STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Παναιτωλικός - Λεβαδειακός 2-2: Ισοφάριση με buzzer beater στο 14ο λεπτό των καθυστερήσεων με Πέδρο για τους Αγρινιώτες

SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OUT /  -  (  / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE 2022-2023 / PLAY OUT / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός με χρυσό σκόρερ τον Πέδρο από την άσπρη βούλα ισοφάρισε τον Λεβαδειακό με 2-2 στο 14ο λεπτό του αγώνα για την 5η αγωνιστική των playouts της Stoiximan Super League, με τους Βοιωτούς να χάνουν μεγάλη ευκαιρία να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση.

Ο Παναιτωλικός είδε τον Λεβαδειακό να προηγείται 2-0 στο Αγρίνιο με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Νίκα, ωστόσο ο Πέδρο ισοφάρισε για τους Αγρινιώτες με buzzer beater στο 14ο λεπτό των καθυστερήσεων και έβαλε δύσκολα στους Βοιωτούς που έχασαν τεράστια ευκαιρία να ξεφύγουν από την τελευταία θέση στη μάχη για την παραμονή στη Stoiximan Super League.

Οι τελικές και τα xgoals στο Παναιτωλικός - Λεβαδειακός
Οι τελικές και τα xgoals στο Παναιτωλικός - Λεβαδειακός

Ο ρυθμός στο παιχνίδι ήταν καλός από τα πρώτα λεπτά, με τον Παναιτωλικό μάλιστα, να αγγίζει το γκολ μόλις στο 2ο λεπτό του αγώνα. Η απομάκρυνση του Βινίσιους με κεφαλιά δεν ήταν καλή, με τον Χουχούμη να παίρνει την μπάλα και να σουτάρει, στέλνοντάς την λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Γκροφ.

Ωστόσο, το προβάδισμα πήρε πρώτος ο Λεβαδειακός. Στο 7' ο Μάρτενσον στην προσπάθειά του να διώξει ανέτρεψε τον Βρακά, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Νίκας από την άσπρη βούλα έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μέσα στο 10', με τον Ανέστη να πέφτει σωστά, αλλά αυτό να μην είναι αρκετό.

Η πίεση του Λεβαδειακού συνεχίστηκε και τρία λεπτά μετά έφτασε μία ανάσα από το 2-0. Ο Γιαννιώτας μοίρασε αριστερά στον Βρακά, εκείνος έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά του δοκαριού, ενώ και στο 15' ο Ανέστης μπλόκαρε το πλασέ του Νίκα.

Ο Παναιτωλικός έψαξε το γκολ της ισοφάρισης και απείλησε δύο φορές στο 28'. Αρχικά, με τον Χουάνπι ο οποίος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ανάγκασε τον Γκροφ να πραγματοποιήσει μεγάλη επέμβαση και να παραχωρήσει κόρνερ και στη συνέχεια με τον Χουχούμη, που έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και δεύτερο γκολ, με τον Νίκα να νικά με κεφαλιά τον Ανέστη μετά από σέντρα του Γερεμέγεφ.

Στο 54' λίγο έλειψε ο Νίκας να πετύχει χατ-τρικ, αλλά ο Ανέστης δεν του έκανε τη χάρη, σταματώντας το βολέ του. Τελικά, το γκολ ήρθε για τους γηπεδούχους, με τον Πέδρο που μπήκε ως αλλαγή στο 46' να δικαιώνει τον Γιάννη Αναστασίου, μειώνοντας με κεφαλιά σε 1-2.

Ο Μπουζούκης στο 88' έχασε δύο φορές την ευκαιρία να κάνει το 2-2, αλλά στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Σιδηρόπουλος μέσω VAR έδειξε την άσπρη βούλα για ανατροπή του Μάρτενσον. Ο Πέδρο ανέλαβε την εκτέλεση ισοφαρίζοντας με buzzer beater στο 14ο λεπτό.

Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Παναιτωλικός - Λεβαδειακός
Οι κορυφαίες επιδόσεις και τα στατιστικά στο Παναιτωλικός - Λεβαδειακός

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον, Χουχούμης (67' Ντουάρτε), Στάγιτς, Μάρτενσον, Ντίας (80' Μπουζούκης), Κολοβός (46' Πέδρο), Χουάνπι, Μόρσεϊ (67' Σενγκέλια), Καρέλης (80' Βοΐλης).

Λεβαδειακός: Γκροφ, Χαμόντ (82' Μπελμόν), Βινίσιους (65' Τζημόπουλος), Τσάπρας, Νίκας, Μεχία, Γιαννιώτας (82' Παναγιώτου), Γερεμέγεφ (90' Σακό), Βρακάς (46' Σαχπεκίδης), Λιάγκας, Παζ.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ