηθήσει να παλέψει για την «επιστροφή» της σε πρωταγωνιστικό επίπεδο.

Στις συζητήσεις που έγιναν σε επίπεδο κορυφής, η πλευρά του Μακέντα ικανοποιήθηκε σε μεγάλο βαθμό από αυτά που άκουσε για επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών κατά δύο χρόνια (το τρέχων συμβόλαιο έληγε το καλοκαίρι του 2021), αλλά και για την αναπροσαρμογή των απολαβών του προς τα πάνω. Οι αποδοχές του Ιταλού επιθετικού για την περίοδο 2020/21 ήταν 250.000€, ωστόσο μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου αναμένεται να φτάσουν στα όρια της «κλίμακας» Κουρμπέλη και Καρλίτος, ήτοι πάνω από 450.000€.

Η προφορική συμφωνία επισημοποιήθηκε σε συζήτηση που έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/8) και θα «σφραγιστεί» και με υπογραφές μέσα στα επόμενα 24ωρα, με τον Παναθηναϊκό να κρατάει στο δυναμικό του τον πρώτο σκόρερ του την τελευταία διετία, συνθέτοντας ένα πολύ ισχυρό επιθετικό δίδυμο για τα επόμενα χρόνια, δεδομένης και της παρουσίας του Καρλίτος.

Διόλου τυχαίος -όπως αποδείχθηκε- κι ο πολύ θερμός εναγκαλισμός που είχε το βράδυ της Τετάρτης (26/8) ο Γιάννης Αλαφούζος με τον Μακέντα, εντός των αποδυτηρίων του ΟΑΚΑ, αμέσως μετά το νικηφόρο φιλικό με τον ΟΦΗ (1-0). Κι όπως φάνηκε δεν ήταν μόνο για το... γκολ που σημείωσε ο Ιταλός επιθετικός, δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ