ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός - Αλ Τααβόν 1-1: Έχει δρόμο μεσοεπιθετικά, αλλά "κερδίζει" απ’ τις μεταγραφές του

Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αλ Τααβόν | 22 Ιουλίου 2021
Οι παίκτες του Παναθηναϊκού πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Αλ Τααβόν | 22 Ιουλίου 2021 EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός έμεινε στο 1-1 με την Αλ Τααβόν απ’ τη Σαουδική Αραβία στο πρώτο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, μετά από πολύ σκληρό ματς, αλλά πήρε πράγματα από Κώτσιρα, Πέρεθ και τον 18χρονο Σιδερά

ΟΛΛΑΝΔΙΑ-ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΓΟΥΛΗΣ

Το τελικό 1-1 με την Αλ Τααβόν στο πρώτο φιλικό του επί ολλανδικού εδάφους, είναι προφανώς το τελευταίο που απασχολεί τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Το "τριφύλλι" είχε και καλές και κακές στιγμές στο πρώτο 90λεπτο της προετοιμασίας του κι έδειξε πως σε πρώτη φάση θέλει πολύ δουλειά μεσοεπιθετικά. Εκεί όπου θα πρέπει να "αποβάλλει" τα περσινά... κουσούρια του και να προσπαθήσει πολύ για να ξαναγίνει μία πολύ πιο ελκυστική και επιθετική ομάδα.

Η πρώτη ενδεκάδα που κατέβασε ο Σέρβος τεχνικός στο πρώτο 45λεπτο, με τον Καρλίτος πίσω από τον Μακέντα, τον Σαβιέρ δεξιά και τον Βιγιαφάνιες αριστερά, είχε πολύ μεγάλες αποστάσεις μέσα στο γήπεδο.

Και κυρίως πολλά "θέματα" όσον αφορά το δημιουργικό σκέλος, καθώς δεν μπορούσε να φτάσει με αξιώσεις στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου. Στον αντίποδα, οι Σαουδάραβες -που έβγαλαν πολύ σκληρό αγωνιστικό προφίλ μέσα στο γήπεδο (πήγε... σύννεφο η κλωτσιά) στο πρώτο 45λεπτο- είχαν τις πρώτες καλές στιγμές στο παιχνίδι με τους Φαϊντόντ (2’, 13’).

Ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ στο 38’ κόντρα στη ροή του ματς, μετά από πολύ ωραία συνεργασία του Μακέντα με τον Χατζηθεοδωρίδη (τακουνάκι του Ιταλού), ατομική ενέργεια και σουτ του Κατερινιώτη μπακ, που βρήκε πρώτα στο δοκάρι και κατέληξε στο βάθος της εστίας της Αλ Τααβόν.

Δύο λεπτά αργότερα, από λάθος της «πράσινης» άμυνας και συνολική αμυντική ανισορροπία -λόγω της θέσης που βρισκόταν ο Μαουρίσιο- οι Σαουδάραβες έκλεψαν την μπάλα με τον Φαϊντοντ και ο Μαβαμπά με πλασέ μέσα από την περιοχή ισοφάρισε σε 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε τα 9/11 της ομάδας του, αφήνοντας στο γήπεδο τους Αλεξανδρόπουλο και Διούδη. Και είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός έγινε λίγο πιο λειτουργικός μπροστά, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα κι έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 60’, όταν το πλασέ του 21χρονου επιθετικού κόντραρε σε πόδι αμυντικού, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κι έφυγε κόρνερ.

Οι Σαουδάραβες πλησίασαν στο δεύτερο γκολ με πλασέ του Μαβαμπά στο 72’ το οποίο έφυγε ελάχιστα άουτ από το δοκάρι του Χριστογεώργου, ενώ στο 89’ το "τριφύλλι" έχασε ακόμη μία καλή ευκαιρία με πλασέ του Καμπετσή, που απέκρουσε στη γωνία του ο γκολκίπερ της Αλ Τααβόν, Κάσιο.

Στα κέρδη του πρώτου φιλικού το ανεπίσημο ντεμπούτο των Γιάννη Κώτσιρα και Ρούμπεν Πέρεθ, που έδειξαν πως μπαίνουν γρήγορα στο κλίμα και σ’ αυτά που ζητάει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αλλά και η παρουσία του 18χρονου στόπερ Γιάννη Σιδερά, ο οποίος ήταν σχεδόν αλάνθαστος στο 45λεπτο που αγωνίστηκε και κέρδισε τα εύσημα του τεχνικού τιμ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Ρόμπι, Βέλεθ, Χατζηθεοδωρίδης, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Σαβιέρ, Βιγιαφάνιες, Καρλίτος, Μακέντα.

Β’ ημίχρονο: Διούδης (61’ Χριστογεώργος), Σάντσεθ, Χουάνκαρ, Σερπέζης, Σιδεράς, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος (55’ Αθανασακόπουλος), Μπουζούκης (71’ Καμπετσής), Σανκαρέ, Ενγκμπακοτό, Ιωαννίδης.

ΑΛ ΤΑΑΒΟΝ (Νέστορ Ελ Μαέστρο): Κάσιο, Γιαζίντ, Ταβάμπα, Σάντρο, Νουάφ, Αμποζμπάν, Κάντι, Σμουχάν, Παϊντόντ, Τζάγκο, Αμίσι

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ