STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Βόλος 0-0: Έμειναν άσφαιροι στη ματσάρα του Αγρινίου

Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Βόλου με τον Παναιτωλικό
Στιγμιότυπο από την αναμέτρηση του Βόλου με τον Παναιτωλικό INTIME

Παναιτωλικός και Βόλος πρόσφεραν θέαμα αλλά όχι γκολ, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0). Κορυφαίοι του γηπέδου ήταν οι δύο τερματοφύλακες και οι δύο επιθετικοί, που είχαν τις φάσεις για να σκοράρουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Χορταστικό παιχνίδι παρακολουθήσαμε ανάμεσα στον Παναιτωλικό και τον Βόλο στο Αγρίνιο με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες χωρίς σκορ (0-0), παρά το γεγονός ότι είχαν ευκαιρίες για να σκοράρουν.

Έχοντας απαλλαχθεί από το βάρος της παραμονής στη Super League Interwetten, οι δύο ομάδες έπαιξαν πιο ελεύθερα και είχαν διάθεση να απειλήσουν. Στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησαν και οι δύο ομάδες αρκετές ευκαιρίες στις δύο εστίες, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναιτωλικός, έχοντας και μεγαλύτερη φρεσκάδα λόγω των περισσότερων επιλογών από τον πάγκο κυριάρχησε, κυνήγησε μέχρι το φινάλε να βρει κάποιο γκολ, αλλά το 0-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος. Ξεχώρισαν οι τερματοφύλακες των δύο ομάδων, όπως και οι δύο κυνηγοί της, ο Νίκος Βέργος και ο Τομ Φαν Βερτ αντίστοιχα. Αυτό ήταν το τελευταίο εντός έδρας της ομάδας του Αγρίνιου, που έπαιξε και με επετειακές εμφανίσεις για τα 96 χρόνια ιστορίας της ομάδας του Αγρινίου.

Χορταστικό το πρώτο ημίχρονο ανάμεσα στις δύο ομάδες

Το πρώτο ημίχρονο ήταν ιδιαίτερα χορταστικό με τις δύο ομάδες να δημιουργούν πολλές ευκαιρίες στις δύο εστίες. Ο Παναιτωλικός απείλησε πρώτος στο όγδοο λεπτό. Σε φάση διαρκείας στα καρέ του Βόλου, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Μόρσεϊ από τα αριστερά, ο Μάρτενσον έκανε ένα σουτ, το οποίο κόπηκε από έναν αμυνόμενο των φιλοξενούμενων. Καλή στιγμή για τον Παναιτωλικό.

Στο 12ο λεπτό ο Βέργος, που ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο, απείλησε για πρώτη φορά τον Κλέιμαν με κεφαλιά ψαράκι μέσα από την περιοχή, την οποία ο Κλέιμαν απομάκρυνε με ωραία επέμβαση.

Ο Βόλος απείλησε για πρώτη φορά με ένα σουτ του Πάολο Φερνάντες, το οποίο πέρασε εκτός εστίας του Ανέστη. Στο 26' σε φάση διαρκείας στα καρέ του Κλέιμαν και έπειτα από αδυναμία του Βέργου να πλασάρει προς την εστία, ο Μπελεβώνης δοκίμασε ένα δυνατό σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου είχαν τις στιγμές τους με Ροσέρο στο 31', Άλχο στο 33' και Μεταξά στο 35', αλλά και οι τρεις κατέληξαν άουτ, παρόλο που είχαν προϋποθέσεις να "απειλήσουν" τον Ανέστη.

Πέντε λεπτά μετά η ομάδα της Μαγνησίας απείλησε εκ νέου, ωστόσο το δυνατό σουτ που δοκίμασε ο Φαν Βερτ, μέσα από την περιοχή η μπάλα πέρασε άουτ. Δύο λεπτά μετά ο Βέργος απείλησε ξανά με σουτ εντός περιοχής, αλλά ο Κλέιμαν παρενέβη για μια ακόμα φορά. Τελευταία τελική στο ημίχρονο ήταν ένα μακρινό σουτ του Μεταξά, το οποίο κατέληξε στην αγκαλιά του Ανέστη, δίχως να ανησυχεί ο κίπερ της ομάδας του Αγρινίου.

Τα Expected Goals από την Opta σας δείχνουν τη συνολική απειλή κάθε ομάδας, τα γκολ που θα "έπρεπε" να πετύχει με βάση τις τελικές της. Όσο πιο μεγάλος είναι ο κύκλος, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευκαιρία. Μπορείτε να επιλέξετε τον τρόπο επίθεσης και να δείτε ξεχωριστά τις τελικές κάθε ομάδας στην κανονική ροή, από στημένες φάσεις, κτλ.

Ανώτερος ο Παναιτωλικός στο δεύτερο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες συνέχισαν στο ίδιο μοτίβο και στο δεύτερο ημίχρονο, έχοντας διάθεση να απειλήσουν και να παίξουν ποδόσφαιρο. Ο Βόλος μπήκε πιο δυνατά και απείλησε σε δύο περιπτώσεις σε διάστημα τριών λεπτών.

Αρχικά ο Μπαριέντος έκανε ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, με τον Ανέστη να αποκρούει. Δύο λεπτά μετά η ωραία κίνηση του Άλχο παράλληλα με την εστία είχε την ίδια τύχη, καθώς ο Ανέστης ήλεγχε τη φάση.

Πατήστε στο "Πραγματικός σχηματισμός" για να δείτε που ήταν ο κεντρικός χώρος ενεργειών κάθε παίκτη.

Μετά το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία του γηπέδου και το γεγονός αυτό βοήθησε στο ότι ο Αναστασίου είχε περισσότερες επιλογές στον πάγκο της ομάδας.

Η πρώτη τελική ήταν με τον Βέργο στο 55', ωστόσο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ. Τρία λεπτά μετά ο Μόρσεϊ βρέθηκε σε θέση βολής στην περιοχή, ωστόσο ο Κλέιμαν φώναξε και πάλι "παρών", απομακρύνοντας σε κόρνερ με ωραία επέμβαση. Τον χορό των μαζικών επιθέσεων του πενταλέπτου (55 - 60).

Οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου συνέχισαν να έχουν τα ηνία του αγώνα τουλάχιστον μέχρι το 80ο λεπτό, ωστόσο ο Κλέιμαν ήταν εκεί όταν χρειάστηκε. Η επόμενη καλή στιγμή των γηπεδούχων ήταν στο 65', ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε ο Ντουάρτε, πέρασε λίγο άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και ένας κεραυνός, λίγο έξω από την περιοχή.

Ο Καρέλης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο αντί του Μπελεβώνη και έδωσε νέα πνοή στους Αγρινιώτες. Στο 72' τροφοδότησε ωραία τον Ναντρέι Νάγκο, ωστόσο το σουτ που εξαπέλυσε πέρασε λίγο άουτ. Οι παίκτες του Κώστα Μπράτσου απείλησε μετά από ώρα με τον συνήθη ύποπτο, Τομ Φαν Βερτ.

Ο Ολλανδός φορ ελίχθηκε ωραία στην περιοχή στο 78' και έκανε ένα σουτ μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ανέστης μπλόκαρε την μπάλα. Ένα λεπτό μετά βρέθηκε και πάλι σε θέση βολής, ωστόσο ο Ανέστης μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 81' ο Βόλος είχε την τελευταία του τελική στο παιχνίδι. Ο Ροσέρο μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έκανε το σουτ, ωστόσο η μπάλα πέρασε άουτ. Ο Παναιτωλικός πίεσε ασφυχτικά στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού με αρκετές στημένες φάσεις, ωστόσο δεν κατάφερε να κερδίσει τον Κλέιμαν, με το 0-0 να παραμένει μέχρι το φινάλε.

Τα στατιστικά

Τα πιο σημαντικά γεγονότα

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΒΟΛΟΣ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ