ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Η Ιαπωνία αποσύρθηκε από τη διοργάνωση των αγώνων

Η Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League
Η Τσέλσι στην κατάκτηση του Champions League © 2021 PIERRE PHILIPPE MARCOU/AP IMAGES

Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ιαπωνίας έκανε γνωστό μέσω ανακοίνωσής της την Πέμπτη (9/9) ότι αποσύρεται από τη διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλλου Συλλόγων, επικαλούμενη την έξαρση του κορονοϊό στη χώρα.

Αλλαγή σχεδίων για το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, καθώς η Ιαπωνία, η οποία ετοιμαζόταν να φιλοξενήσει το τουρνουά τον Δεκέμβριο για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, ανακοίνωσε την απόφασή της να παραιτηθεί από τη διοργάνωση.

Ο λόγος που επικαλέστηκε στην ανακοίνωσή της αφορά την κατάσταση της πανδημίας του κορονοϊού στην Ασιατική χώρα, αλλά και τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού, που δεν επιτρέπουν την παρουσία των φιλάθλων στα γήπεδα.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη, η FIFA θα πρέπει να αναζητήσει άλλη χώρα για να φιλοξενηθεί η διοργάνωση. Μάλιστα, δημοσιεύματα θέλουν την Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία να εξετάζει το ενδεχόμενο να καθυστερήσει τη διοργάνωση και να τη μεταφέρει μέσα στο 2022, μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση στην Ιαπωνία.

Υπενθυμίζεται, πως η Τσέλσι θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη, η Όκλαντ Σίτι την Ωκεανία και η Αλ Αχλί την Αφρική. Εν αναμονή και των υπόλοιπων τριών ομάδων.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΣΕΛΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ