ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε αγώνα γυναικών για το Μπαρτσελόνα - Ρεάλ στο "Καμπ Νόου"

Η Αλεξία Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Παρί για τα ημιτελικά του Champions League γυναικών 2020-2021 στο "Γιόχαν Κρόιφ", Βαρκελώνη | Κυριακή 2 Μαΐου 2021
Η Αλεξία Πουτέγιας της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Παρί για τα ημιτελικά του Champions League γυναικών 2020-2021 στο "Γιόχαν Κρόιφ", Βαρκελώνη | Κυριακή 2 Μαΐου 2021 © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Το clasico της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ για τα προημιτελικά του Champions League θα γίνει το παιχνίδι με τον περισσότερο κόσμο στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών, αφού σημειώθηκε sold-out με 85.000 εισιτήρια.

Η απόφαση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα να μεταφέρει το clasico με τη Ρεάλ (31/3) για τα προημιτελικά του Champions League γυναικών στο "Καμπ Νόου" από το "Γιόχαν Κρόιφ" των 6.000 θεατών οδήγησε σε ένα κοσμοϊστορικό γεγονός.

Από την Τετάρτη 12 Ιανουαρίου που άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων μέχρι το Σάββατο 15 του μήνα είχαν εξαντληθεί τα 85.000 "μαγικά χαρτάκια", με συνέπεια το ισπανικό ντέρμπι να γίνει ο αγώνας με τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών!

Μόλις την πρώτη μέρα είχαν φύγει 35.600 εισιτήρια ενώ μέχρι την τρίτη μέρα, όταν και έληγε η έκπτωση 50% στην τιμή (περίπου 9 ευρώ το τελικό κόστος), είχαν διατεθεί 70.000 εισιτήρια. Το sold-out ανακοινώθηκε το Σάββατο, κάτι που σημαίνει ότι στις κερκίδες του "Καμπ Νόου" θα βρεθούν περίπου 85.000 θεατές.

Ο συγκεκριμένος αριθμός αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο μέχρι στιγμής κρατούσε ο τελικός των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 που διεξήχθη στο "Γουέμπλεϊ" του Λονδίνου μεταξύ ΗΠΑ και Ιαπωνίας και τον οποίο παρακολούθησαν από κοντά 80.203 θεατές.

Σε επίπεδο Ισπανίας, το ρεκόρ ανήκει στην αναμέτρηση της Ατλέτικο με την Μπαρτσελόνα τον Μάρτιο του 2019 για το εγχώριο πρωτάθλημα με 60.739 θεατές στο "Γουάντα Μετροπολιτάνο".

Οι δύο "αιώνιοι" αντίπαλοι του ισπανικού αθλητισμού θα τεθούν αντιμέτωποι στο πλαίσιο των προημιτελικών της διοργάνωσης, με τον πρώτο αγώνα να είναι προγραμματισμένος στις 22 Μαρτίου στην έδρα της Ρεάλ. Η Μπαρτσελόνα πέρυσι κατέκτησε το Champions League και θεωρείται το φαβορί να το κατακτήσει και φέτος. Αυτός μάλιστα είναι μόλις ο δεύτερος επίσημος αγώνας στην ιστορία του ποδοσφαίρου γυναικών που θα γίνει στο "Καμπ Νόου", αλλά ο πρώτος με κόσμο. Πέρυσι είχε διεξαχθεί στο θρυλικό γήπεδο και το ντέρμπι με την Εσπανιόλ, αλλά κεκλεισμένων των θυρών λόγω κορονοϊού.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ