ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ

Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών: Ιστορική πρώτη νίκη για Μαρόκο, ξέσπασε με εξάρα η Νορβηγία στις Φιλιππίνες

Οι παίκτριες του Μαρόκου πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών
Οι παίκτριες του Μαρόκου πανηγυρίζουν την πρώτη τους νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών © 2023 JAMES ELSBY / AP IMAGES

Το Μαρόκο πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών επικρατώντας 1-0 της Νότιας Κορέας στον 8ο όμιλο για τη 2η αγωνιστική, ενώ στον 1ο όμιλο η Νορβηγία ισοπέδωσε με 6-0 τις Φιλιππίνες και Ελβετία - Ν. Ζηλανδία έμειναν στο 0-0.

Το Μαρόκο με την τρομερή διαγώνια κεφαλιά της Ζραΐντι επικράτησε 1-0 της Νότιας Κορέας κι έγραψε ιστορία, αφού σημείωσε την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών για τη 2η αγωνιστική του 8ου ομίλου.

Την ίδια ώρα στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου η Νορβηγία σημείωσε μία ευρεία νίκη απέναντι στις Φιλιππίνες με 6-0, ενώ η Ελβέτία έμεινε στο 0-0 κόντρα στη Νέα Ζηλάνδία.

Μετά το βαρύ 6-0 από τη Γερμανία, οι Μαροκινές χαμογέλασαν νωρίς, αφού μόλις στο έκτο λεπτό του αγώνα η Ζραΐντι άνοιξε το σκορ, πετυχαίνοντας παράλληλα και το παρθενικό γκολ της ομάδας της στη διοργάνωση.

Πλέον, το Μαρόκο έχει πιθανότητες να προκριθεί στις "16", ειδικά εάν η Κολομβία (την αντιμετωπίζει στην τελευταία αγωνιστική) δεν νικήσει τη Γερμανία στο άλλο ματς του γκρουπ.

Η Νορβηγία μετά από μία ήττα και μία νίκη ξέσπασε απέναντι στις Φιλιππίνες, ισοπεδώνοντάς τη με 6-0, βάζοντας από τρία γκολ σε κάθε μέρος.

Η Ρομάν Χάουγκ ήταν εκ των πρωταγωνιστών, αφού πανηγύρισε χατ τρικ. Με δύο γκολ στο 6' και το 17' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της με 2-0, ενώ η Χάνσεν έκανε το 3-ο στο 31'.

Στο δεύτερο μέρος η Μπάρκερ με αυτογκόλ χάρισε στη Νορβηγία το τέταρτο γκολ, ενώ η Ρέιτεν από την άσπρη βούλα σημείωσε το 5-0 για να έρθει η Χάουγκ στο 90+5' και να τελειώσει τον εφιάλτη των Φιλιππινέζων.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, Ελβετία και Νέα Ζηλανδία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, με τις οικοδέσποινες να αποκλείονται από την επόμενη φάση του τουρνουά, στην ισοβαθμία με τη Νορβηγία (από 4 βαθμούς).

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΡΟΚΟΥ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΒΕΤΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΤΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ