CHAMPIONS LEAGUE

"Παίζεται" η πρωτιά στη Μαδρίτη

"Παίζεται" η πρωτιά στη Μαδρίτη
Λιόν

Σπουδαίο ματς στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", όπου η Ρεάλ Μαδρίτης θα φιλοξενήσει τη Λιόν

Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν
Στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται τη Λιόν και θέλει να πάρει άτυπη ρεβάνς για τη βαριά ήττα που υπέστη στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων, στο "Ζερλάν (3-0). Μαθηματικά, οι "μερένγκες" θέλουν ένα βαθμό για να εξασφαλίσουν την πρόκριση στους "16", όμως ουσιαστικά βρίσκονται, ήδη, στην επόμενη φάση. Πάντως, κίνητρο υπάρχει στο συγκεκριμένο ματς, αφού "παίζεται" η πρωτιά στον όμιλο...

Η πρωταθλήτρια Γαλλίας μετράει τέσσερις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στον 5ο όμιλο του Champions League, με μηδέν παθητικό! Στόχος της στη Μαδρίτη είναι να μη χάσει προκειμένου να εξασφαλίσει από την 5η αγωνιστική του γκρουπ την πρωτιά. Αντίθετα, η "Βασίλισσα" μόνο με νίκη θα συνεχίσει να ελπίζει στην πρώτη θέση.

Στα αγωνιστικά, ο Φάμπιο Καπέλο απέκλεισε από την αποστολή τους τραυματίες Ντέιβιντ Μπέκαμ και Ρονάλντο, αν και οι δύο αστέρες της ισπανικής ομάδας δεν είναι βασικοί φέτος. Εκτός, ο επίσης τραυματίας Σισίνιο...

Από την πλευρά του, ο Ζεράρ Ουγιέ "πονοκεφαλιάζει" για την επιθετική γραμμή της ομάδας του. Στη λίστα των τραυματιών προστέθηκε ο Σιλβέν Βιλτόρ, που υποφέρει από γαστρεντερίτιδα και δεν ακολούθησε την αποστολή στην Ισπανία. Εκτός έμειναν και οι Φρεντ, Καρίμ Μπενζεμά, Σϊντνεϊ Γκοβού, που είναι τραυματίες. Πλέον, ο Γάλλος προπονητής έχει δύο διαθέσιμους επιθετικούς, τους Τζον Κάριου και τον Χατέμ Μπεν Αρφά.

Να σημειωθεί ότι τη Δευτέρα (20/11) η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε τη συμφωνία-ρεκόρ εκχώρησης των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων. Η εταιρία Mediapro αποκτά τα αποκλειστικά δικαιώματα μετάδοσης των εντός έδρας αγώνων της "Βασίλισσας" και της δεύτερης ομάδας της για τα επόμενα επτά χρόνια, έναντι συνολικού αντιτίμου 1,1 δισεκατομμυρίου ευρώ! Η Mediapro έχει στην κατοχή της τη συνδρομητική πλατφόρμα Sexta στην Ισπανία.

Παράλληλα, τη συνεργασία τους με τον ισπανικό σύλλογο ανανέωσαν οι Ρομπέρτο Κάρλος (έως τον Ιούνιο του 2008, με προοπτική ανανέωσης για δώδεκα ακόμα μήνες) και Γκούτι (μέχρι το καλοκαίρι του 2010).

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Φάμπιο Καπέλο): Κασίγιας, Ράμος, Ελγκέρα, Καναβάρο, Ρομπέρτο Κάρλος, Έμερσον, Ντιάρα, Γκούτι, Ρομπίνιο, Ραούλ, Φαν Νίστελροϊ.

Λιόν (Ζεράρ Ουγιέ): Κουπέ, Ρεβεγιέρ, Κρις, Σκιλασί, Αμπιντάλ, Μαλουντά, Τουλαλάν, Τιάγκο, Ζουνίνιο, Ρεμί, Κάριου.

Διαιτητής: Τέριε Χάουγκε (Νορβηγία)

Στεάουα Βουκουρεστίου-Ντινάμο Κιέβου
Στο "Steaua Stadium", με νίκη ή ισοπαλία, η Στεάουα εξασφαλίζει την τρίτη θέση του ομίλου, η οποία οδηγεί στη φάση των "32" του κυπέλλου UEFA.

Βάσει της εικόνας των δύο ομάδων στο 5ο γκρουπ, ο σύλλογος του Βουκουρεστίου αξίζει να βγει τρίτος, καθώς οι Ουκρανοί ήταν απογοητευτικοί στα τέσσερα πρώτα ματς, όπου γνώρισαν ισάριθμες ήττες. Από την άλλη μεριά, η Ντινάμο θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς προκειμένου να ελπίζει πως η φετινή ευρωπαϊκή της πορεία θα έχει και συνέχεια.

Οι Ρουμάνοι θα παραταχθούν δίχως τους τραυματίες Μιχάι Νέσου (αριστερός μπακ) και Βίκτορας Ίακομπ (επιθετικός), όμως αποθεραπεύτηκε και παίζει ο αρχηγός Μίρελ Ραντόι (είχε μείνει εκτός δράσης πέντε μήνες λόγω τραυματισμού στο γόνατο). Οι φιλοξενούμενοι δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Μοναδικός απόντας ο τιμωρημένος επιθετικός Σέρχι Ρεμπρόβ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον αγώνα του Κιέβου, η Στεάουα είχε κάνει... πάρτι, επικρατώντας της Ντινάμο με το εντυπωσιακό 4-1.

Οι πιθανές συνθέσεις των δύο ομάδων:

Στεάουα Βουκουρεστίου (Κοσμίν Ολάριου): Τσερνέα, Στάνκου, Γκόιαν, Γκιονέα, Μαρίν, Νικολίτα, Παράσιβ, Λόβιν (ή Ραντόι), Κριστοτσέα, Μπαντέα, Ντίτσα.

Ντινάμο Κιέβου (Ανατόλι Ντεμιανένκο): Σοβκόβσκι, Γκούσεβ, Ροντόλφο, Ροντρίγκο, Νεσμάτσνι, Γιουσούφ, Μπέλκεβιτς (ή Μίκχαλικ), Τσέρνατ, Ρινκόν, Μιλέβσκι, Κλέμπερ.

Διαιτητής: Γιάροσλαβ Γιάρα (Τσεχία)

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τρίτη (21/11):



5ος όμιλος:
21:45 Ρεάλ Μαδρίτης-Λιόν
21:45 Στεάουα Βουκουρεστίου-Ντινάμο Κιέβου

H βαθμολογία:

Ομάδες Αγώνες Τέρματα Βαθμοί
Λιόν 4 9-0 12
Ρεάλ Μαδρίτης 4 10-4 9
Στεάουα Βουκουρεστίου 4 5-9 3
Ντινάμο Κιέβου 4 2-13 0













































TAGS CHAMPIONS LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ