ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Παίκτης-προπονητής για ένα ματς ο Ρομάριο!

Παίκτης-προπονητής για ένα ματς ο Ρομάριο!
New Image

Τον ρόλο του παίκτη-προπονητή στη Βάσκο Ντα Γκάμα για το ματς με την Αμέρικα του Μεξικού θα έχει ο θρύλος του βραζιλιάνικου ποδοσφαίρου

Η ημερομηνία που θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια παραμένει ακόμα άγνωστη (έχει πει πως θα την ανακοινώσει ο ίδιος), όμως το μόνο σίγουρο είναι πως πριν θα αποχωρήσει από τους αγωνιστικούς χώρους θα έχει για ένα τουλάχιστον ματς το ρόλο του παίκτη-προπονητή!
Και αυτό γιατί μετά την απόφαση του προέδρου της Βάσκο Ντα Γκάμα, Εουρίκο Μιράντα, να απολύσει τον τεχνικό Σέλσο Ροτ εξαιτίας της ήττας από την Ατλέτικο Μινέιρο (πέμπτη ήττα για την ομάδα του στους τελευταίους έξι αγώνες της), προτάθηκε στον Ρομάριο ο προσωρινός ρόλος του παίκτη-προπονητή, με τον "Μπαϊξίνιο" να τον αποδέχεται.

Ο Βραζιλιάνος θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου (έχει ξεπεράσει τα 1000 τέρματα στην καριέρα του), θα καθήσει στον πάγκο της Βάσκο κόντρα στην Αμέρικα το βράδυ της Τετάρτης, στον επαναληπτικό προημιτελικό του Κόπα Σουνταμερικάνα, με το πρώτο ματς να έχει έρθει 2-0 υπέρ των Μεξικανών, και τον νέο προπονητή να αναμένεται να ανακοινωθεί την Πέμπτη.

"Ο Ροτ είχε κάνει καλή δουλειά, όμως μετά τα τελευταία αποτελέσματα, ήρθε η στιγμή να κάνουμε κάποια αλλαγή", τόνισε ο πρόεδρος Μιράντα και πρόσθεσε:

"Δεν υπήρχε όμως χρόνος να φέρουμε αμέσως έναν νέο προπονητή. Μίλησα με τον Ρομάριο για τα πάντα, με κατάλαβε και τέθηκε στη διάθεσή της ομάδας για το βράδυ της Τετάρτης. Την επόμενη κιόλας ημέρα θα παρουσιάσω τον νέο προπονητή".

Από την πλευρά του, ο Ρομάριο μίλησε για αυτόν τον ασυνήθιστο ρόλο που θα έχει κόντρα στην Αμέρικα, όπου σε περίπτωση που κρίνει πως είναι αναγκαία η παρουσία του στο γήπεδο, μπορεί να πάρει την απόφαση να αλλάξει κάποιον παίκτη με... τον ίδιο!

"Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για λόγια, αυτό που χρειάζεται είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι και να κατεβούμε στον αγωνιστικό χώρο με πολύ μεγάλη αποφασιστικότητα.

Θα μιλήσω με όσους έπαιξαν στο πρώτο ματς με την Αμέρικα, γιατί μόνο εκείνοι μπορούν να ξέρουν τί πρέπει να κάνουμε για να πάρουμε τη νίκη.

Δεν θα μπορούσα να πω όχι στην ομάδα μου σε μία τόσο δύσκολη στιγμή. Με διαβεβαίωσαν ωστόσο ότι στο επόμενο ματς θα υπάρχει νέος προπονητής.

Πριν αναλάβω τη θέση, ρώτησα τα παιδιά εάν είναι εναντίον στην απόφαση να καθήσω στον πάγκο, κανείς δεν είπε τίποτα, ίσως γιατί αν το έκανε θα τον άφηνα εκτός αποστολής", κατέληξε αστειευόμενος στις δηλώσεις του ο Ρομάριο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά την επίτευξη του ιστορικού στόχου των 1000 τερμάτων, ο Βραζιλιάνος φορ δεν έχει καταφέρει να δώσει το παρών στο γήπεδο εξαιτίας τραυματισμών, ενώ στα τελευταία παιχνίδια έκατσε στον πάγκο, περιμένοντας την ευκαιρία να πάρει φανέλα βασικού.


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ