ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Στις "16" και η Ισπανία παρά την τεσσάρα από την Ιαπωνία, εκτός Κόστα Ρίκα και Ζάμπια

Στιγμιότυπο από το Ιαπωνία - Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών
Στιγμιότυπο από το Ιαπωνία - Ισπανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών © 2023 JOHN COWPLAND / AP IMAGES

Η Ισπανία ηττήθηκε με 4-0 από την Ιαπωνία, αλλά προκρίθηκε στις "16" του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, ενώ Κόστα Ρίκα και Ζάμπια έμειναν εκτός συνέχειας, με τις Κοσταρικανές να αποκλείονται χωρίς να έχουν σημειώσει έναν βαθμό.

Η Ιαπωνία, που είχε εξασφαλίσει από τη 2η αγωνιστική την πρόκρισή της στις "16", έκανε το "3 στα 3" απέναντι στην Ισπανία, επικρατώντας 4-0. Παρά την ήττα η "ρόχα", με έξι βαθμούς πήρε το δεύτερο εισιτήριο από τον τρίτο όμιλο για τη συνέχεια του τουρνουά, αφήνοντας εκτός Ζάμπια και Κόστα Ρίκα.

Οι Γιαπωνέζες καθάρισαν το παιχνίδι από το πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας τρία γκολ, με τη Χινάτα Μιγιαζάουα να εκμεταλλεύεται με τον καλύτερο τρόπο την άψογη πάσα της συμπαίκτριάς της, ανοίγοντας στο 12' το σκορ.

Στο 29' η Ουέκι έφυγε στην αντεπίθεση, πάτησε ωραία στην περιοχή, δοκίμασε το σουτ κι έκανε το 2-0 για να έρθει στο 40΄ ξανά Μιγιαζάουα και να χτυπήσει στην αντεπίθεση, σημειώνοντας το τρίτο γκολ για την Ιαπωνία.

Η Τανάκα ήταν εκείνη που σφράγισε τη νίκη στο 82', διαμορφώνοντας το τελικό 4-0.

Εκτός Ζάμπια και Κόστα Ρίκα

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ζάμπια επιβλήθηκε 3-1 της Κόστα Ρίκα, όμως αμφότερες αποκλείστηκαν και δεν θα συνεχίσουν στην επόμενη φάση. Το μοναδικό γκολ για την Κόστα Ρίκα σημείωσε στο 47' η Χερέρα, ενώ τα γκολ για τη Ζάμπια σημείωσαν οι Μουίμπα, Μπάντα και Κουντανάντζι, στο 3', 31' και 90+3' αντίστοιχα.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΑΠΩΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ