STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναθηναϊκός - ΟΦΗ 1-0: Νίκησε, αλλά δεν έπεισε

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΟΦΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον ΟΦΗ σε φιλική αναμέτρηση στο Ολυμπιακό Στάδιο χάρη στο γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο 41ο λεπτό. Δεν έπεισαν παρά τη νίκη οι πράσινοι, ο Φιγκεϊρέδο ξεχώρισε από τους Κρητικούς.

Το γκολ του Φεντερίκο Μακέντα στο 41ο λεπτό χάρισε στον Παναθηναϊκό τη νίκη (1-0) επί του ΟΦΗ σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο. Οι πράσινοι νίκησαν, αλλά δεν έπεισαν με την εμφάνισή τους. Άλλωστε, λείπουν, ακόμη βασικά κομμάτια του παζλ.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο αν και με πειραματική ενδεκάδα. Ενδεικτικά αξίζει να τονιστεί ότι ο Καραγιάννης έπαιξε ως δεξιός μπακ, ενώ η φυσιολογική του θέση είναι κεντρικός αμυντικός.

Οι δύο Ίβηρες, Σαβιέρ και Αϊτόρ, αγωνίστηκαν και πάλι στις συνηθισμένες πλευρές. Ο Πορτογάλος κινήθηκε από αριστερά, ο Βάσκος από δεξιά. Το τριφύλλι ήταν καλύτερο στα πρώτα λεπτά, αλλά ο ΟΦΗ ανέβηκε μετά από το πρώτο 25λεπτο.

Σε αυτό το διάστημα ο ΟΦΗ είχε μόνο μία φάση, όταν ο Βαζ έκανε το σουτ, αλλά ο Διούδης μπλόκαρε. Η ομάδα του Ηρακλείου κέρδισε μέτρα και έγινε πιο απειλητική με τον Ζοάο Φιγκεϊρέδο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός επιχείρησε να αναστατώσει την άμυνα των πρασίνων, δίχως όμως να φέρει αποτέλεσμα για τους Κρητικούς. Στο 29' ο Φιγκεϊρέδο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί το λάθος της πράσινης άμυνας καθώς αστόχησε προ του Διούδη.

Ο Παναθηναϊκός προειδοποίησε στο 39ο λεπτό. Ο Αγιούμπ εκτέλεσε από αριστερά το φάουλ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Ουάλι. Δύο λεπτά αργότερα άνοιξε το σκορ και πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης.

Σε σέντρα από τα αριστερά του Σαβιέρ, ο Μακέντα κατέβασε ωραία τη μπάλα, πλάσαρε με το αριστερό και έγραψε το 1-0.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τέσσερις αλλαγές από τον Ντάνι Πογιάτος. Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης αγωνίστηκε στη δεξιά πτέρυγα κι αυτή είναι μια ειδοποιός διαφορά του Ισπανού προπονητή σε σχέση με τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος τον έβαζε αριστερά.

Ο Φραν Βέλεθ είχε καλές ενέργειες στην άμυνα. Ο Καταλανός έδειξε σε μερικές φάσεις ότι με την εμπειρία του μπορεί να δώσει λύσεις και κυρίως ψυχραιμία. Πρώτη παρουσία για τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος δεν είχε αγωνιστεί στο φιλικό με τη Μαρκό.

Καλός ήταν ο Αλεξανδρόπουλος στο διάστημα που αγωνίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ έδειξε να είναι πιο έτοιμος και είχε σε καλό απόγευμα τόσο τον Ζοάο Φιγκεϊρέδο, όσο και τους Ουές και Σακόρ. Τόσο ο Βραζιλιάνος, όσο και οι άλλοι δύο προσπάθησαν να δημιουργήσουν φάσεις και κινδύνους για την πράσινη άμυνα.

Ο Νορβηγός δοκίμασε το πόδι του με σουτ, έστω κι αν δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι πολλές αλλαγές όπως είναι φυσιολογικό έριξαν το ρυθμό της αναμέτρησης. Δείτε τις ενδεκάδες που ξεκίνησαν για τις δύο ομάδες:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ (Ντάνι Πογιάτος): Διούδης (61' Ξενόπουλος), Καραγιάννης (46' Σαμαράς), Σένκεφελντ (46’ Βέλεθ), Ζαγαρίτης (46' Λαζαρίδης), Σερπέζης (46' Μπουζούκης), Αγιούμπ (61' Σ. Τζαβίδας), Κουρμπέλης (61' Αλεξανδρόπουλος), Σαβιέρ (61' Εμμανουηλίδης), Αϊτόρ (46' Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (61' Ιωαννίδης).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): (69’ Σωτηρίου), Oυές (68’ Μίγγος), Βούρος (70’ Βαφέας), Σελίμοβιτς, Κοροβέσης (46' Γιαννούλης), Σουρνάκης (68' Διαμαντής), Σακόρ (46' Στάικος), Σαρντινέρο (46' Μαρινάκης), Ναμπί (46' Νοικοκυράκης), Βαζ (68' Γρίβας)), Φιγκεϊρέδο (68' Γκαργκαλατζίδης).

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ