ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Με πεντάρα η Ισπανία έκλεισε θέση στις "8", ακολούθησε η Ιαπωνία

Οι Ισπανίδες πανηγυρίζουν την πρόκριση στις "8" στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών
Οι Ισπανίδες πανηγυρίζουν την πρόκριση στις "8" στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών © 2023 ABBIE PARR / AP IMAGES

Η Ισπανία ήταν ισοπεδωτική απέναντι στην Ελβετία και με μία μεγάλη νίκη 5-1 πήρε την πρόκριση στις "8" στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, με την Ιαπωνία να εξασφαλίζει το δεύτερο εισιτήριο για την επόμενη φάση, καθώς επιβλήθηκε της Νορβηγίας 3-1.

Η Ισπανία κι η Ιαπωνία είναι οι δύο πρώτες ομάδες που εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στις "8" του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, αφήνοντας εκτός συνέχεις Ελβετία και Νορβηγία αντίστοιχα.

Η φάση των "16" του Μουντιάλ ξεκίνησε το Σάββατο (5/8), με την Ισπανία να ισοπεδώνει με 5-1 την Ελβετία. Η "ρόχα" άνοιξε από νωρίς το σκορ, με την Μπονατί να κάνει το 1-0 στο 5'.

Ωστόσο, ένα λάθος της Κοδίνα έφερε την προσωρινή ισοπαλία της Ελβετίας. Συγκεκριμένα, η Ισπανίδα στην προσπάθειά της να γυρίσει στη συμπαίκτριά της, και τερματοφύλακα της "ρόχα" δεν υπολόγισε καλά το σουτ της, με αποτέλεσμα να στείλει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας της.

Η χαρά των Ελβετών όμως, δεν κράτησε πολύ με τις Ισπανίδες να είναι καταιγιστικές πετυχαίνοντας τρία ακόμα γκολ μέχρι το ημίχρονο. η Ρεντόντο έδωσε στο 17' ξανά το προβάδισμα στην Ισπανία, ενώ η Μπονματί και η Κοδίνα στο 36' και 45' διαμόρφωσαν το 4-1.

Τον τελευταίο λόγο είχε η Χερμόσο που υπέγραψε στο 70ο λεπτό τη νίκη, κάνοντας το 5-1.

Πολλά γκολ είχε και το δεύτερο παιχνίδι της φάσης των "16", με την Ιαπωνία να παίρνει την πρόκριση με 3-1. Η Ένγκεν με αυτογκόλ έκανε δώρο στις Γιαπωνέζες το πρώτο γκολ στο 15', όμως πολύ γρήγορα, πέντε λεπτά μετά, οι Νορβηγές ισοφάρισαν με τη Ρέιτεν.

Με γκολ στο 50' και το 81' των Σιμίζου και Μιγιαζάουα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΙΑΠΩΝΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ