ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Παναθηναϊκός: Αγιούμπ, ένα "στοίχημα" που χάνεται

Ο Γιασίν Αγιούμπ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ
Ο Γιασίν Αγιούμπ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην ΑΕΚ EUROKINISSI

Ο Αγιούμπ που σπατάλησε όλα τα "κανονάκια" των ευκαιριών που πήρε απ’ τον Μπόλονι, κάνοντας έξω φρενών τον Ρουμάνο με την αδιαφορία του και στα δύο τελευταία ματς και το "τρένο" που χάνεται για τον Μαροκινό, ο οποίος κατάφερε να εξελιχθεί σε "πρόβλημα" για τον Παναθηναϊκό, στο οποίο θα πρέπει να βρει λύσει τον Γενάρη ο Ντρεοσί.

Στις 321 ημέρες που μεσολάβησαν απ’ την υπογραφή του -διάρκειας 3,5 ετών- συμβολαίου του (22 Ιανουαρίου 2020) με τον Παναθηναϊκό, μέχρι σήμερα, ο Γιασίν Αγιούμπ έχει αγωνιστεί μόλις σε 11 απ’ τα 29 ματς που έχουν δώσει οι "πράσινοι". Πέρασε βεβαίως και μία μεγάλη περιπέτεια, με τη φλεβική θρόμβωση στον τένοντα πίσω από το γόνατό του, που ανακάλυψαν στα τέλη Φεβρουαρίου οι γιατροί του "τριφυλλιού".

Επέστρεψε (μετά από τρίμηνη ειδική, φαρμακευτική αγωγή) στις αρχές Ιουνίου για τα ματς των playoffs, όμως... κατάφερε να γίνει ο δεύτερος (μετά το Μολό) παίκτης του Παναθηναϊκού που… τσακώθηκε με τον Γιώργο Δώνη στα δύο χρόνια παρουσίας του στον "πράσινο" πάγκο, βγάζοντας δυσφορία γιατί δεν ήταν στην ενδεκάδα της βασικής δοκιμής για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην 6η αγωνιστική των αγώνων κατάταξης. Στα πέντε ματς που επέμεναν ως το φινάλε των playoffs έμεινε εκτός λόγω... τραυματισμού κι όλοι έβαλαν "νερό" στο κρασί τους, περιμένοντας μία διαφορετική εικόνα μετά την έλευση του Ντάνι Πογιάτος και τις συζητήσεις που είχε κάνει ο Μαροκινός με τον πρώην τεχνικό διευθυντή, Τσάβι Ρόκα, ο οποίος ήταν κι ο άνθρωπος που τον έφερε στον Παναθηναϊκό.

ΕΞΑΛΛΟΣ ΣΤΟ... ΠΕΝΤΑΛΕΠΤΟ

Το ξεκίνημά του στη σεζόν; "Αναιμικό"... Χαμένος κι αυτός μέσα στη γενικότερη μετριότητα του Παναθηναϊκού, που αλλού... πατούσε κι αλλού βρισκόταν σαν ομάδα με τον Πογιάτος στον πάγκο του. Στη συνέχεια μπήκε στα "πιτς". Με δύο συνεχόμενους μυϊκούς τραυματισμούς που τον κράτησαν εκτός για ένα δίμηνο. Όταν πήρε το "ΟΚ" απ’ την ιατρική ομάδα, ο Λάζλο Μπόλονι αποφάσισε να τον επαναφέρει στις "πράσινες" αποστολές και στο ματς με τον Παναιτωλικό τον πέρασε ως αλλαγή στο 67’ στη θέση του Καρλίτος. Στο... πεντάλεπτο, ο Αγιούμπ είχε φροντίσει να κάνει έξω φρενών το Ρουμάνο τεχνικό, με την αμυντική αδιαφορία του και την... απάθεια που έβγαζε στα μαρκαρίσματα, κοιτάζοντας με τα χέρια στη μέση τους αντιπάλους να περνούν.

ΜΟΝΑΔΙΚΗ "ΠΑΡΑΦΩΝΙΑ"

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, ο Μπόλονι του έδωσε δεύτερη ευκαιρία, όταν έπαθε... λάστιχο ο Βιγιαφάνιες με το "τσίμπημα" στον ορθό μηριαίο κι αντικατέστησε τον Αργεντινό, με τον Αγιούμπ στο 70’. Ξανά αδιαφορία στα μαρκαρίσματα, ξανά "γκάζια" από τον 67χρονο τεχνικό, ξανά μοναδική... παραφωνία ο Μαροκινός, την ώρα που οι Κουρμπέλης και Μαουρίσιο έδιναν ότι είχαν και δεν είχαν στον αγωνιστικό χώρο, παίζοντας στο όριο της θλάσης στον προσαγωγό. Ίσως το μοναδικό "λάθος" του Μπόλονι στο ντέρμπι με την ΑΕΚ, αφού την ίδια ώρα είχε στον πάγκο για τον ίδιο ρόλο και τον Μπουζούκη, αλλά δεν τον χρησιμοποίησε...

Τρίτη ευκαιρία, καταπώς φαίνεται, δεν θα υπάρξει για τον Αγιούμπ... Και μολονότι η διαδικασία της συνολικής επαναξιολόγησης του ρόστερ από τους Πιερ Ντρεοσί και Λάζλο Μπόλονι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, ο Μαροκινός φαίνεται πλέον πως έχασε το... τρένο. Κι από μία ελεύθερη μεταγραφή που δικαίως χαρακτηρίστηκε -βάση βιογραφικού και αγωνιστικών χαρακτηριστικών- ως "ευκαιρία", κατάφερε μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να εξελιχθεί σε "πρόβλημα" για τον Παναθηναϊκό.

"ΛΥΣΗ" ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΤΡΕΟΣΙ

"Πρόβλημα" στο οποίο θα κληθεί να βρει λύση τον Ιανουάριο ο Ντρεοσί, έχοντας μπροστά του ένα δύσκολο "πακέτο", αφού θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν περίεργο ατζέντη κι ένα "παχυλό" συμβόλαιο που έχει διάρκεια έως το 2023, με ετήσιες απολαβές 420.000€. Αυτή κι αν θα είναι ζόρικη "αποστολή" για τον Γάλλο general manager, που βεβαίως θα "μετρηθεί" για την αποτελεσματικότητά του και σ’ αυτό το σκέλος.

Ο Αγιούμπ πάντως, σε κάθε περίπτωση, δύσκολα θα (ξανα)βρεί θέση στο αγωνιστικό πλάνο του "τριφυλλιού", καταφέρνοντας μέσα σε σκάρτους 11 μήνες, να γίνει (ακόμη) ένα χαμένο "στοίχημα" για τον Παναθηναϊκό. Τούτη τη φορά πάντως, όχι με "ευθύνη" των "πράσινων"...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ