ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Με ανατροπή οι Νιγηριανές πήραν το τρίποντο από την Αυστραλία, εύκολη νίκη για Πορτογαλία

Οι παίκτριες της Νιγηρίας πανηγυρίζουν τη νίκη απέναντι στην Αυστραλία
Οι παίκτριες της Νιγηρίας πανηγυρίζουν τη νίκη απέναντι στην Αυστραλία © 2023 TERTIUS PICKARD / AP IMAGES

Με ανατροπή η Νιγηρία επιβλήθηκε 3-2 της Αυστραλίας στη 2η αγωνιστική του Β' Ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, ενώ στον πέμπτο Όμιλο η Πορτογαλία επικράτησε 2-0 του Βιετνάμ κι οι ΗΠΑ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 με την Ολλανδία.

Η Αυστραλία προηγήθηκε, αλλά ηττήθηκε από τη Νιγηρία με 3-2 στη 2η αγωνιστική του Β' ομίλου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών, η Πορτογαλία πήρε μία εύκολη νίκη απέναντι στο Βιετνάμ, καθαρίζοντας το παιχνίδι στο πρώτο μέρος, ενώ οι ΗΠΑ έμεινε στο 1-1 με την Ολλανδία στον πέμπτο όμιλο.

Οι Αυστραλές έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πιάσουν την κορυφή στον όμιλό τους. Αν και άνοιξαν το σκορ στο 45+1' με τη Βαν Έγκμοντ, η Νιγηρία είχε άμεση απάντηση ισοφαρίζοντας στο 45+6' με την Κανού.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τις Νιγηριανές να παίρνουν το προβάδισμα στο 65' χάρη στο γκολ της Οχάλε, ενώ επτά λεπτά αργότερα η Οσοάλα έγραψε το 1-3. Η Αυστραλία μείωσε με την Κένεντι στο 90+10', με το σκορ να διαμορφώνεται 2-3.

Πλέον η Νιγηρία έπιασε τον Καναδά στην πρώτη θέση με τέσσερις βαθμούς, ενώ η Αυστρία έμεινε 3η με τρεις.

Εύκολη μέρα είχε η Πορτογαλία, η οποία μετά την ήττα από την Ολλανδία πήρε την πρώτη της νίκη στον πέμπτο όμιλο απέναντι στο Βιετνάμ, καθώς με δύο γκολ των Ενκαρνάκακαο και Νάζαρεθ στο πρώτο μέρος, επικράτησε 2-0.

Στο άλλο ματς του ομίλου, Ολλανδία και ΗΠΑ έμειναν στο 1-1. Οι Ολλανδές πήραν το προβάδισμα στο 17ο λεπτό, αλλά οι Αμερικανίδες ισοφάρισαν στο 62', με το σκορ να μένει στο 1-1 μέχρι το φινάλε.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΗΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΟΛΛΑΝΔΙΑΣ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΝΙΓΗΡΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ